Wymiana butli LPG w PN (gdzie w Wawie) po 10 latach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i doczekałem się! Mój Poldek jeździ na LPG już 10 lat! W tym czasie przejechal na tym "cudownym" płynie 145 000 km.

Ja doczekałem się jednoczesnie nowego wydatku. Wymiany butli LPG.
Mieszkam aktualnie od pół roku w Wawie dlatego nie mam tu kontaktu z żadnym gazownikiem. Dlatego prosba do was o polecenie jakiegos zakładu w stolicy , ktory wymieniłby mi fachowo butlę za racjonalną cene, dodatkowo poddałbym PN'a regulacji z uzyciem analizatora spalin.

Ile obie te przyjemności moga kosztować? BTW czy warto zamiast wymiany butli poddac ją ponownej legalizacji?

Wiem, że to nie forum LPG, ale bynajmniej chodzi o Poloneza. I poszukuje specjalisty do operacji na tym konkretnym pojeździe.

Ponowna legalizacja sie nie oplaca, bo jest tylko na rok.
Butla w kolo chyba 350zl kosztuje

legalizacja kosztuje coś koło 100zł, więc zależy jak długo masz jeszcze zamiar jeździć autkiem.... Jak tylko rok, to chyba się bardziej opłaca....
A tak w ogóle mi ponad rok temu krzyczeli za wymianę butli nawet do 500zł.

To jeszcze zależy jaką masz instalację - byłem na Fieldorfa i nie zrobili mi bo mają nowsze programy do reg. Ale odesłali mnie na Młodnicką i tam za 70 zł wymienili mi filtr, oczyścili i wyregulowali na kompie diagn. Teraz na zbiorniku LPG śmiga o 70 km dalej niż przedtem więc się opłacało. Jak bywasz na Pradze Płd. to polecam.

Hmm, bywam wszedzie.

Czy możesz podac wiecej szczegółów jak trafić na Młodnicką. Dokładny adres i nazwę zakładu.