MotoNews.pl

Kiedy zapala sie rezerwa w e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no walsnie czy u was tez lampka rezerwy zapala sie dopiero gdy wskazowka juz jest prawie na polowie czerwonego pola ? to norma czy powinno sie zapalac zaraz jak tylko wskazowka wejdzie na czerwone pole ?

Jak najbardziej normalne, kontrolka zapala się jak wskazówka dochodzi do połow czerwonego pola albo i niżej ,ale jak już się zapali to lepiej zatankować bo zostało chyba z 3-4 l w baku

u mnie jest ten wskażnik jakiś taki dziwny raz sie zapala na połowie czerwonego raz na początku ostatnio jak sie zapaliła przejechałem jeszcze ok 100 km zatankowałem do pełna i wszło 57l

Cytat:
2004-12-21 13:03:49, daz pisze:
Jak najbardziej normalne, kontrolka zapala się jak wskazówka dochodzi do połow czerwonego pola albo i niżej ,ale jak już się zapali to lepiej zatankować bo zostało chyba z 3-4 l w baku

czyli jak wskazowka wchodzi na czerwone pole to zostalo jeszcze kolo 8 litrow (8 chyba ma rezerwa w e36)a jak sie zapala to kolo 3-4 ?

U mnie w momencie zapalenia się rezerwy wskazówka odrazu
przechodzi na połowę pola rezerwy.Spokojnie przejerzdzam
ok.70km

Dokładnie tak Tolo, 8l rezerwy, około 4 jak się zapali kontrolka

Czy w E34 tez tak jest ??

u mnie jak zapali się rezerwa, przejeżdzam spokojnie 50km. Więcej nie próbowałem, bo nie woże ze sobą karnisterka.
Smutno by było nagle się zatrzymać np. gdzieś w lesie.

Hej. a ja z kolei czytałem w obstrukcji insługi, że w momencie kiedy zapali się kontrolka rezerwy w baku pozostaje jeescze 7 do 8 litrów paliwa. czyli że spokojnie można zrobić jeszcze ok 100 km.

Daz, a czy przypadkiem nie ma 8 litrów jak się zapali kontrolka???
czy jak pisałeś po zapaleniu zostaje 4 litry w baku???

Pozdro./

piszecie o dieslach czy benzynie bo to troche zmienia fakt mozliwosci dojechania do zródelka..jak jest w tds'e 325? zbiornik jest na 60 kilka l ile przejade na rezerwie gdy zapala sie kontrolka?

Mi się wydaje że 8l jest od czerwonego pola, a jak się zaświeci to zostało 4l. Ale nie dam sobie za to ręki obciąc