E34 525TDS - klimatyzacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
czy wlaczenie klimatyzacji przyciskiem, przy obecnej temp, powinno zalczyc szprzglo na sprezarce i powinno to byc slyszalne?? klimatyzacja jest regulowana... Pytanie me wynika stad ze chcialbym sprawdzic dzialanie tego urzadzenia - a po wlaczeniu na przycisku zostaje zasygnalizowane właczenie lecz nic sie nie dzieje. wszytki bezpieczniki dot klimy sa sprawne... polaczenia rowniez - przynjamniej wizulnie
pzdr

Układ klimatyzacji włącza sie tylko w dodatniej temperaturze powyżej 1 st. C

Witam.
ja rowniez mam klime w e34 tds i rowniez nie moge jej uruchomic ale chyba zyggy ma racje mowiac ze klima właczy sie przy okreslonej dodatniej tem.a wiec nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekac na lato

a mi się włącza

Ja nie sprawdzałem ale nie widzę powodu dla któego nie miałaby się włączać... W końcu nawet przy ujemnych temperaturach można chcieć by suche powietrze wiało nam na szyby od wewnątrz.

to ja wam powiem dlaczego sie nie włączy w niskiej temp. chodzi oto że gaz w ujemnej temp ma za niskie ciśnienie aby uruchmić czujnik i komputer uważa że nie ma gazu w obiegu ale wystarczy tylko nagrzać auto tak aby temp czynnika wzrosła i klima sie załączy

a wiec nawet po nagrzaniu nie slychac charakterystycznego klikniecia zalaczenia sprzegla sprezarki... i zgadzam sie sim_one ze winna sie wlaczac niezalenie od temp bo moze akurat klient sobie tego zyczy a klient nasz pan patrz bmw
a wiec obawiam sie ze bede musial zaczac od poszukiwania jakiejs usterki w ukladzie --- tyle ze nie wiem na razie od czego zaczac i jak...
przyznam ze po ustawieiu reg na temp min, powietrze zimnie leci lecz moze to byc to z zewnatrz --- mimo ze auto stoi na hali, na ktrej jest okolo 13stopniC...
pzdr

Cytat:
mimo ze auto stoi na hali, na ktrej jest okolo 13stopniC...

przy tej temp. to napewno powinna sie włączyć

A kręci się wiatrak od klimy?
Widać jego dolny fragment jak się zaglądnie z przodu pod samochód lekko po stronie pasażera.