[21072] Średnica kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W wyniku kilku niemiłych sytuacji drogowych wymagających szybkich i pełnych ruchów kierowicą zaczęło mi doskwierać położenie i średnica kierownicy z mojej Ładnej.

Mam więc pytanie jakie kierowniczki można tam ewentualnie zamontować i czy nie uniemozliwi to manewrów bez wspomagania.

Czekam na opinie.

Aha i jaka jest oryginalna średnica kierownicy w ładnej 21072, bo mam wrażenie że nie mam całkiem oryginalnej.

Witam
ja mam załazoną kierowice monzy ma ona ok 30cm i nie potrzebuje zadnego wspomagania. widziałem również w klasykach kierownice od malucha a nawet taką jechałem i całkiem niezle sie jezdzi> jak dla mnie mała sportowa jest oki, ale to wszystko zależy od właściciela.
Pozdrawiam.
p.s. jak zrobie foto to wrzuce go.

jak dla mnie mozesz zamontowac sobie i kóło od wózka jak ukrecisz a tak na powaga nie zejdz ponizej 35cm bo bedzie kiepasnie

ps. dlatego ja jeszcze nie mam innej bo nie mam ochoty cwiczyc mułów za kierownica

zgadza się. 35cm to optimum. mniejszej nie zakladaj.

ja kiedyś tez byłem podpalony na mniejszą kiere...i nawet kupiłem oryginalna monte carlo. Jednak po załozeniu obcierałem palcami o kierunkowskazy (o tą gałke), i ciężko mi sie kręciło.......po dwóch dniach wtróciłem do pierwotnej wersji a kierownice sprzedałem dalej........

Oto dwie fotki mojej kiery: niestety ktos musi mi pomuc jak to wrzucic na forum bo nie mam zielonego pojecia

Musisz założyć sobie stronkę i użyć przycisku "obrazek" - i tam wkleić adres obrazka z Twojego miejsca ftp'owego

strasznie to skomplikowane jak mi sie uda to zrobic to uczynie to

No i co z tymi fotkami?

Koledzy potrzebuję nabę do 2107! Pomożecie? Propozycje na priva proszę

kto chce tanio kierownice sportowa do klasyka? zgłaszac sie na priv

Ewentualnie do mnie na priv -bo w moim garazu obecnie ta kierownica lezy Jest ona kumpla ktory wyjal ja ze swojej lady bo mu trzeba kasy Kierownica jest srednicy maluchowskiej i ma trzy metalowe ramiona.Wieniec jest gruby i fajnie lezy w dloniach.Ma maly mankament-trzeba by ja powtornie obczys bo ma kawalek skory zerwany.Koncze zeby nikt nie powiedzial ze robie tu gielde

no obdarta troszki jest ale ja mysle jasko ze opiankowac by ja dało rade ob nowa? a co do tematy to srednice ma 35-36

Ja mysle ze po prostu dac do tapicera (jest na gieldzie taki dziadek ktory robi takie rzeczy-robil mi mieszek na drazek zmiany biegow do scierki za bodajze 15 zl) i obszyc na nowo.Pod spodem jest raczej spoko.Obejrze po swietach dokladnie i skocze do kumpla to fotki cyfrakiem zrobi

ja mam pytanko czy ma ktos do sprzedania orginalna kierownice do 2107 wersja 4 ramienna bo teraz mam 2 i czuje sie jak bym jechał starem
nowa w sklepie kosztuje na zamowienie ok 250zl

Stara kierownica to porażka. A może przy okazji inne kółko? Np. skora od malucha? "Nowa" na giełdzie kosztuje około 100-120 zł. Od 135 zł masz ładną sportową 32-25 w NurAuto ale do tego trzeba jeszcze nabę. Niestety na zamówienie chyba. Ja sam mam już kółko ale teraz szukam naby.

Witam
ja mam dodatkową kierownice oryginalną od 2107 i mogę Ci odstąpić, ale spróbuj moze u polena w sklepie wreszcie się poajwiły takie:

Sprawdź sobie na Sklep Polena, wejdź na ofertę tunningową, ale jalbyś się zdecydował to zamówic musiałbyś telefonicznie

Cytat:
2004-12-26 19:28:59, meteor20 pisze:
ja mam pytanko czy ma ktos do sprzedania orginalna kierownice do 2107 wersja 4 ramienna bo teraz mam 2 i czuje sie jak bym jechał starem nowa w sklepie kosztuje na zamowienie ok 250zl

Ja mam oryginał od 2107 (tylko znaczek wyopadł i zginął ). Bedziesz przejazdem w Pile, to Ci dam free. Mi nie potrzebna, bo mam maluszkową, kosztowała mnie 20 zł i jest super!!!! Do eleganta, kosztuje ok 40 zł i jest Ładniejsza.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Jutro mysle ze bede mial fotki kierownicy tylko do kumpla musze skoczyc I wrzuce na moja stronke ;]

Ja się kontaktowałem ze sklepem. Facet zeznał, że sprzedał kilka sztuk i wszystkie mu wróciły bo ludzie jeździli paluchami po wlacznikach kierunków Osobiści powiedział, żebym sobie kupił skurzaną kierę od malucha i głowy nie zawracał.

Cytat:
2004-12-29 01:04:29, sheriffnt pisze:
Witam ja mam dodatkową kierownice oryginalną od 2107 i mogę Ci odstąpić, ale spróbuj moze u polena w sklepie wreszcie się poajwiły takie: Sprawdź sobie na Sklep Polena, wejdź na ofertę tunningową, ale jalbyś się zdecydował to zamówic musiałbyś telefonicznie

Ja tez poszukaje naby!! Mam kierownice z naba.... ale wieloklin nie pasuje... bardzo gesty.... Jak ktos ma na zbycie jakas.... moze do mojej kiery by pasowala