| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-12-27 22:43:51 Mam taki klopot. Po prawej stronie siedzenia [pasazera] jest pokretlo do regulacji kata pochylenia oparcia. I przestalo dzialac. Tzn rozlozyc jeszcze jakos mozna ale postawienie z powrotem jest awykonalne-pokretlo kreci sie "na pusto"
Wyjalem fotel i nie bardzo wiem jak zdjac to pokretlo. Czy tam jest jakis frez ktory mogl sie zetrzec? Prosze o jakies wskazowki |
mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2004-12-27 23:34:06 Pokrętło powinno dać sie sciągnąć przy odrobinie łagodnej perswazji (użycie siły). Pod pokrętłem znajduje się podstawa, która jest przykręcona śrubką. |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-12-28 11:09:22 Mam wiec sciagnac pokretlo do siebie? Tak po prostu? |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2004-12-28 17:14:29 Fotel juz naprawiony. Koszt czesci 13zl. Nalezalo zdjac pokretlo--ciagnac do siebie po obwodzie. Nastepnie odkrecic srubke i wyjac element ktory nachodzi na os wychodzaca z siedzenia. Pierdolka ta jest wykonana z plastiku i zuzyla sie. Przyczyna bylo zapewne poluzowanie sie srubki dociskajacej. Te plastikowe elementy wygladaja po prostu niepowaznie ale chyba sie sprawdzaja--w mojej 13 letniej pierwszej Ladzie do dzis pracuja bez zastrzezen.
Przy okazji dowiedzialem sie, ze oparcie mozna polozyc zupelnie na siedzisko. Nalezy w tym celu podniesc z obu stron takie haczyki. A to ciekawe |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-12-28 17:17:59
I przydatne, jak chesz przewiezc cos dluzszego w samochodzie |