| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
acce HF MEMBER Hyundai Coupe & Accent Krotoszyn | 2004-12-27 17:36:18 Witam !!!
Mam problem z moją Coupetką.Myslałem że hałas mi robi półka i klapa z tyłu.Robiły troszkę,ale już jest ok.A z tyłu coś nadal puka.Jechałem z otwartą klapą,z wyjęta tylną półką,z wyjętym zapasem i wszystkim co możliwe nadal coś puka.Odgłos jakby dobiegał gdzieś z tego miejsca na którym lezy półka.Zastanawiam się czy to amorki nie pukają.To jest odgłos jakby coś luźne było.To się zawsze dzieje jak się jedzie powoli,tak do 40-50 km/h potem jak się szybciej jedzie nic nie słychać.Przy wjeździe w dużą dziurę też jest ok obojętnie jak szybko nie jadę.Nawet jak się jedzie 15 km/h i jest delikatna nierownośc to wtedy już słychać.Tak jakby gdzieś się plastik odbijał o lużny plastik.Kiedyś w accenie też coś pukało ale inaczej głośniej i mocniej i na dużych dziurach to były amorki a tu nie mam pojęcia.Może ktoś miał taki problem i wie co to i co zrobić najlepiej.Pozdrawiam wszystkich |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-12-28 09:03:38 sprawdź łącznik stabilizatora na tej stronie - zwal koło i dokładnie sprawdź, mam nadzieje , ze to właściwy kierunek |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-12-28 10:33:58 Takie gdybanie ale może to amorki tylnej klapy albo zamek się odzywa ? |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2004-12-28 11:42:28 Zamek raczej odpada, Acce pisał, że jechał z otwartą klapą, a wtedy zamek chyba by nie pukał... |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-12-28 12:09:33 Fakt, przeoczyłem to. Może lepiej kogoś posadzić za kierownicą a samemu usiąść z tyłu i nasłuchiwać skąd dochodzi stukanie. |
romek21 wadow | 2004-12-29 22:07:08 mialem taki problem w fordzie scorpio...winny okazal sie tylny zderzak.sprawdz to..! |
acce HF MEMBER Hyundai Coupe & Accent Krotoszyn | 2004-12-31 01:14:25 Dzieki za pomoc !!!
Zderzak jeszcze sprawdze sobie.Ale jak na razie byłem u swojego mechanika i co się okazało.Lewy tylny amortyzator na górze przy mocowaniiu był luźny nie dokręcony.I są do wymiany tylne łączniki stabilizatora i wszystkie gumy na nich.Miejmy nadzieje że jak to zrobię to będzie oki.Ale to dopiero po nowym roku bo muszą mi sprowadzić bo na stanie nie mieli nawet w ASO. Pozdrawiam i życze wszystkim Szcześliwego Nowego roku,żeby autka się dobrze sprawowały,mniej dziur na drogach,tańszego paliwka i wszystkiego co najlepsze. Pozdrawiam |