| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2004-12-18 18:41:08 Jak dobrze pamietam to wymieniłem ją po wyciagnięciu radia albo i tej pułeczki niżej chyba że masz łapki jak Szwarcuś |
_Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-12-19 13:25:54 Tak jak napisal Lejkers musisz tylko rozmontowac sama konsole z suwakami tzn zdjac ten panel przedni po uprzednim zdjeciu suwakow tam jest jedna zaroweczka ktrora podswietla panel od sterowania ogrzewania i pokretlo do dmuchawy wiec nie musisz wyciagac calego zestawu sterowania i odlaczac linek od nawiewu |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-12-19 15:25:02 Dodam jeszcze, że ta jedna żaróweczka (znajduje się pomiędzy pokrętłem włączającym i regulującym obroty "dmuchawy", a panelem sterującym nawiewami) podłączona jest właśnie do tego pokrętła. Zgadzam się z poprzednikami, że nie trzeba wyjmować wszystkiego - można ją wymienić przez dziurę od radia.
|
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-12-19 20:09:10 Jeżeli chcesz rozłączyć panel sterowania nawiewami od elementu z pokrętłem (a nie jest to konieczne do wymiany żarówki), to niestety, ale musisz odpiąc trzy linki nawiewów, a potem całość (panel+pokrętło) wyjąć, odpinając wcześniej z tyłu wtyczkę elektryczną od elementu z pokrętłem. Nie da się rozdzielić tych dwóch elementów nie wyciągając ich na zewnątrz - tak niestety są połączone, że za mało jest miejsca w tej dziurze, żeby to zrobić. Żeby je rozdzielić, trzeba element z pokrętłem wyciągnąć do góry.
Na rysunku poniżej (mocno uproszczonym |
hrumek Opel Omega A Caravan Dolnosląskie | 2004-12-19 20:34:54 Podobnie jak poprzednicy - potwierdzam, że nie ma potrzeby niczego wyciągać, a jedynie wysunąć. W górnej części, najlepiej od lewej dojście do żaróweczki, przerabiałem to zaraz po zakupie swojej Omci. Podświetlenie działa mizernie, zwłaszcza na dolnych suwakach, pewnie dlatego gdyż żarówka słaba, ale gość w sklepie powiedział że nie ma mocniejszych. |