MotoNews.pl

[OT] Prezenty...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A ja znowu sie pochwale i tradycyjnie juz zapytam coście od Mikołajka dostali .
Bo ja to:

Lubie topexy i inne lumpexy bo za malom kase mozna duuzo kupic. A gwintowniki i narzynki to sie akurat przydadzom, szkoda ze jeszcze nie ma kompleciku do wykrecania urwanych śrub/szpilek, bo z DOHC'a trza wytargać jednom takom od głowicy .

ps. Na fotkach nie ma bardzo praktycznego prezentu - banknota 100zl pt. "coś" do FIAT'a Oj, przybedzie Argenta duemilla innezione elettronica na dniach do mnie coś czuje . Musze miejsce pod choinką zrobić

Ja wsparcie finansowe i kilka drobiazgów

Ja szczególnie zadowolony jestem z oryginalnych kierunków do mojego klasyka.

Ja rowniez dostalem kaske i w sumie tylko to (rodzince mowilem dajcie kase a nie kupucjie jakis pierdol)

a ja dostałem dwie ramki do klamek wewnętrznych, w "chromowanym" plastiku (sam wybierałem na allegro) no i klu zagadnienia - środki na dwie oponki letnie jestem content
Oto jedna z ramek

[ wiadomość edytowana przez: MacioBA dnia 2004-12-25 00:21:33 ]

wsparcie, komplet mat grzejnych na fotele przód (:*), opony zimowe (NOWE - Z BIEŻNIKIEM!!!!!), nutellę i skarpetki

O matach grzejnych bede pisał w wątku "Podgrzewane fotele" - naprawde działają

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-12-25 00:14:57, OLO pisze:
O matach grzejnych bede pisał w wątku "Podgrzewane fotele" - naprawde działają

czekamy, masz jeszcze 11 dni, do 19:10 5 stycznia.

Skarpetek dzięki Bogu nie dostałem, ale za to pojawiły sie sqrzane rękawiczki (wolałbym zamszowe z pasującą do nich kiera ale z braku laku... ).

ps. Co to właściwie qrna znaczy TUNGSTEN, bo mam to na kazdej narzynce i gwintowniku, a za chiny ludowe nie qmam nawet po jakiemu to . Brzmi lekko z niemiecka jak dla mnie...

Cytat:
2004-12-25 00:45:25, Race_D pisze:
Co to właściwie qrna znaczy TUNGSTEN, bo mam to na kazdej narzynce i gwintowniku, a za chiny ludowe nie qmam nawet po jakiemu to . Brzmi lekko z niemiecka jak dla mnie...

to powstało z liter słów:
TUNink
GS - to skrót
TEN (znaczy ze starcza na 10 gwintowań)
To w pełni oddaje klimat narzędzi TOYA

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2004-12-25 01:02:50 ]

A ja wsparcie finansowe, bez którego zarejestrowanie i ubezpieczenie przejściówki byłoby nierealne...
A poza tym trochę słodyczy, tylko się biedne naczekają aż będę je w stanie zjeść (zwracam na razie dosyć szybko )

Cytat:
2004-12-25 00:51:14, OLO pisze:
to powstało z liter słów: TUNink GS - to skrót TEN (znaczy ze starcza na 10 gwintowań) To w pełni oddaje klimat narzędzi TOYA

Dupa, nie trafiłeś - to jest TOPEX-SZITEX .

Jeśli nie będzie wyższej potrzeby to bede sie starał nie używać ich do robienia nowych gwintów w surowym materiale, no chyba że w alu . Myśle raczej o naprawie gwintów uszkodzonych np. poprzez chwycenie kobinerkami/morsami (czasem trzeba ), "omsknięcie" sie młotka/siekiery/kątówki , krzywe wkręcenie śruby itp. w komplecie mam pokrętła, które raczej nie mają wiekszych powodów by się zepsuć w jakiś sposób, więc moge dokupić lepsze narzynki/gwintowniki na sztuki, te co akurat będą mi potrzebne w "mocnej" wersji.

Ale nadal nie wiem co ten napis oznacza czyli co mi to daje (lub odbiera )

Toya, topex - jeden ch...

-----------------

Cytat:
2004-12-25 01:19:05, OLO pisze:
Toya, topex - jeden ch...

Najlepsze są wiertarki Toy'i - zajeździłem jedną, podczas robienia dziur w półce na głośniki w GLE '92
A półkę i tak mi zaj....li.... CD-romem wzgardzili

Cytat:
2004-12-25 00:45:25, Race_D pisze:
ps. Co to właściwie qrna znaczy TUNGSTEN

Chemia panie, tablica Mendelejewa w obcem języku. Po naszemu wolfram.

hehe. Ja dostałęm bokserki w serduszka i ostrza do golenia...standardzik. A sam zafundowałem sobie spawanie podłogi w Passacie i wymianę świec żarowych.

Cytat:
2004-12-25 01:23:29, dr_przemek pisze:
Chemia panie, tablica Mendelejewa w obcem języku. Po naszemu wolfram.

Bajera, czyli pewnie twarde to musi być już z natury samego materiału? A skoro tak to Topex nie Topex ale swoje wytrzymać powinny? Bo wyczytałem w sieci co następuje:
Cytat:

Wolfram osiąga bar­dzo wysoką wytrzymałość, dochodzącą w stanie umocnionym przez zgniot do 4200 MPa (...) Z wolframu wytwarza się włókna lamp żarowych i do zbrojenia kom­pozytów (borsic), elementy grzewcze pieców, lamp elektronowych i aparatów, anody lamp rentgenowskich. W postaci blach jest stosowany w budowie rakiet i samolotów naddźwiękowych na osłony powierzchni narażonych na silne tarcie o powietrze (np. krawędzi skrzydeł). W formie odkuwek jest używany na dysze silników odrzutowych (...)

No to qrna mam odrzutowe narzynki i rakietowo-zbrojone gwintowniki

...u mnie ogolnie lipa... kasiorke ktora dostalem musze wywalic w OC.... ale najbardziej ciesze sie z prezentu od mojej kobietki - dostałem FIATA 500 , jest w skali 1:18 i jest naprawde piekny, do wyboru mialem 3 modele tego fiata :

500 zielony jaskrawy - seria (full chrom)
500 granatowy - seria (full chrom)
500 bialy - abarth

postanowilem ze jako maniak chromow, pozwole sobie wybrac granatowego na ktorym ladnie odbijaja wszystkie chromy, chociaz ten abart tyz byl miętowy, no ale biały byl taki bezpłciowy

fotki beda (jak juz wczesniej napisalem) kiedy bedzie cyfrowka

POZDRAWIAM

Cytat:
2004-12-25 03:20:54, Race_D pisze:
No to qrna mam odrzutowe narzynki i rakietowo-zbrojone gwintowniki

Cały problem leży w tym czy to jest tungsten czy tylko napis tungsten. Tak jak wszystkie narzędzia z bazaru mają napis chrome-vanadium ale na ogół to za bardzo go nie widziały. Ale w Twoim przypadku jakość gwarantuje nam uznana rynkowa marka

u mnie głównym prezentam był aparat cyfrowy

do tego dostałem fana bluze i pare drobiazgów

ja dostalem przede wszystkim trzeciego w moim zyciu mekgajwera. pierwszego mi zajebali, drugiego zgubilem kiedy odcinalem line holownicza podczas powrotu z sulejowa, a teraz mam trzeci. niech mnie chuj strzeli jak go zgubie. dostalem tez koszulke z krokodylem pod kolor fiata.