Gdzie rozłączyć ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!
Kilka dni temu elektryk przeglądał mi rozrusznik i wymienił tulejki.
Chyba za bardzo je spasował, bo po nocy baaaaaaardzo ciężko startuje. Chciałbym trochę nim pokręcić i nieco dotrzeć te tulejki przy wykręconych świecach. I teraz mam pytanie, gdzie rozłączyć układ zapłonowy, aby nic się nie stało czy to cewce, czy modułowi ?
Akumulator sprawdzałem w dwu miejscach i w obu stwierdzono że jest sprawny i że ładowanie również jest prawidłowe.

Hmmm.... Dziwne jest to że po wymianie tulejek ciężko Ci kręci rozrusznik. Powinno byc wręcz odwrotnie! Czy ten mechanior nasmarował Ci tam wszystko? Bo to że słabo kręci to wina braku smaru lub wytartych szczotek. Takie jest moje zdanie ( a rozrusznik robiłem już dobre kilka razy)

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2004-12-17 17:39:03, Dandre pisze:
Witam !! Kilka dni temu elektryk przeglądał mi rozrusznik i wymienił tulejki. Chyba za bardzo je spasował, bo po nocy baaaaaaardzo ciężko startuje. Chciałbym trochę nim pokręcić i nieco dotrzeć te tulejki przy wykręconych świecach. I teraz mam pytanie, gdzie rozłączyć układ zapłonowy, aby nic się nie stało czy to cewce, czy modułowi ? Akumulator sprawdzałem w dwu miejscach i w obu stwierdzono że jest sprawny i że ładowanie również jest prawidłowe.

Ja tez tak mialem wszytsko spasowane w poprzednim aucie, mowili ze sie dotrze, no i dotarlo.
Po pol roku wszytsko przestalo dzialac, wirnik byl az fioletowy i prawie sie powyginal...

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-22 15:54:50 ]

Mimi wszystko spróbuje pokręcić nim nieco. Podpowiedzcie mi tylko jak rozłączyć zapłon, abym czegoś nie sknocił ?
Muszę to zrobić po nocy na całkowicie zimnym silniku, bo jak silnik jest ciepły , to nie ma z nim żadnych problemów ( rozrusznikiem ).
Jeśli nie zobacze poprawy, to jade do tego elektryka, niech go jeszcze raz przejrzy.

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-22 15:54:01 ]