MotoNews.pl
2 Migająca kontrolka recznego ? (75227/27)

Migająca kontrolka recznego ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wydaje mi sie ze sie cosik przeciera , jakis przewod or sth. bo zdaza sie , naraie bardzo rzadko -raz na jakis tydzien, ze jak stane na skrzyzowaniu to zaczyna pulsowac kontrolka od recznego (ale miga jak chce :> nie to zeby to bylo jakies rytmiczne). Jak ruszam to sie przestaje migac i sie uspokaja.

Jaka diagnoza wg Was ?

a w plusie nie jest czasem tak ze kontrolka ręcznego jest razem z kontrolką układu hamulcowego? jak tak to moze cosik płynu masz mało albo cuś ..

No wlasnie tez tak na poczatku myslalem , ale plynu jest w brod Ale sprawdzajac tak na pierwszy rzut oka ja tam nie widze kontrolki poziomu plynu na zbiorniczku z plynem hamulcowym , ale moze ja sie nie znam. Napewno nie ma jej pod/w zakretce bo nie dochodza do niej zadne przewody.

Ja bym eliminowal rzeczy proste na poczatek. Zobacz czy przypadkiem tyn przycisk pod recznym ci sie ie psuje... Potem zobacz styki, kabelki. Mozliwe ze masz gdzies spiecie...

Hmmm o tym nie pomyslalem , przycisk napewno dziala bez problemu bo niedawno reczny tez robilem na przeglad :> Ale mozliwe ze przewod cos przycielo/przetarlo ... o tym nie pomyslalem.
Thx

alez prosze bardzo... Ja w swoim plusiaku problem z elektryka mam naokraglo.. Kiedys migalo mi wszystko, nawet podlaczenie przyczepki i podgrzewane fotele

Cytat:
2004-12-22 08:54:03, Voy pisze:
Kiedys migalo mi wszystko, nawet podlaczenie przyczepki i podgrzewane fotele

i cos z tym robiłeś czy samo przeszło ?

wyeliminowalem spiecie na (i tu niespodzianka bo nigdy bym sam na to nie wpadl) na lampce oswietlajacej wnetrze autka. No i wszystkie przekazniki...

Przecież w Plusach jest tak że zamiast kontrolki ręcznego jest on mimimalnego poziomu płynu hamulcowego no nie???

U mnie w Caro od ręczego jest oddzielnie, i od mimimalnego poziomu płynu jest oddzielnie

Niestety nie CAr.