OGRZEWANIE TYLNIEJ SZYBY - FOLIA Z KONDENSATORA -CZY TO DZIL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W SWOJEJ NIEZAWODNEJ KSIAZCE ZNALAZLEM SPOSOB NA ORZEWANIE TYNEJ SZYBY RODEM Z PRL-u KNIGA PODAJE ZE MOZNA WYCI PASKI Z FOLI Z KONDENSATORA ELEKTROLITYCZNEGO , FOLIE TE TNIE SIE NA PASKI I PRZYKLEJA DO TYLNEJ SZYBY RAZEM BEDZE TEGO OK 7 M WIEC DOSYC SPORO ....CHCIALEM ZAPYTAC CZY KTOS TO KIEDYS ROBIL I CZY TO DZIALA BO SZYBA TYLN JEST DOSC DROGA DO 2106 WIEC TEN SPOSOB JEST CHYBA TANSZY I DZIALA A I W KSIAZCE JEST DOBRZE PRZEDSTAWIONY WIEC PROSZE O KONTAKT JESLI KTOS TO ROBIL I DZIALO POZDRAWIAM

A co to za ksiazka?
A swoja droga ze widzialem kiedys cos takiego i to wlasnie w ladzie - ale wygladalo mi to na "naklejke" ktora sie przyklejalo do szyby, i pelnila role ogrzewania - ale wygladalo to straszliwie - coz swoja role pewnie pelnilo.

Proponuję kondensatora elektrolitycznego nie rozcinać bo nie znajdziemy tam nawet 1mm folii. Upaprzemy się jedynie w elektrolicie, który jest chyba żrący i nic z teg dobrego nie będzie.
Folię możemy uzyskać z kondensatora FOLIOWEGO w którym za to nie znajdziemy ani grama elektrolitu!

A poza tym to tak jak Krzysztof pisze - to nie może wyglądać dobrze

No, ale przecież chyba można kupić takie przyklejane ogrzewanie, przynajmniej kiedyś wydawało mi się, że widziałem coś takiego.

A w 2106 jest inna niż w 2105/7 ??? Do mojej ogrzewna szyba jest tania.

Cytat:
2004-12-27 17:24:26, Kamil_H pisze:
Proponuję kondensatora elektrolitycznego nie rozcinać bo nie znajdziemy tam nawet 1mm folii. Upaprzemy się jedynie w elektrolicie, który jest chyba żrący i nic z teg dobrego nie będzie. Folię możemy uzyskać z kondensatora FOLIOWEGO w którym za to nie znajdziemy ani grama elektrolitu! A poza tym to tak jak Krzysztof pisze - to nie może wyglądać dobrze

fakt nie podaja ze to ma byc elekrolit dzieki ale wiesz czy to dziala?

Cytat:
2004-12-27 16:52:13, Krzysztof-Fleszer pisze:
A co to za ksiazka? A swoja droga ze widzialem kiedys cos takiego i to wlasnie w ladzie - ale wygladalo mi to na "naklejke" ktora sie przyklejalo do szyby, i pelnila role ogrzewania - ale wygladalo to straszliwie - coz swoja role pewnie pelnilo.

ksiazka J.JEZNACKI "JEZDZE SAMOCHODEM LADA 1500' POZDRAWIAM

WYŁĄCZ caps lock BIESZCZEDNIKU

Cytat:
2004-12-27 17:47:41, janisz pisze:
A w 2106 jest inna niż w 2105/7 ??? Do mojej ogrzewna szyba jest tania.

wlasnie bardzo prosze o odpowiedz czy do 2106 wejdzie szyba z 2105 lub 2107? prosze o szybka odpowiedz mam mozliwosc kupienia za grosze sprawnej szyby ogrzewanej ale od 2107 lub 2105 i nie wiem czy wejdzie do mojej 2106 pozdrawiam jutro musze podac decycje