MotoNews.pl

Wtryskiwacz-wymiana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do tych co musieli wymontować wtryskiwacz. Doszedłem do tego, że należy odkręcić listwę paliwową oraz przewód paliwowy/zasilajacy i co dalej .. wtryskiwacz jest tylko wciśnięty w gniazdo. Wykręcić czy raczej wyjąć.
Na pierwszym cylindrze wtryskiwacz nie podaje paliwa a na gazie silnik pracuje normalnie.
Zanim będę się rozglądał po sklepach warto przyjrzeć się bliżej może zablokował go jakiś paproch/śmieć w paliwie.

Nie doczekałem się podpowiedzi ale właśnie wróciłem od samochodu.Wykręca się dwie śruby z listwy paliwowej odciaga się od kolektora ssącego aby można byo wyjąć wtryskiwacz. Wtryskiwacz na obu końcach ma pierścienie uszczelniajace i wszystko działa na wcisk, ot i wszystko. A silnik chodzi nadal na trzech cylindrach, iskra jest , swiece wymienione może coś z zaworami?Już sam nie wiem gdzie to zdjagnozowac?

spróbuj podłączyć wtryskiwacz "na krótko"
Tylko rób to na chwilkę, nie dłużej niż na pół sekundy, bo możesz spalić jego cewkę. Zobacz czy "cyka" i się otwiera. jeśli tak może wystarczy go "rozruszać"

Miałem to samo tylko na 3 cylindrze, ale jakimś cudem kiedyś się ten wtrysk ruszył (już szukałem nowego) więc pojechałęm szybko na stację benzynową kupiłem 10 l benzyny i nalałem pół butelki Xeramic do LPG, wiem że nalałem za dużo bo cała butelka jest na chyba 80 l ,ale od tamtego czasu nie mam problemu z wtryskiwaczem i za każdym razem jak kupuję benzynę leję pół butelki tego specyfiku i odpukać wszystko działa.
Pozdrawiam Rysio

u mnie padł jeden... po tym jak mój ojciec potraktował go sprezonym powietrzem... bo były zasyfione... kupiłem uzywke za 100 w katowicach... ale dalej pracował na 3 gary... wiec kupiłem jeszcze dwa... po wymianie okazało sie ze jednak stare moje były dobre... a padł emulator... i do tego pozniej wiązka cos szfankowała... teraz zostałem z dwoma dobrymi wtryskami... a musiałem wymienic EMU i wiązke.. kosztowało mnie to 90 zł z robocizną. Jak ktos chce to moge odsprzedac dwa wtryski do 1.8 po 100zł/szt.

ja tez mialem podobny problem kupilem na shelu jakis specifik juz niepamietam jak on sie nazywal ale postaram sie dowiedziec buteleczka zawierala chyba 200ml tego cuda, pozniej wylalem paliwa z baku zostawilem ok 3 moze 4 l i wlalem tego czysciocha odpalilem i spoko. reszta normaleni wiem ze jest ten sam srodek tylko troche slabszy ktory mozna smialo stosowac dalej jak wszystko juz chodzi....narka

Odświeżę post.
Przy wymianie wtryskiwacza trzeba odkręcić przewody paliwowe od listwy zasilającej jak dobrze rozumiem. Czy sa tam jakies oringi , które trzeba wymienić czy jakos inaczej jest to uszczelnione? I jeśli oringi to moze ktoś zna wymiar I jeszcze jedno :może ktos wie od jakiego lanosa pasuja wtryskiwacze , bo są podobno tańsze , i czy jak wymienie tylko jeden na taki od lanosa to bedzie dobrze?

[ wiadomość edytowana przez: Buba030 dnia 2007-09-26 19:36:26 ]