| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-12-17 21:27:26 pewnie był oryginalny nie wiem czemu tak to się posypało.....a może ja mam PH |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-12-18 00:21:49 Wierzcie lub nie, ale to normalna praktyka wszystkich producentów. Podzespoły produkowane jako części zamienne nie podlegają takim wymogom jak te dla nowych urządzeń. Tak jest ze wszystkim.
Jedyna bronią klienta jest egzekwowanie swoich praw. Przyznam, że ja nie odpuszczam i odnoszę zamierzony skutek. Pisałem kiedyś na forum na temat sworznia, podobnie miałem z oponą, jeszcze innym razem pompa wodna. Za każdym razem żądałem zwrotu wszystkich poniesionych kosztów. Ostatnio reklamowałem nawet przewody WN jakiejś "jaskółki" na polskim rynku. W tym przypadku trudno mówić o dodatkowo poniesionych kosztach, ale jakieś zadośćuczynienie Zresztą sami zobaczcie te przewody
Kupiłem je pod koniec sierpnia a niedawno, zupełnie przypadkiem "rzuciłem" na nie okiem. Przejechałem na nich jakieś 6 kkm. I jak tu nie dochodzić swoich praw |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-12-18 00:26:22 No wiesz co?!! Jak mogłeś tak szybko popsuc przewody???
Powinni ci zabrac samoichód jak nie umiesz sie z nim obchodzić |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-12-18 00:50:49 mi po 12 tys km zaczalwela znwu pukac koncowka drazka no i oczywsicie czujnik cofaia jak by bylo inaczej. Trwalosc czesc jest zadowalajaca |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-12-18 01:20:43
Oczywiście (prawie) zawsze. Za przewody WN nie bedę sie wygłupiał, ale jeśli przyszło by mi z ich powodu wzywać pomoc to z pewnością. Panowie! My naprawdę możemy jako konsumenci egzekwować swoich praw i to z dużym skutkiem. Polecam stronkęFederacji Konsumentów. Pisałem już o tym dawno temu, że wymieniany kilka dni wcześniej sworzeń się zepsuł. Odzyskałem zwrot poniesionych kosztów. Warunkiem jest oczywiście rachunek za koszt usługi. Należy przed naprawą zapytać mechanika, czy może taki rachunek wystawić. |