Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Michaello84 Forumowicz Astra G Coupe Bertone Warszawa | 2004-12-26 19:44:57
To będzie zrobione, bo musżę wymienić uszczelkę pod głowicą to od razu zrobię też planowanie głowicy. Stożkowy filtr też się może pojawi. O wywaleniu LPG będę myślał przy zmianie silnika, bo jak się kupuje silnik 2.0 150KM to znaczy że stać na utrzymanie go. |
![]() netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2004-12-26 20:00:10 Koniecznie wydech, i nie mam tu na mysli koncowki... ![]() W Astrach strasznie wąskie gardlo to jest... |
![]() Skee Vel Satis Jaworzno | 2004-12-26 20:10:24 25% + to tylko magnetyzery, najlepiej ze 30 ![]() |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-12-27 13:16:32 zamiar zmiany silnika na 2.0 150 KM - calkim ambitna sprawa - ale czy koszty nie beda zbyt duze ?
w swojej sterce musialbys zmieniac chyba caly uklad jezdny - hamulce, polosie, chyba czesc ukladu wydechowego, elektronike.... nie lepiej kaske przeznaczyc na zakup od razu furki z mocniejszym silnikiem ? co sadzisz na ten temat ? |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2004-12-27 13:45:42 to zalezy ile zostalo wlozone kase w obecny samochod... jesli blacha zawieszenie srodek czy inne rzeczy zostaly super odrestarowane i trudno by bylo znalezc taki egzemplasz z silnikiem 2.0 to wtedy sie oplaca swap. W takim wypadku samochod bedzie dobrze sie sprawowal przez wiele wiele lat... a nie wiadomo jakie niespodzianki i wydatki czekaja przy zmianie auta |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-12-27 14:10:15 zgoda - dochodzi do tego jeszcze tzw. sentyment... ![]() samochod nie jest stary - 97 roczek - wiec trudno mowic o kasie wlozonej w odrestaurowanie - nie wiem jakie jest wyposazenie... ale podejrzewam ze abs - brak, elektryka - brak... ;-(, moze wspomaganie ?.... trudno gdybac... tego typu przekladki nie wydaja mi sie ekonomicznie uzasadnione... |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2004-12-27 14:27:08 zgoda ale znajdz Astre F Combi z silnikiem 2.0 150 km ![]() |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-12-27 14:33:38 no tak, jak sie chce robic ludzi w konia odjezdzajac w dal wyscigowym kombiakiem,.... to trzeba za to zaplacic... |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2004-12-27 14:35:25 z jednej strony tak ... ale z drugiej kto lubi jezdzi wolnymi samochodami, poza tym po zaladowaniu kombiaka po dach 2.0 sie przyda, szczegolnie na trasie... jesli ktos potrzebuje duzy ale szybko samochod to chyba jest dobre wyjscie... |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-12-27 14:58:41 to tlumaczenie akurat do mnie nie trafia ani troche...
wyobrazasz sobie ryzyko jezdzenia kombiakiem 150 KM zaladowanym az po dach ? mocny silnik kusilby do wiekszych predkosci ( wiem, wiem, wygoda wyprzedzania itp... ![]() a jesli mowimy o POM-ie w kombi i z mocnym silnikiem - calkiem fajna rzecz.... ![]() |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2004-12-27 15:24:08 a wyobrazasz sobie podjazd pod wzniesienie z silnikiem 75km na maxa obciazonym? poza tym to nie Tobie tylko wlascicielowi ma pasowac ![]() a pro pos kosztow zmiany silnika a poprawek istniejacego... sprobuj dodac do 75 drugie tyle... zmiany w silniku (ktore zmniejsza zywotnos) zmiany w ukladzie wydechowym, moze turbo... 7 tys? plus komputer... a zmiana silnika w takim wypadku jest tansza... byla mowa o zmianach w ukladzie hamulcowym itp... ale czy przy zmianie silnika czy przy tuningu istniejacego jest taka sama sytuacja tez trzeba zmienic... pozdrawiam |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2004-12-27 17:23:40
i to jest sposob niezawodny... a stozki, magnetyzery, pseudo-sportowe wydechy, strumienice proponuje zastosowac dle efektu psychicznego ![]() Ale tak na powaznie: albo LPG, albo tuning - wybor nalezy do Ciebie. Nie mozna zjesc ciastko i miec ciastko... ![]() |
![]() Skee Vel Satis Jaworzno | 2004-12-27 18:23:53
można ale trzeba mieć wtrysk sekwencyjny ciastek lub wtrysk ciastek niewypieczonych (plynna masa) ![]() |
![]() Michaello84 Forumowicz Astra G Coupe Bertone Warszawa | 2004-12-27 19:46:40
Otóż zaskoczę Ciebie. Mam wspomaganie, abs, centralny zamek, alarmik, klimatyzację, zestaw głośnomówiący i dwa airbagi (a dokładniej jeden, bo autko jest po dzwonie). Planuję jeszcze wmontować elektryczne szybki i lusterka i elektryczny szyberdach. Reszta mi niepotrzebna. |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-12-27 21:36:19 marcys - wlasnie to mam na mysli - koszty calkowitej zmiany silnika czy tez jego modernizacji i tak beda wieksze niz uzyskany efekt.
jak pisze micharllo ma pelne wyposazenie, z klima (teraz wiem dlaczego teskni za moca... ![]() i dolozyc tyle ile ma zamiar wydac na moderniacje - i mozna szukac fajnego wozka...podlicz to sobie... na dodatek bedzie to furka DOSTOSOWANA do posiadanego silnika - ja bym zmienial przynajmniej hamulce - majac 150 koni trudni jezdzic na malych zaciskach i cienkich tarczach |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2004-12-27 22:40:52 dokladnie..sa gusta i gusciki ![]() jedno pewne duzo kasy pojdzie ale... bedzie niepowtarzalne auto... i teraz co kto woli ![]() |
![]() Michaello84 Forumowicz Astra G Coupe Bertone Warszawa | 2004-12-28 20:53:44 No więc tak.
Stożkowy filtr, strumienica, świece i planowanie głowicy będzie. A reszty nie wiem, bo być może będzie okazja kupienia w przyszłym roku Omegi 3.0 MV6 kombi za niewielkie pieniądze, więc wtedy bym się nie zastanawiał nawet. Ale jeśli nie omega, to wtedy będę inwestował w asterkę. Pozdrawiam |
omegafan Pełnoprawny Klubowicz Omega włocławek | 2004-12-28 21:42:56 ja przed tymi maleńkimi:0zmianami bym sprawdził auto na hamowni..przed i po...pożniej sie pochwalisz np. 4% wzrostem mocy ![]() pozdr |