| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Meehow_K Klubowicz Rally-Kraków 106&126 Kraków | 2004-12-28 18:07:39 Chciałbym przerobić gaźnik z malucha, ale nie wiem na czyich modyfikacjach się wzorować. Znalazłem opis gaźnika od Szaji, Mazika i Szczecińskiego. Każdy ma inne pomysły dlatego chętnie wysłucham sprawdzonych przez Was rozwiązań Narazie przerobiłem: - skrócone śruby przepustnicy, łebki na "okrągło" - wypolerowana ośka przepustnicy - wypolerowana przepustnica - wypolerowany dyfuzor, skrócony od góry o 4,5 mm - skrzydełka dyfuzora odchudzone, na ostro z obu stron - wlot i wylot dyfuzora na ostro - wypolerowana pokrywa gaźnika, wlot na ostro Część widać na zdjęciu:
[ wiadomość edytowana przez: Meehow_K dnia 2004-12-28 18:32:40 ] |
dommel Klubowicz Rally-Kraków Fiat 126p Kraków | 2004-12-30 19:49:55 Każdy ma swoje jakieś sprawdzone rozwiązania, no może oprócz mnie bo jakoś nie udało mi się wycisnąć tego co oczekiwałem z gaźnika "maluchowskiego".
Co ja miałem porobione z chęcią opowiem i pokażę ale nie na forum bo za dużo pisania by z tym było. Proponuję podyskutować przy okazji jakiegoś spotkania! PS Jak nie masz modyfikowanej uszczelki to ci będzie przerywał na nawrotach, a już napewno na chopach |
widynek Klubowicz Rally-Kraków 700k Kraków | 2005-01-08 23:26:26 Czym to polerowałeś??bo też jeżdżę na seryjnym gaźniku..kupiłem ostatnio fajny gaźnik od seata 850, ale brakuje w nim dyfuzora |
Meehow_K Klubowicz Rally-Kraków 106&126 Kraków | 2005-01-11 20:05:09
Nasadka do wiertarki z bawełnianym kółkiem i zielona pasta polerska |