MotoNews.pl
7 PROBLEM ZE SCHOWKIEM (74171/0)

PROBLEM ZE SCHOWKIEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos mi moze powiedziec jak otworzyc schowek?? Zamka nie ma jak kupile juz nie bylo jest pusta dziura. Palcami nie da rady otoworzyc juz probowalem Prosze o pomoc!!!

mam to samo - wylamany zamek i zamkniety schowek i przyznam szczerze, że też nie wiem co z tym począć?W aso liczą sobie prawie 300 plz za naprawe tego

Cytat:
2004-12-14 14:20:05, stasiak pisze:
Czy ktos mi moze powiedziec jak otworzyc schowek?? Zamka nie ma jak kupile juz nie bylo jest pusta dziura. Palcami nie da rady otoworzyc juz probowalem Prosze o pomoc!!!

W Szczecinie firma "Fenikowski" z ul. Małkowskiego robi takie rzeczy. Otwierali mi kiedyś zatrzaśnięty bagażnik, usuwali złamany klucz ze stacyjki, 2 razy otwierali "awaryjnie" auto, ustawiali nowy zamek do klucza. Pewnie za 20-30 zł otworzą Ci bezstratnie schowek. Pozdr.
Bart.

schowek ma rygielki po obu stronach na wysokości zamka. potrzebne są dwie najlepiej cienkie blaszki które trzeba wsunąć na w.w wysokości. u mnie to dało efekt po tym jak" inteligentny" blacharz chciał go otworzyć bez kluczyka.
pozd.

dla odmiany u mnie schowek jest calkowicei zrypany, tzn. Zamek jest wylamany (tak juz bylo jak kupilem) no i efekt jest taki ze schowek tryzma sie na aby aby i na wybojach od czasu do czasu lubi sie niespodziwanie otworzyc i objawic swoje oblicze....

pytanie jest nastepujace, czy ktos sie orientuje czy na gieldzie dostane sam zamek do schowka z calym mechanizmem, czy jest to trudno wymienic????

ktos probowal??

z gory dzieki za rade

pozdr
olo

Rozwiązanie jest trochę łopatologiczne ale u mnie zadziałało.Trzeba niestety użyć troszkę siły.Na siłę próbować otworzyć chwytając albo lewą albo prawą stronę schowka naciskając mocna w lewą albo w prawo stronę(żależy za który bok złapiesz) jeśli pusci jedna ze stron to masz schwek prawie otwarty.U mnie pękło plastikowe połączenie obu zębów,skleiłem i po bólu.Nie ma się co bać ,jeśli już masz pekniecie w środku to i tak nic więcej nie pęknie.

SIEMANKO JA RÓWNIEŻ NIE MAM OTWIERACZA DO SCHOWKA TYLKO DZIURA ALE MECHANIZM MAM a otwieram go poprzez włożenie palca wskazującego do tej dziury ,po namacaniu falowanego plastiku popycham go w lewo i schowek otwarty. polecam ten sposób ps też chciałem wymienić bo naprawa nie ma sensu. używka w bdb stanie za cały schowek to 200 zeta z auto giełdy. ps najlepszy kurs na ginekologa

No to widzę że to powszechny problem bo i ja tak mam, ja odkręciłem prawą stronę z nawiewem i wtedy już widać taki zaczep z tworzywa naciska się go i już otwarty schowek a następnie do mechanizmu przuczepiłem kawałek drucika i teraz za jego pomocą otwieram schowek.

Ten schowek to chyba często problem stwarza.byłem u kolegi w warsztacie i stały dwie omy sprowadzone z Holandii i Niemiec obie miały urwane zamknięcia do schowków))

Witam, jak kupiłem omkę schowek był zamknięty, zamek na klucz działał ale nie szło go otworzyć bez inwazyjnie. Zrobiłem tak jak Diro. Otworzyłem schowek i rozebrałem mechanizm w drobny mak, kilka elementów było ułamanych w miejscach plastikowych przegubów. Plastik z butelki po pepsi, malutkie wkręty, troszkę pracy i działa do dziś zero problemów.

Pozdrawiam Shinobi

kropki i przecinki dały nogi

[ wiadomość edytowana przez: Shinobi dnia 2004-12-15 12:12:28 ]

w gruncie rzeczy to racja. Trochę inwencji i będzie działało!!!!

temat stary ale ciągle na czasie. Wczoraj zamknełem troche na siłe zapchany gratami schowek no i oczywiście zamek rozwalił się.
Zaczełem kombinować jak dostać się do wnętrza. Na forum jest tylko to co poniżej. U mnie nic nie zdało egzaminu. Ale wpadłem na genialny pomysł. Schowek jest na zawiasach. Wystarczy wysunoć jedena ze szpilek z zawiasu(najlepiej tą od strony kierowcy, ale trzeba sie nieźle nagimnastykowac na leżąco) i schowek da się otworzyć dzieki luzowi który powstał Zero strat, musze tylko jakoś naprawic zepsuty zamek

Odnośnie mechanizmu schowka to mi też sie rozsypał,z tym że zamek jeszcze mam. Pytałem w sklepie i mechanizm ten jest do kupienia kosztuje ok 100 zł.
pozdro bo-dek