| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2004-12-18 11:55:27 Witam.
Chciałem wczoraj wsadzić wyjęte szyby. Wziąlem sznurek, okręciłem szybe sznurkiem (tylną), smarem zapaćkałem wnękę, szyba w otwór okienny no i ja ciągne sznurek od srodka a kolega dociskał w tych miejscach... No i efekt jest taki że uszczelka nie weszła i się pofałdowała i "podarła" w paru miejscach od środka. No i muszę kupić nową uszczelkę (albo na szrocie). Uszczelka którą wklądałem nie była sparciała itp/ Jak zrobić zeby było dobrze? |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-12-18 12:36:18 tylko i wylacznie na sznurek - jak ci sie tamta uszczelka pourywała tzn ze byla stara i sparciała - grunt to dobrze przyłozyc i dynamicznie wyciagac sznurek |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-12-18 13:59:49 Bylo napewno nie dawno. i jeszcze musi ktos dobrze dociskac. |
Sputnick Karton z DDR Gliwice | 2004-12-18 14:02:24 Ja slyszalem jeszcze za warto posmarowac szybe olejem tam gdzie styka sie z uszczelka. Ja wkladalem z kumplem (ja na zewnatrz kumpel w srodku ,troche pomagalismy sobie srubokretem i jest gites. Najpierw posmarowalismy starym olejem z silnika :] |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-12-18 16:03:16 Ja kilka razy wkąłdałem przednią i za każdymrazem ze sznurkiem i pomocą ojca.oplatasz sznurek wokół uszczelkiprzykładasz szybę. zaczynasz jakimś śruposkrętem w miejscu jednego zkońców sznurka i stopniowo go wyciągasz a ta druga osoba dociska szybę w miejscu gdzie aktualnie sznurek wychodzi.
Jak masz za cieńki sznurek to nie wyjdzie. |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-12-18 16:16:05 Najlepszy jest okragly przewod elektryczny |
skubip VW GOLF 1.9TDi sosnowiec | 2004-12-18 18:00:21 sznurek najlepiej okragly i nie ostry , i jak ciagniesz to nie do siebie tylko bardziej w dol i powoli bo uszczeli wiekowe lubia sie targac musi ci sie udac |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2004-12-18 18:53:21 A wiec tak,
przyszedłęm właśnie z garażu i juz wiem co zrobiłem źle i dlaczaego uszczelka sie poszarpała. Sznurek ciągnąłem prostopadle a nie równolegle. Robiąc już dobrze, boczne wsadziłęm w 5 minut, tylnej nie mogłem no bo ta uszczelka a za przednią się nie moge zabrać bo nie moge nałożyć uszczelki na szybe, no i tu pytanie: Jak nałożyć uszczelke na szybę przednią? |
York F&F Wolny Słuchacz :) Peugeot 307sw Przemyśl | 2004-12-18 19:01:21 najpierw sobie załóż np na góre i na jeden bok a następnie najlepiej z czyjąś pomocą naciągaj i zakładaj dalej |