Problem z rozruchem V6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z uruchamianie autka z rana. musze krecic trzy cztery razy az razkoczy. a jak juz zaskoczy to odpala tylko jedna strona silniczka druga nic. jak sie rozgrzeje to jest ok. pali bez problemu. zaznaczam ze mam gasss. jak to sie je i jak to ugryzc. dziekuej z pomoc

Ja się nie znam. Ale przyczyn może być od cholery. Odpalasz na benie, czy gasssie?

Zacząłeś od podstaw? Przewody, świece, iskra?

Może Ci się woda albo olej w cylindrach zbierać. Może to być zarówno uszczelka pod głowicą, jak i postrzępione pierścienie. Pewnie przyczyn można nawymyślać od cholery. Na mój gust jak Ci się uda odpalić, to nie gaś, dopóki do mechaniora nie dojedziesz.

Cytat:
2004-12-17 08:47:35, brembo pisze:
zaznaczam ze mam gasss.

Proponuję skasować Techem pamięć nastaw silnika ("reset komputera"). Nastawy dla gazu różnią się od benzynowych, jak się komputer wyuczy to przy zimnej benzynie może mieć kłopot.

pozdr,
Robert

odłącz akumulator na 10-15 min i pojeździj przez 2 dni na samej benzynie,. Jeżeli objawy ustąpią to tak jak kolega napisał poniżej.
Jeżeli będzie to samo to zaczni szukać w elektrycer....przewody, cewka

witam
mam podobny problem jak Brembo, jak odpalam auto gdy silnik jest zimny to ono od razu gaśnie lub chodzi strasznie nie równo, tak jakby nie było ssania, muszę trzymać nogę na gazie żeby się trochę rozgrzał i przełączył na LPG(wtrysk gazu) dodam jeszcze, że jak nieraz mi się śpieszy i próbuję ruszyć od razu to auto nie ma siły... byłem u speców od gazu i można powiedzieć że "spóścili mnie na drzewo" że oni do benzyny nic nie mają. W między czasie sprawdzałem na kompie (nie był to TECH, tylko przez złącze ALDL) - nie było żadnych błędów... co to może być?? gdzieś słyszałem że może to być wina czujnika temp na komputer, i że poprostu komp nie załącza ssania na zimnym silniku, ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia....
z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.
pozdr
mitec

Cytat:
2004-12-25 03:02:19, mitec pisze:
witam mam podobny problem jak Brembo, jak odpalam auto gdy silnik jest zimny to ono od razu gaśnie lub chodzi strasznie nie równo, tak jakby nie było ssania, muszę trzymać nogę na gazie żeby się trochę rozgrzał i przełączył na LPG(wtrysk gazu) dodam jeszcze, że jak nieraz mi się śpieszy i próbuję ruszyć od razu to auto nie ma siły... byłem u speców od gazu i można powiedzieć że "spóścili mnie na drzewo" że oni do benzyny nic nie mają. W między czasie sprawdzałem na kompie (nie był to TECH, tylko przez złącze ALDL) - nie było żadnych błędów... co to może być?? gdzieś słyszałem że może to być wina czujnika temp na komputer, i że poprostu komp nie załącza ssania na zimnym silniku, ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.... z góry dzięki za jakieś podpowiedzi. pozdr mitec

Miałem coś takiego u siebie i wydaje mi się że panowie za bardzo chcą oszczędzić i nie jeżdżą w ogóle na benzynie i wtryski się zabrudziły . Proponuję zalać auto dobrym paliwem najlepiej na Schellu to najlepsze niestety jest ono drogie ale czego się nie robi dla naszych pięknych Besti no i trzeba troszeczkę pojeździć na benzynce myślę że problem sam zniknie . Zaznaczam że w moim autku pomogło i teraz jest Ok

Cytat:
2004-12-25 03:02:19, mitec pisze:
witam mam podobny problem jak Brembo, jak odpalam auto gdy silnik jest zimny to ono od razu gaśnie lub chodzi strasznie nie równo, tak jakby nie było ssania, muszę trzymać nogę na gazie żeby się trochę rozgrzał i przełączył na LPG(wtrysk gazu) dodam jeszcze, że jak nieraz mi się śpieszy i próbuję ruszyć od razu to auto nie ma siły... byłem u speców od gazu i można powiedzieć że "spóścili mnie na drzewo" że oni do benzyny nic nie mają. W między czasie sprawdzałem na kompie (nie był to TECH, tylko przez złącze ALDL) - nie było żadnych błędów... co to może być?? gdzieś słyszałem że może to być wina czujnika temp na komputer, i że poprostu komp nie załącza ssania na zimnym silniku, ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.... z góry dzięki za jakieś podpowiedzi. pozdr mitec

Lewe powietrze, np. przez zawór wolnych obr.
Albo zawór ERG recyrkulacjii spalin niedomaga.

zrobilem jak poradzili koledzy. kupilem 40 litrow benzynki i wyjezdzilem. problem jak reka odjac. pali jak zlotko codziennie. dziekuje. pamietajcie bynajmniej u mnie tak jest V6 nie znosi innego paliwa jak tylko 98 okt.

Cytat:
2004-12-27 14:28:47, brembo pisze:
pamietajcie bynajmniej u mnie tak jest V6 nie znosi innego paliwa jak tylko 98 okt.

Hmm. Ja jezdze wylacznie na Pb95 i nie mam ZADNYCH problemow. Cichutko, rowniotko i zwawo (jezeli mozna mowi o tym, ze omega 2,5 V6 jest zwawa... )