Vectra 1,8i silnik C18NZ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o radę, Od niedawna posiadam Opla Vectra 1,8i, Po przejechaniu kilku-kilkunastu kilometrów zapala się kontrolka błędów. Temp. silnika zatrzymujesię na ok. 60 C i nie wzrasta. Duże zużycie paliwa na trasie ok. 10l. Kod błędu 24.
Może ktoś miał podobny problem lub ma pełną listę kodów.
Pozdrawiam

Termostat wymień! Ale ze spalaniem to się nie spodziewaj większej różnicy, hmm tzn może do 8 na trasie zejdzie przy spokojnej jeździe. Ale przy 180-200 to mniej nie bedzie, a nawet wiecej

Słuchaj ja mam Astre z tym silnikiem C18NZ powiec mi czy masz zainstalowany gaz A ten kod 24 oznacza " Czujnik przebytej drogi -Brak impulsów" miałem to samo wymieniłem ten czujnik i nic sie niezmieniło. Co sie okazało że niepotrzebnie. Znajduje sie on w zegarze a dokładniej to jest wbudowany w prędkościomierz. Dobra rada nie rozbieraj go. Puść osobny przewód z czujnika do Sterownika inczej komputera umnie on sie znajduje za przednim poszyciem po prawej stronie tylko niepomyl kolorów przewodu. a temperature masz w porządku chyba że długo musisz czekać az ci wzrośnie to wymień termostat. Spalanie jest odpowiednie przynajmniej nie jest takie szokujące.