| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-12-13 13:45:59 Witam.
Mam raczej średnio wyglądajace miejsce po prawej stronie tablicy rozdzielczej nad schowkiem po stronie pasażera. Mam na myśli to przetłoczenie które w innych samochodach jest półką To przetłoczenie nie jest tak równe jak być powinno. Zastanawiam sie czy jest szansa żeby to jakoś podkleić i przywrócić temu pierwotny wygląd. Deska po tej stronie wygląda nie za fajnie. A nie chciałbym wymieniać calej deski. Może ktoś już coś z czymś takim robił. Będę wdzięczny za wszelkie pomysły. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-13 13:56:43 Porobiły Ci sie burchle - pęcherze? Bo nie wiem co innego mogło się stać.
Jeśli tak to do głowy przychodzi mi jeden pomysł - weź strzykawkę z cienką igłą (kupisz za grosze w każdej w aptece, tylko przygotuj się że ludzie z kolejki popatrzą na ciebie jak na narkomana |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-12-13 16:08:10 mam to samo |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-12-13 16:30:44 Mnie poprostu wkurza jak cos nie jest tak jak trzeba. To samo sie tyczy wszystkiego innego. Jak ma dzialac to ma i juz. Po to jest. Gdybym chcial miec tylko niezbedne rzeczy w aucie to kupilbym duzego fiata.
Ale tak na marginesie - to kazdy mi mowi ze przesadzam. A miechaniory nigdy nie slysza tego co ja. Kiedys bylem w ASO bo mi cholernie skrzypialo cos jak krecilem kierownica. Nikt tego nie slyszal. Ustapilo jak wymienilem gorna poduche pod amortyzatorem. Tak wiec decha tez ma byc jak trzeba |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-12-13 20:34:39 no w kazdym razie pochwal sie jak ci sie uda to naprawic..choc moim zdaniem naprawde nie ma o co kopii kruszyc |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-12-13 20:41:04 Ale wygląda paskudnie. Jak stare, zaniedbane auto. Bleee.
U mnie jest to samo i miałem spytać czy ktoś sobie z tym poradził, ale nie zdążyłem. Też tak kombinowałem z klejem i igłą, ale trochę strach... Jak się nie uda to nie sposób potem tego poprawić... chyba, żeby naklejkę dac, albo takiego tygryska kiwającego głową nakleić... albo futerko Kiedyś ktoś mi mówił, że w zapobieganiu pomaga częste plakowanie. Że niby takie parchy robią się od temperatury, a plack odbijając światło zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się deski... Ale jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w takie czary-mary. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-12-14 09:00:21
Za to masz inne "nierownosci" Sorry, nie moglem sie powstrzymac |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-12-14 09:02:13 Nie przepraszaj, sam miałem o tym napisać, ale nie chciało mi się wklejać zdjęcia....
Może ktoś wie jak zaradzić na to co widać na zdjęciu???? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-12-14 09:55:40
Dobra, dobra, nie chcialo sie zdjecia wklejac |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-12-14 16:46:56 Oto moja decha. [/IMG] |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-12-14 16:48:05 Sorry. Jeszcze raz. Decha
|
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-12-14 17:12:32 Nie wkurza Cie kiedy w sloneczne dni zamiast widziec droge widzisz odbita w szybie swoja wyswiecona deske? |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-12-14 17:52:31 u mnie jest jak nowka. Plakowane jest wycierane, czyszcone i nic nieodchodzi mam nadzieje ze nie wykracze |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-14 17:56:59 Smarowanie deski takimi nabłyszczaczami nie ma sensu. Raz że przeszkadza, dwa, że wcale to fajnie nie wygląda. Ja deskę od czasu do czasu myję jakimś płynem typu ajax i wygląda po takim zabiegu rewelacyjnie.
Ale zdjęcie miało być ilustracją problemu - widoczne na nim pęcherze widziałem już w kilku esperach. To chyba taka przypadłość która spotka prędzej czy później każdego. Być może pojawienie się bąbli przyspiesza wystawienie deski na promienie słoneczne? Wygląda to tak, jakby ta wierzchnia "skóra" się skurczyła i jej "zabrakło" na wypełnienie załamania w desce. Teraz przyszło mi na myśl najlepsze rozwiązanie - obkleić to skórą. Choć pewnie koszty takiego rozwiązania przerażają... |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-12-15 08:11:20 Nigdy nie zauwazylem zeby mi sie cos odbijalo w desce. Poprostu wedlug mnie jest czysta. A rzeczywiscie, jak pisze Robert_S, zdjecie mialo na celu pokazanie problemu jakim jest pojawienie sie babli.
|
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2004-12-15 08:19:08
to nie w desce ci sie odbija tylko wyswiecona deska w szybie i rozprasz uwage skierowana na droge a ja nie wiem czego ty chcesz od tego purchla zamias ostrego przelamania deski bedziesz mial lagodne przejscie tylko trzeba rozkleic dalej |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-12-15 17:33:30 Odklejanie się poszycia deski rozdzielczej to chyba przypadłość wszystkich Esperaków. Mi to szczególnie nie przeszkadza, ale miałem kiedyś taki problem, jaki pokazał na zdjęciu QLogic. Poradziłem sobie z tym tak, że wyciągnąłem z samochodu cały kokpit i poprostu szczyłem to. Częściowo podklejając brakujące kawałki specjalną grubą taśmą dwustronną (powłoka się skurczyła). Do środka wlałem klej polimerowy (przeźroczysty o konsystencji świeżego miodu).
QLogic czy przypadkiem z tego powodu nie masz gorszego nawiewu powietrza na szybę w porównaniu z prawym nadmuchem? |