Filtr gazu w instalacji bedini ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jest czy go nie ma .jak kupilem poldka to z doswiadczenia wiem ze wszystkie filtry oleje itp.sie wymienia (bo nie wiadomo jak poprzedni wlasciciel dbal o to )w zwiazku z tym ze instalacja byla zakladana w serwisie dewoo pojechalem do nich zeby wymienili ten filtr .noi rzekomo go wymieniono na nowy .teraz przejechalem 10000 tys km i chcialem wymienic filtr gazu i pojechalem gdzie indziej i powiedzieli mi ze nie ma filtru gazu w instalacji bedini tylko metalowa kulka ktora rozbija ten brud .
moze macie jakie info na ten temat .
prosze odpiszcie bo teraz mam 17 tys km meczy mnie ten temat .

nigdy nie slyszalem aby nie bylo filtra gazu, nawet w instalacji za 4tys zl moj ojciec mial filterek gazu, szwagier w takiej za 2,5 tys zl tez ma filterek... wiec nie sadze zeby ta instalacja byla tak zaawansowana aby nie miala... moze najprosciej bedzie podjechac do pierwszego z brzegu punktu w ktorym montuja gaz i zapytac czy maja filterki do takiej instalki? wtedy sie moze cos wyjasni...? pozatym na niektorych stacjach lpg sprzedaja filterki, tez tam mozna zapytac... pozatym czy wiesz jak wyglada obudowa filtru gazu? najlepiej poszukac go czy wogole jest gdzies na wierzchu bo powinien byc w okolicy reduktora...

ale moge sie mylic, jak mowie nie slyszalem o instalce bez filtru.

moze i masz racje ale jezdzilem jak ciu*a po calych gliwicach i okolicach i gdzie nie zajechalem mowili mi to samo.(po 1 ze instalacja firmy bedini jest zadko spotykana w samochodach .po2 ze nie ma filtru gazu w tej instalacji .sam nie wiem teraz cy koles w dewoo mnie nie naciagnal ,a oni za wymiane filtra biora ponad 50 zl co jest zdzierstwo do potegi sam przzyznasz .

W Bedini jest filterek gazu co. Mój ojciec ma taka instalację jest dość stara i ten filterek to taki gruby materiał jakby filcowy. W mojej instalcji nie pamiętam jaką mam (chyba Lovato) jest inny. Za wymianę z regulacją zapłacilismy 60 zł. Lecz po regulacji auto naprawdę się odmuliło więc ogólnie wszyscy sa zadowoleni

czyli filterek jest, tyle ze moze nie taki standardowy jak u nas... wiadomo ze jak kupisz zwykly za 6 zl i sam wymienisz to masz tanio... ale jak nie ma wyjscia to musisz zainwestowac te 50plnow bo to ci sie zwroci jak bedzie ci potem mniej palil... prawdopodobnie innej rady nie ma...

no to chyba bede musial dac zarobic tym zdzierusom z dewoo i pojade tam jutro . dzieki za rade moze bedzie mniej palil gazu

powiedz ze chcesz byc podczas wymiany przy nich. wtedy zobacz gdzie jest ten filtr i jak wyglada. a jak cie nie wpuszcza to powiedz aby ci dali stary i pokazali nowy i zazadaj potwierdzenia na pismie ze ci go wymienili.

tak zrobie . ale wiem jedno ze oni nie wpuszczaja na teren zakladu jak cos wymieniaja .

no to zarzadaj pokazania nowego filtru a potem zwrotu starego - jak odmowia to nie rob u nich bo cos kreca!

Witam
Mam Honde Civic i teraz poszukuje takiego filterka. Owszem jest tam filtr taki plaski jakby z filcu, lecz zadko spotykany podobno w Tarnowskich gorach maja, oraz w Krzeszowicach kolo Krakowa.( polgas). Koszt wraz z wymiana 20zl, a samego filterka 15zl... Jezeli masz jakies dokumenty gdzie byla zakladana instalacja to tam sie udaj.

Bylbym wdzieczny gdybyscie popytali czy niemaja gdzies takich filterkow i w jakich cenach.

Pozdrawiam

Paweł

P.S
Osobiscie poszukuje zrodla skad mozna by scignac kilknascie takich filterkow w cenie kilka zl/szt. i miec zapas Jak mi sie to uda to dam znac.

Z tą instalacja Bedini to jest kłopot bo teraz już takich nie ma mało kto w ogóle chce ja sewisować. A co do filterków to przecież jakieś hurtownie muszą być, bo gdzieś Ci gazownicy się zaopatrują

z tym moze byc problem zeby sie udac tam gdzie instalacja byla robiona bo ja jestem z katowic a auto bylo kupione w Warszawie

Instalacjami Bedini zajmuje się firma z Zabrza Biskupice nazywa się Duocar. Zajmują się tylko gazem i mają program do regulacji tej instalacji. Poza tym moim zdaniem to znakomici fachowcy, zajmują się auto gazem od 9 lat. Ja kożystałem z ich usug i polecam.
pozdrawiam Esiu

Cytat:
2005-01-13 20:01:20, Anonymous pisze:
Instalacjami Bedini zajmuje się firma z Zabrza Biskupice nazywa się Duocar. Zajmują się tylko gazem i mają program do regulacji tej instalacji. Poza tym moim zdaniem to znakomici fachowcy, zajmują się auto gazem od 9 lat. Ja korzystałem z ich usug i polecam. Tel do Duocar 322713057 pozdrawiam Esiu

Ja mam poldka z instalacja Bedini. Potwierdzam, filtr to filcowa podkładka i faktycznie trudno ja kupić. Jakos szczególnie nie szukałem ale kilku gazowników nie miało.

Wyjełem go i przedmuchałem. Przejechałem na nim juz 70k km i jest dobrze. Bo bródow na nim nie było. Jest tam metalowa kulka, która ma chyba rozbijac zanieczyszczenia.