Mam przestawiony zapłon w passacie 1.8 93r. silnik ABS (na 8 stopni). Dotychczas zapłon był ustawiony na 13 stopni. Mam instalację LOVATO z kompem Autronic AL-700.
Czy muszę komputerowo wyregulować, czy wystarczy śrubą na parowniku (tą od obrotów)????
W tej chwili mam zbyt dużą dawkę gazu i silnik gaśnie w momencie dodawania gazu. Po przykręceniu śruby na parowniku trochę się poprawiło, ale dalej jest nie tak.
Wykończy mnie ten passat, szykuję się do sprzedaży a tyle serca w niego włożyłam
Jeszcze jedno. Ostatnio regulowałam instalację u gaziora (nie tego pajaca, który mi montował gaz). Pzrestawił mi przedział pracy attuatora. Miałam max.80 i min.90. Ustawił mi na 72. Twierdził, że ustawił przedział jednakowy czyli max.72 i min.72. Czy to możliwe. W sumie nieźle po tym palił. 14l po mieście i 8 za miastem. Ale sama już nie wiem, czy go dobrze zrozumiałam.
Danek, Croma gdzie się podziewacie.
A tak w ogóle życzę wszystkim Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, mnóstwo prezentów pod choinką i wspaniałych kolęd.
Jestem, jestem. No nie wiem, śrubą to za wiele nie zdziałasz pewnie, bo attuator Ci nie puszcza większej dawki, ale i tak jak piszesz jest dużo lepiej. Myślę, że przydałoby się ten attuator ustawić między 72 a 80. Podejrzewam, że silnik się nie dławi z nadmiaru, tylko z niedoboru gazu. Ale to by można sprawdzić albo podpinając kompa, albo analizatorem spalin, albo woltomierzem bezpośrednio na sondzie lambda. Tyle, że pewnie to się dzieje dopiero w czasie jazdy bo na postoju zjawisko nie występuje, mam rację?
I dołączam się do życzeń, Wesołych Świąt Wrzystkim forumowiczom.
No, cieszę się, że jesteś Danek Autko zachowuje się w ten sposób zarówno w czasie jazdy jak i w czasie postoju. Dławi się jakby z nadmiaru gazu, nie chce jechać i gaśnie gdy dodam mu za szybko gazu. Nie dzieje się tak tylko wtedy, gdy powoli wciskam gaz.