Klamki w DF-ie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanko drogich klubowiczow.otoz,czy klamki tylne pasuja na przod??bo chce od strony pasazera z przodu wlozyc klamke bez zamka i nie wiem czy sie da...

tak, pasuja. tyle ze musisz miec po prawej z przodu prawa z tylu, bo nie sa symetryczne i nie da sie wlozyc lewego tylu...

super tylko jeszcze 1dna sprawa-jak rozpoznac czy mam dobra strone??bo mam w domu 2 klamki ,ale w 1 jest 1 urwana sruba-a znajac szczescie to bedzie urwana wtej klamce ktora potrzebuje

oj tego juz nie pamietam... chodzi o to ze klamka jest mocowana na 2 srobach po brzegach. jedna jest po srodku wysokosci klamki a druga przy gorze... nie pamietam juz jak jest z ktorej strony, musisz zdiac tapicerke to odrazu zobaczysz. przygotuj sobie klucz 8 najlepiej grzechotke z przedluzka, bo dostep plaskim kluczem jest tam malo wygodny...

k1cyprys..to skoro mnie juz prowadzisz w tym temacie..to jak tam zalatwic sprawe z otwieraniemjak to zrobic,zeby klamka ktora zaloze mi dziala-nie ma tam zadjen filozofii z zalozeniem mechanizmu??

hm, rozumiem ze chcesz zrobic tak jak ja mialem w moim fiacie czyli tak to mniejwiecej wyglada:

problemow nie ma zadnych - wkladasz i dziala!

tak -chce zrobic tak samo jak u Ciebie-poprostu klameczka bez zamka na przedzie
dzieki za pomoc

nie ma za co od tego jest przeciez klub i forum, pozdr

Cytat:
2004-12-27 18:55:01, k1cyprys pisze:
hm, rozumiem ze chcesz zrobic tak jak ja mialem w moim fiacie czyli tak to mniejwiecej wyglada: [i tu zdjecie fiata] problemow nie ma zadnych - wkladasz i dziala!

widze ze fiacik na felach od golfa jesli sie nie myle...
Przerabiałeś czy wchodza bez problemow? chodzi o głębokośc i średnice środka bo rozstaw chyba ten sam

a co w przypadku gdy padnie akumulator i centralny nie zadziala? jakis ukryte złacze awaryjnego zasilania zewnetrznego?

Cytat:
2004-12-27 20:25:28, LifeGuard pisze:
widze ze fiacik na felach od golfa jesli sie nie myle... Przerabiałeś czy wchodza bez problemow? chodzi o głębokośc i średnice środka bo rozstaw chyba ten sam

obstawiam że to felgi od rekina BMW

samael-chce to zrobic tylko do strony pasazera,wiec zamek od kierowcy zostaje,nie mam zamiaru zamykac furki na amen

co do klamek, tez mialem zamek tylko w drzwiach kierowcy, od pasazera nie.
co do felg to z bumy, sharka, rozstaw 4x100 bez srob plywajacych, dalem zwykle od alufelg od poldka i bylo oki, a co do piasty to do przednich kol otwor trzeba rozfrezowac, bo piasta nie wchodzi... ale fakt ze takie tez bywaly w vw golfach itp bo tez maja 4x100...(nie liczac 5x100, no bo potem w bemkach takie byly...)

nic nie trzeba frezować, wystarczą dwa dodatkowe dystanse

hehe-nie ma jak zapytac o klamki a zakonczyc temat na felgach od bumy

jeśli chodzi o klamki to zawsze można zaślepić sam zamek na przykład kółkiem z logo FSO

hehe, jak ty chcesz to zaslepiac?
a co do felg, to warto aby opieralu sie nie tylko na srobach (bo jedna ze szpil trzeba upilowac - nie radze wykrecac) ale takze wlasnie na piascie, a jak dasz dodatkowe dystanse, to po pierwsze musialbys miec naprawde dluuugie sruby, no i nie wiem czy by sie takie koleczko dobrze trzymalo auta... ale kto to wie...

mam nadzieję, że zauważyłeś iż otwór felgi jest większy niż sama piasta, więc na czym opiera się felga ??? no jak na moje to śruby dociskają ją do dystansu !!! itp, itd nie wierzysz ??? i tak musze od Ciebie odebrać naklejki więc chętnie Ci to zaprezentuję, a ze śrubami to naprawdę nie ma żadnego problemu, a skoro tak, to z zaślepieniem otworów po wkładce zamka tymbardziej , również chętnie zaprezentuję ale dopiero na wiosnę, gdyż mam nowiutki chromik położony i chronię przed zimą

ja wole nie eksperymentować z 4x100 :/

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

do odważnych świat należy nie mylić z samobójcą !!