Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() megabart Senator B Szczecin | 2004-12-14 16:03:35
W Szczecinie firma "Fenikowski" z ul. Małkowskiego robi takie rzeczy. Otwierali mi kiedyś zatrzaśnięty bagażnik, usuwali złamany klucz ze stacyjki, 2 razy otwierali "awaryjnie" auto, ustawiali nowy zamek do klucza. Pewnie za 20-30 zł otworzą Ci bezstratnie schowek. Pozdr. Bart. |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2004-12-14 16:24:57 schowek ma rygielki po obu stronach na wysokości zamka. potrzebne są dwie najlepiej cienkie blaszki które trzeba wsunąć na w.w wysokości. u mnie to dało efekt po tym jak" inteligentny" blacharz chciał go otworzyć bez kluczyka.
pozd. |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-12-15 08:10:16 SIEMANKO JA RÓWNIEŻ NIE MAM OTWIERACZA DO SCHOWKA TYLKO DZIURA ALE MECHANIZM MAM a otwieram go poprzez włożenie palca wskazującego do tej dziury ,po namacaniu falowanego plastiku popycham go w lewo i schowek otwarty. polecam ten sposób ps też chciałem wymienić bo naprawa nie ma sensu. używka w bdb stanie za cały schowek to 200 zeta z auto giełdy. ps najlepszy kurs na ginekologa ![]() ![]() ![]() |
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-12-15 09:52:59 No to widzę że to powszechny problem bo i ja tak mam, ja odkręciłem prawą stronę z nawiewem i wtedy już widać taki zaczep z tworzywa naciska się go i już otwarty schowek a następnie do mechanizmu przuczepiłem kawałek drucika i teraz za jego pomocą otwieram schowek. |
![]() Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-12-15 12:10:29 Witam, jak kupiłem omkę schowek był zamknięty, zamek na klucz działał ale nie szło go otworzyć bez inwazyjnie. Zrobiłem tak jak Diro. Otworzyłem schowek i rozebrałem mechanizm w drobny mak, kilka elementów było ułamanych w miejscach plastikowych przegubów. Plastik z butelki po pepsi, malutkie wkręty, troszkę pracy i działa do dziś ![]() Pozdrawiam Shinobi kropki i przecinki dały nogi ![]() [ wiadomość edytowana przez: Shinobi dnia 2004-12-15 12:12:28 ] |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-12-15 20:42:01 w gruncie rzeczy to racja. Trochę inwencji i będzie działało!!!! |