MotoNews.pl

Woda w drzwiach....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Dzsi nei moglem uwierzyc...jade i przy hamowaniu slysze jak w drzwiach woda uderza o scianki drzwi....we wnatrz...okazalo sie ze bylo jej tam ok 2L... tylko nie wiem skad sie zwiela...czyzby przez uszczelke przy szybie..dodam ze to drzwi kierowcy
Jaca

to ze woda leje sie do drzwi jest akurat normalne
nienormalne jest to ze sie nie wylewa
czyli albo masz zamulone otwory odplywowe albo gumki nie wypuszczja wody albo jedno i drugie

uzbrojony w noz i cos do przetkania czyli kawalek drutu udaj sie do samochodu
na spodzie drzwi bedzie taka guma a pomiedzy nia a rantem drzi takie gumki ktore zatykaja otwory odplywowe
nalezy je odciac nie ruszajac gumy ktora idzie po drzwiach
ew odetkac otwory odplywowe
a na wiosne przygotowac sie do walki z ruda

Wszystko prawda oprócz
Cytat:
nalezy je odciac

Nie obcinaj tych gum!

Miałem ten sam problem i drzwi mi już zaczęły rdzewieć od spodu, więc pojechałem do lakiernika, ten mi je pięknie zrobił i powiedział, że te gumy to zmora poldków i esperaków. Zdjąłem je i problem z wodą i rdzą zniknął. Teraz tylko troszkę częściej myję progi .

Robert
ja ni mowie zeby wywalic calkim te gumy
tylko wywalic te blokujace odplywy

Cytat:
2004-12-27 21:04:48, cezariusz pisze:
Robert ja ni mowie zeby wywalic calkim te gumy tylko wywalic te blokujace odplywy

No właśnie ...po analizie wypowiedzi Klubowiczów /kiedyś temat był już dość aktywnie poruszany/ ja też NIE usunąłem gum tylko wyciąłem ze 3 cm kwadratowe tej przyległej do blachy gumy w miejscu odpływów ze drzwi....przy okazji zaprawiłem trochę wnętrza drzwi /szczególnie dół/ Cortaninem a potem zapryskałem Fluidolem ....póki co zrobiłem to w jednych....jak będzie ciepło rzucę się na drugie drzwi...U mnie na szczęście ruda franca się jeszcze nie rozpanoszyła na dobre

co zrobić żeby jednak woda się nie wlewała do drzwi już wyrzuciłem wszystkie gumy a i tak sie franca ciężko wylewa trzeba potrząsnąć porządnie drzwiami, jest jakiś sposób na to by się tam nic nie wlewało?

Cytat:
2005-07-28 10:17:38, stanko206 pisze:
jest jakiś sposób na to by się tam nic nie wlewało?

Wkleić szyby na stałe... a na poważnie to rozbierz boczki i zobacz co zatrzymuje wodę. Każde (prawie) auto ma podobne odpływy.

Witam
Tez miałem z odpływem wody z drzwi. Odtąd jak lakiernik zrobił mi wszystkie spody dwrzi (lakietrowanie) ma spokój wodą w dzrwiach . Zrobił dodatkowe podłużne otwory na styku skadania blachy z poszyciem zew drzwi po trzy dla 1 szt drzwi. Wczoraj zdjałem boszki przednich dzrwi i mam sucho oraz zero rdzy. (czywiscie po przyjeżdzie od lakierniak zakonserowałem wew strony drzwi)

pozdrawiam
Markus

A tak wogóle to jak są montowane te gumy, a konkretnie czy kołki znajdują się od wewnątrz, czy też od zewnątrz drzwi, bo usuwałem rudą, zdjąłem gumy i... nie pamiętam jak były zamontowane.

Cytat:
2005-07-30 12:50:21, piotr_ek pisze:
A tak wogóle to jak są montowane te gumy, a konkretnie czy kołki znajdują się od wewnątrz, czy też od zewnątrz drzwi, bo usuwałem rudą, zdjąłem gumy i... nie pamiętam jak były zamontowane.

Kołki wchodzą od dołu do środka drzwi.

Cytat:
2005-07-30 23:22:40, -JACO- pisze:
Kołki wchodzą od dołu do środka drzwi.

Toto to ja wiem. Ale guma ma kształt odwróconej litery L i nie wiem, czy to L jest na zewnątrz drzwi czy też do wewnątrz... jak by to jaśniej opisać... czy patrząc od środka auta na dół drzwi widać kołki, czy też zą zasłonięte, bowiem są od zewnątrz drzwi.

u mnie widac kolki a guma L jest od strony "zewnetrznej" tzn nie zaslania ich.

Tak jest, kolki sa od wewnatrz samochodu, ten gumowy kolnierz jest na zewnatrz

I bjótiful. O to mi chodziło, bo nie wiedziałem.