Tez macie strasznie slabe swiatla??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie macie swiatla w espero?
ja mam dwie zarowkiu h1 i o ile dlugie swieca calkiem dobrze to na normalnych ciezko ujechac...
mam zarowki 55watt, swiatla czesto myje
pozdrowionka

archiwum..jest bardzo bogate na ten temat

Co za swieta jak esperaczek powoli moze zacznie w tym tygodniu dochodzic do siebie po wgnieconym kuferku Nic tylko wypijmy za niego swiateczne % aby ozdrowial szybko

Opisałe się i
Jeszcze raz w streszczeniu.
Zarówki 100 W + modyfikacje w poniższym wątku:
Link do wątku

Cytat:
2004-12-21 20:15:58, Piotr_W pisze:
Jeszcze raz w streszczeniu. Zarówki 100 W + modyfikacje w poniższym wątku: Link do wątku

Nigdy w życiu.....
Żarówki 100W stopią odbłyśnik.
W najlepszym razie Twój odbłyśnik stanie się matowy...

Zapraszam to lektury topików:
Czy jeździ ktoś z Was na żarówkach H1 większych niż 55W?
Żarówki H1 gdzie kupić

Powiem krótko.... kosztowny ale efektowny i efektywny... XENON

Cytat:
2004-12-19 22:34:13, Pilot pisze:
Co za swieta jak esperaczek powoli moze zacznie w tym tygodniu dochodzic do siebie po wgnieconym kuferku Nic tylko wypijmy za niego swiateczne % aby ozdrowial szybko

To jednak naprawiasz ?

dzis widzialem espero ktore mialo podlaczone swiatla mijania w tej czesci gdzie normalnie sa dlugie..tzn swiecila mu sie lampa na calej szerokosci a nie tylko po zewnetrznej stronie jak w standardzie

U mnie brakowało 2 Voltów na każdej żarówce!
Zacząłem od philips +30%, potem Philips 4000 Kelvin... Były stopniowe poprawy ale prawdziwe światła, jak w normalnym aucie mam dopiero od czasu zamontowania dodatkowych przekaźników.
Na żarówce musi być tyle ile na "+" akumulatora bo inaczej nie da rady. A 100Watt zdecydowanie odradzam - zmatowieją do reszty.
2 przekaźniki i kable to koszt ok. 20 zł + 2 godziny roboty...

Ja kupiłem sobie Philipsy +50% 55W. (24zł/szt.)
Swiecą rewelacyjnie, polecam.
Jeszcze przekaźniczki, tylko, że jak na razie jest zimno.

A co sądzicie o żarówkach Philipsa Blue Vision? Świecą trochę na niebiesko. Czy są one dopuszczone do ruchu?

to sa zarowki z homologacha i sa dopuszczone do ruchu

Cytat:
2004-12-22 13:32:34, Buba030 pisze:
A co sądzicie o żarówkach Philipsa Blue Vision? Świecą trochę na niebiesko. Czy są one dopuszczone do ruchu?

Swiecą na biało.. mam takie... róznica pomiedzy standardowymi zarówkami a Philip Blue Vision jest taka iz swatło swieci mocniej... i dalej... ale za to slabiej oswietla pobocza... W przysz łym roku mam zamiar odstawic auto do elektryka zeby mi załozył przekazniki.. zobaczymy czy cos pomoze.
Teraz niestety wieczorami przy brzydkiej pogodzie czesto ratuje sie przeciwmgielnym z przodu.. co niestety jest uciązliwe dla innych uzytkowników dróg...

Cytat:
2004-12-22 13:32:34, Buba030 pisze:

Świecą mocną białą barwą - mówie o moich Blue Vision 4000 Kelvin. Jedyne co to postojowe mają wieśtuningową niebieską poświatę (sam nie wiem po co). ale żarówki dobre. Z przekaźnikami dają poprawne oswietlenie drogi i chyba definitywnie załatwiają sprawe marnych świateł.

wczoraj zamontowałem Philipsy Blue Vision +50% (nie mogłem dostać tych 4000 calvinów a i cena trochę odstrasza) zapłaciłem 42pln za komplet (przecena na shelu) i wreszcie WIDZĘ !!!

jakość światła poprawiła się ogromnie - nie wiem czy wogóle będę zakładał przekaźniki. do tego jeszcze narvy 100 na długie i światła są ok

ja osobiscie polecam osramy cool blue + 10% blue
daja podobny efekt do bluevision sa jednak bardziej żywotne

generalnie żarówki z serii blue dają jasniejsze światło i przez to lepiej oswietlają znaki drogowe - lepiej niż silverstar +50%

no to zainstalowalem przekazniki
jestem ciekawy co z tego bedzie bo trzeba troche po nocy trasy przejechac zeby zobaczyc...
mam nadzieje ze bylo warto

Cytat:
2004-12-22 21:27:02, Janow pisze:
.... Jedyne co to postojowe mają wieśtuningową niebieską poświatę (sam nie wiem po co). ale żarówki dobre....

Jakie masz postojówki?? tez philips??? ja mam oryginały philipsa.. kupiłem w komplecie.. swieca na bialutko.... nawet w kaszlaku kumpla swiecą biało... pomimo niebieskiej banki... no chyba, ze masz jakies "tuningowe" postojóweczki.. to sie z toba zgodze... ciekawe po jakim czasie zrobią sie fioletowe.. a pozniej brązowe...

[ wiadomość edytowana przez: Czarek_Rej dnia 2005-01-10 18:45:22 ]

Jeśli masz słabe światła to na pewno dlatego, że niedostateczny prąd dopływa do reflektora. Wina może leżeć po stronie przekaźników. W codziennym użytkowaniu reflektorów żarówki 55W spokojnie wystarczają. No oczywiście trzeba je dobrze ustawić, ale to przecież już Wiesz.

Pozdrowionka.