MotoNews.pl

Jakie są dobre i niedrogie świece zapłonowe do forda.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A tak przy okazji mam forda 1.3i 1997 rok, benzyna.
Czy ktoś wie które boshowskie świece się nadają:
13 FRGDC 32,99
13 W7DC
13 FR6DC
15WR7DC
43 F67DCX

ZA PODPOWIEDŹ Z GÓRY
DZIĘX

Motorcraft and only motorcraft - na nich najlepiej Fiordy chodza, dobre beda ten NGK i Championy, a te numerki ktore podales, to bez nazwy firmy niewiele mowia .

tak jak toradek mówił motorcraft będzie najodpowiedniejszy

po zakupie swiecy (polecam platinumy) radze mimo wszystko sprawdzic przerwe. Powiem ze nawet z tymi kupionymi w ASO bywa roznie

Cytat:
2004-12-21 20:29:03, mazzi19 pisze:
po zakupie swiecy (polecam platinumy) radze mimo wszystko sprawdzic przerwe. Powiem ze nawet z tymi kupionymi w ASO bywa roznie

mazi ale platynowe świece są tylko do zeteców

racja. ale i tak polecam sprawdzic przerwe

w jaki sposób sprawdza się tą przerwe?
Jaka powinna być i jak ją zmierzyć?

szczelinomierzem

Przerwe mierzy sie przerwomierzem Przperaszam, nie moglem sie powstrzymac

A teraz na powaznie - przerwe mierzy sie szczelinowmierzem takim jak chociazby do mierzenia luzow zaworowych. A jaka powinna byc, hmm.... nie pamietam, koledzy napewno pamietaja

Cytat:
2004-12-21 19:01:06, tomi_esc pisze:
A tak przy okazji mam forda 1.3i 1997 rok, benzyna. Czy ktoś wie które boshowskie świece się nadają: 13 FRGDC 32,99 13 W7DC 13 FR6DC 15WR7DC 43 F67DCX ZA PODPOWIEDŹ Z GÓRY DZIĘX

Tylko nie świece Boscha są do d........ . Motorcraft jest drogi ale naprawde warto (szczególnie w dieslu) , bardzo dobre świece moim zdaniem to także NGK

"Boscha wrzuc do kosza" - swieta prawda. Albo Motorcraft albo NGK.

Z praktyki u znajomej w silniku 1.3 założyliśmy NGK V-line zamiennik Motorcraft autko chodzi ideał zrobiły w ciągu roku 60.000km i chodzą super nadal.Polecam sprawdzone

a propo świec to miałem ciekawy przypadek 3 miesiece temu wymieniałem świece były załozone NGK ale mnie namówił "sprzedawca???" do zakupu Boscha no to zakupiłem bosch>NGK poleciały na dwór ,załozyłem nowe świece i pojeździłem na Boscha około tygodnia autko prychało strzelało przerywało itd Wkurzony poszedłem na dwór po moje zakorodowane juz leżące w trawie świeceNGK przeczyściłem zakręciłem do samochodziku i świeciły jak ta lala wiec polecam NGK

Tydzień temu założyłem sobie NGK silnik 1.4i CVH cyka jak zegarek cena 8 zł za sztukę dla porównania Motorcraft 13 zł.

Dla mnie też najlepsze są NGK i Motorcraft. Zgadzam się z tymi co mówią, że Bosch jest do d.... Moje stare świece Motorcrafta lepiej się sprawdzają niż Boscha. Nie oszczędzaj na świecach

Pozdawiam!!!

Pokusiłbym się o stwierdzenie, że to NGK robi Motorcrafta, no bo kto inny?

Ja tyż już więcej Boscha więcej nie kupię. Jakieś mam takie odczucie że na poprzednich Motorcraftach latał nieco wyżej

To ja się podepnę pod temat
Jakieś dwa miesiące temu na przeglądzie mechanik powiedział, że przydałoby się wymienić świeczki i przewody ale... autko pali mi bez najmniejszych problemów.
Spala około 11-12l na 100km więc z tego co widzę to raczej norma.

To jak - wymieniać czy nie ?

Myślę że jeśli furak śmiga bezproblemowo tj. zapala super chodzi równo to szkoda wydawać kasę.

Cytat:
2004-12-22 10:25:02, darekbin pisze:
Myślę że jeśli furak śmiga bezproblemowo tj. zapala super chodzi równo to szkoda wydawać kasę.

A juz chcialem autku prezent pod choinke dac