| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-12-23 20:45:24 polecam link - wiele informacji, prognozy, kamery....
serwis GDDKiA a tu niezle info o pogodzie: weatheronline - w jezyku lengłycz |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-12-23 22:06:53 TU moza zobaczyc na zywo co sie dzieje na drogach za pomoca kamer, temp i opady tez. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-23 22:13:12 No a jedym słowem w okolicach 3miasta temperatura na plusie i nie zanosi sie na mróz. Pada deszczyk wiec spryskiwacze w pogotowiu. Pozatym bardzo wietrznie. |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-12-24 22:46:42 w Rzeszowie temp na plusie 1stopien ale kropi deszcz i na trasie z krakowa do rzeszowa W Świlczy slisko strasznie |
mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2004-12-28 00:37:32 Jutro w W-wie na temp+, ale ma padacśnieg zdeszczem! |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-01-08 21:27:28 Nad morzem dzisiaj jest sztorm - szyby w oknach wygina. Kto nie musi wyjeżdżać to niech nie wyjeżdża. I nie parkujcie pod drzewami. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-01-09 03:09:13 witam
Faktycznie, moja Ładna dzisiaj prawie fruwała..., ale dzielna załoga tj. Ania i ja nie boimy się sztormów |
bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2005-01-16 22:02:31 pytanko bedzie jeszcze zima? bo mialem kupic zimówki i nie wiem czy jest sens? pozdrawiam
jednak zima bez sniegu to nie zima |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-01-16 22:42:19 zimowki to nie tylko na snieg. Chodzi o zachowanie elastycznosci gumy w nizszych temperaturach. Jesli masz pewnosc, ze bedzie cieplej niz +5 stopni - to imho nie musisz kupowac. W przeciwnym razie - kupuj tak czy siak. Zreszta - ten rok Ci eni zbawi - najwyzej szybciej je zdejmiesz. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-01-17 10:05:23 No to ladnie....
17,01- g 8:50 tu sa fotki i jeszcze kktos BTW fajny wierszyk zapodal: wierszyk Jadę służbowym Pasatem żony - gnam co sił w kołach jestem spóźniony. Przede mną cienias blokuje drogę. 140 lewym pasem trzeba być bardzo powolnym ...... Błysłem światłami na frajera, ale do niego nie dociera. Włanczam migacz, trąbię na dziada- on nic przez komórę gada. Podjeżdżam na 3 centymetry do jego zderzaka (sprawdziłem, że nie ma z tyłu haka). W końcu mi zjechał lecz pokazał palec - jak to w zwyczaju ma każdy padalec. Wyprzedzam, zajeżdżam, hamuję co sił w nodze Myślę pokażę zawalidrodze. On też hamuje, lecz co to Zarzuca mnie w lewo - wjechałem w błoto. Słyszę huk stali - w bok mi przywalił. Po lewym pasie pruł sobie merol w tym samym czasie. Dwieście co najmniej maił na liczniku jak mnie przejechał po błotniku. Wpadłem tym samym w ruch wirowy ale nie tracę w ogóle głowy. Kontruję w lewo wpadłem na drzewo. Cztery poduszki mi odpaliły - złamały szczękę nos mi rozbiły. Żebra pęknięte nogi pogięte i połamane chyba mam wszystko. A za mną istne pobojowisko. Czterdzieści chyba pojazdów z górą stoją złączone fura za furą. Rozbite światła pogięte maski - długo słyszałem niemiłe trzaski. Niech będzie kara, niech znajdzie się kosa na winowajcę tego lanosa. [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-01-18 12:12:09 ] |
bieszczadnik lada 2106 Sosnowiec | 2005-01-17 11:13:10
no powiem Ci ze masz duzo racji elastycznosc opon z mojej przedniej oski chyba debica tersus- te najgorsze- jest praktycznie zerowa -sa to typowe opony letnie i ostatnio jechalem ze srednia predkoscia droga suchutka zero sniegu wody, sloneczko ale bylo bardzo zimno i na zakrecie moje przednie koloa wyraznie tracily przyczepnosc nie mniej jednak nie mam tyle w portwelu zeby wywalic 300 za 2 zimowki moze jeszcze sie upiecze i zimy nie bedzie pozdrawiam |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-01-19 23:59:52 Jak to w Polsce kochanej bywa Wystarczyl jeden dzien zalamania pogody i zakorkowany Krakow Radom (pewnie inne miasta tez ale o tych wiem ) Jest to frajda dla takich jak ja lubiacych "trudne warunki" ale zmora dla innych Jak widze ze ruszaja co "sil w silniku " na oblodzonej juz drodze i wyslizguja ja jeszcze to az "cos " sie robi Ja jezdze na letnich gumach (wprawdzie nie w gory ) ale daje sobie rade i troche smieszne jak wyprzedzam luksusowe autka na super oponkach z "kiepskim kierowca"
Patrza sie jak na mnie jak na wariata A ja na nich Bo zamiast jak pisalem ruszys spokojnie to mysla ze uciekna ze skrzyzowania jak w lato UWARZAJCIE NIE TYLKO NA SIEBIE ALE I NA TAKICH LAMUSÓW !!! Pozdrawiam Michał |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-01-20 02:33:39 Hehehe... nowe, auto z przednim napedem, mocny motor i d.... a kierowca co wierzy w magiczne 3 literowe skróty
z reguły jak robi sie slisko to zostają z tyłu na swiatłach
Tylko jest jeden problem, na widok ładzianki zostawiających ich z tyłu, zapominają że jest slisko i wtedy są niebezpieczni, nie zdaja sobie sprawy ze jak jest tak slisko ze nie potrafia szybko ruszyc, to TAKZE nie dadzą rady ZAHAMOWAĆ!!!!!!! Dzisiaj w Gdańsku Aucdica zraniła 2 dzieciaków na przejsciu dla piszych, gosc nie pomyslał że moze nie dac rady zahamowac... Ech, wole stara poczciwa Ładę bez wspomagania, ABS, SRC, etc, jak lekko zaczyna chodzić kierownica (wspomaganie w pakiecie zimowym gratis!!!!), to znak że nalezy BARDZO zwolnic..... |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-01-21 00:18:28
Przy wspomaganiu tez czuc to na kierownicy. Dopiero te hi-tech rozwiazania - 'by wire'... brrrr nie wyobrazam sobie takiej jazdy. Ja nawierzchnie poznaje tez po odglosie - szczegolnie lod jest b. latwo poznac. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-01-21 02:27:23 Witam
Miałem ostanio okazję pojeżdzić nowiutkim Mondeo, fajne autko, ale tak naprawde to nie czuje tego auta, za duzo wspomagaczy, za cicho w srodku, wszytsko działa jakoś tak bez feedbacku
W pewnej chwili wydało mi się że ma jakis słaby start, i dziwnie sie prowadzi, dopiero kiedy wysiadłęm i przesiadłęm się do ŁADnej, zrozumiałem że jest cholernie slisko
W sumie fajne to wszytsko, ale kiedy pomyslę że wielu kierowców po prostu nie czuje co się dzieje poza autem, przestaje się dziwić ze tak zapierdzielają i też zdarzają im się wypadki i to z reguły nielekkie
Myslę że najlepsze 3 literowe patenty i elektronika nie zastapi myslenia za kółkiem. Kiedy jezdziłem Cytrynką XM, to miała co prawda wspomaganie ale tez czułem kiedy cos było nie tak. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-01-21 09:29:05 mnie tez troche drazni wspomaganie,. ale tylko na nizszych predkosciach nie ma dobrego czucia. Jadac szybciej - jest tak, jakby go nie bylo. A zawieszenie jest takie, ze daje raczej dobre czucie... Ale jak prowadzilem forda, to tez mialem glupie uczucie. moze mondea sa takie koslawe? W koncu to najpopularniejszy obecnie sluzbowy wozek dla tzw. wyzszej kadry - i rownie czesto bity... Moze to celowe - by marketoidy wyginely i swiat stal sie piekniejszy ![]() |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-01-21 22:21:26 dziś na trasie z lodzi do wrocka była masakra. słońce, deszcz, zadymka śnieżna. jak przymarznie będzie jazda |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2005-01-21 22:56:05 Dzis bylem na kaszubach, Kościeżyna;Kartuzy; Żukowo - tam to normalnie zima na calego, sniegu pelno drzewa az sie załamuja pod ciezaren na ulicy snieg i zmarźnięte grudki lodu, na ulice snieg zawiewał, ze na 5m nic widac nie bylo (tragedia), a w Gdyni wcale nie ma śniegu , fajna taka zima, dzis sie napatrzylem to mi wystarczy juz na jakis czas bo jazda w taka pogode to nic przyjemnego. A zapomniałem dodac , ze jadac w druga strone na Puck tez tam padalo , |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2005-01-21 23:15:10 Na trasie Konin -Poznań (szczególnie na autostradzie ) duże podmuchy wiatru....przekonałem się ze łada to jednak nie jest opływowy samochód - ledwo co rozpedziłem sie do 110 km/h....
W dodatku duze opady niby sniegu tzn deszcz ze sniezkiem.... |