Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2004-12-29 12:11:22 Ok.
Mam w aucie taki sprzet: 1. Radio Philips BOSE - prawdopodobnie CCR 800, nic nie pisze 2. zmieniarke Blaupunkt na 6CD 3. wzmacniacz - nie wiem jaki 4. procesor dzwieku - tez nie wiem jaki 5. prawdopodobnie 10 glosnikow - wogole nie wiem jakie 1.Radio Wyczytalem ze to moje radio rozpoznaje po ym czy ma napis BOSE. jezeli jest, to znaczy ze to model CCR 800 2.Zmieniarka Zmieniarka jest malo istotna, dziala bardzo dobrze ![]() 3.Wzmacniacz Wzmacniacz jest podobno pod tylna pulka, za plastikowa obudowa. Jak sprawdzic jaki to model ??? 4.Procesor dzwieku Gdzie on jest i jaki to model, typ, czy moze ktos wie co na ten temat??? 5.Glosniki Dwa male sa z przodu na drzwiach przy lusterkach wstecznych. Pewnie jakies gwizdki. Dwa wieksze sa na przednich drzwiach na dole i dwa takie same na tylnych drzwiach. Tylna pulka ma dwa duze glosniki. Kto wie jakie to sa glosniki ??? 6.Info Zauwazylem, ze podczas przyspieszania powyzej 120km/h radio samo sie podglasnia. Bardzo fajna sprawa. Jak zaczynam zwalniac, radio aie scisza do ustawien poczatkowych. 7.Linki www.BOSE.pl www.BOSE.de ![]() Dzieki za wszelka pomoc! |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2004-12-30 10:39:25 Hmm, widze ze nikt nic nie wie na temat tego sprzetu audio.
Kurcze, nigdzie nie ma informacji na ten temat ![]() |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2004-12-30 11:08:02
O kurcze, nie wiedzialem, zaraz lece to sprawdzic ! Napisalem do serwisu we Wroclawiu, moze oni posiadaja jakies informacje na temat tego sprzetu audio. W necie nie ma w zasadzie zadnych informacji. |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2004-12-30 12:50:56 Napisalem do salonu BOSE z Warszawy.
Otrzymalem taka odpowiedz: "Szanowny Panie Bardzo mi przykro, ale nie jestem w stanie Panu udzielić informacji na temat systemów Car Audio firmy BOSE, ponieważ firma nie prowadzi sprzedaży detalicznej systemów samochodowych w salonach firmowych. Wszystkie auta są indywidualnie przygotowywane pod system BOSE. Proszę spróbować w salonach Opla, może tam udzielą bardziej szczegółowych informacji na ten temat. Pozdrawiam Piotr Ostrowski Salon Bose(r) Galeria Mokotów ul. Woloska 12, Warszawa tel. (48-22) 852 29 28 fax. (48-22) 852 29 27 www.bose.pl warsaw_store@bose.com" hmm ![]() |
gh Trójmiasto | 2004-12-30 12:59:24 Mam to samo w kombi! ![]() Jeden głośnik jest w bagażniku, schowany za tapicerką w schowku! Głośniki są made in Bose ![]() |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-12-30 19:52:09
Mam dokładnie taki sam stosunek. Prawdę mówiąc, to w Omie mam najlepszy system audio ze wszystkich posiadanych ![]()
A co w nim złego? Czułość tunera ok, ergonomia bez zarzutu... pozdr, też Robert |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-01-27 11:00:16 Dostalem ostanio list od Adam Opel AG Russelsheim.
Wyglada to tak: - jednostka sterująca Philips CCR800 z systemem audio BOSE 10 głośników - 4 głośniki wysokiej mocy, po 2 na każde drzwi - przednie i tylne - 2 wysoko tonowe głośniki przy lusterkach drzwi przednich - 4 głośniki nisko tonowe na tylnej półce - 6 kanałowy wzmacniacz 210W + procesor dźwięku - zmieniarka Blaupunkt na 6 kompaktów Podobno takie radia byly montowane w Omegach od 94 do 99roku: CAR300 Blaupunkt, 4x7W, kodowane CAR400 Philips, kasety, Dolby B, autoreverse CDR500 DelcoElectronic, CD, CD-Title CCR600 Philips, 4x20W + zmieniarka na 6CD CCR700 Philips, telefon w radiu CCR800 Philips, BOSE, zmieniarka na 6CD Juz wiemy wiecej! |
![]() Robson75 LOB NET MEMBER OMEGA B 2,5 V6 sedan Warszawa | 2005-01-28 11:24:35 Tez mam u siebie audio BOSE z radyjkiem CDR500 DelcoElectronic, CD, CD-Title. U mnie tez podglasnia sie radio wraz ze wzrostem predkosci, stopien glosnosci regulowany jest w radiu, przynajmniej u mnie ![]() ![]() ![]() PS Z czym to sie je - nie wiem co mu dajesz, mojemu wystarczaja plytki CD ![]() [ wiadomość edytowana przez: Robson75 dnia 2005-01-28 11:26:16 ] |
![]() boogie LOB SYMPATYK ![]() M6 warszawa | 2005-01-28 12:26:28 Hej
Widze Res że nie zapomniałeś ![]() Co żem słyszał? Kupe niepotrzbnego środka, jak z plastikoych głośników, bas uci ęty na 100Hz. Słowem mydelniczka. Nie wiem czemu i co, ale tak brzmiało. Zapraszam przy najbliższym spotkaniu do posłuchania, nie to żebym miał sie czym chwalić, do mnie. Mam nadzieje ze do tego czasu znow bede mial jakies radio klasy sredniej. Wczesniejszy Explod za ok. 1500 pokazywal w miare przyzwoicie o co mi chodzi. Sluch to sprawa dosc subiektywna, ale zapraszam do wspólnych odłuchów, u tych co maja troche gratów u siebie. A u Resa.... nie wiem, głośników pełno, wzmacniacz. Jakby wina źródła.. tylko że res ma zmieniarke... Nie wiem, podtrzymuje com powiedział. |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-01-28 16:04:50 A wiec tak, w MV6 wystepuje calkiem niezly system audio,
podsumowujac obecne informacje, wyglada to tak: 1.Radio CCR800 Philips BOSE 2.Zmieniarka Zmieniarka w bagazniku, Blaupunkt na 6CD 3.Wzmacniacz Wzmacniacz 210W + procesor dzwieku 4.Procesor dzwieku Prawdopodobnie wbudowany w wzmacniacz 5.Glosniki W zaleznosci od wersji, z systemem BOSE jest ich 10: - 4 głośniki wysokiej mocy, po 2 na każde drzwi - przednie i tylne - 2 wysoko tonowe głośniki przy lusterkach drzwi przednich - 4 głośniki nisko tonowe na tylnej półce 6.Regulowany stopien glosnosci Model CCD800 posiadaja funkcje regulacji stopnia glosnosci podczas jazdy. (nie tylko ten model: CDR500) Polega to na zglasnianiu sie radia gdy w samochodzie zaczyna byc glosno przy wiekszych przedkosciach. 7.Linki www.BOSE.pl www.BOSE.de [ wiadomość edytowana przez: koliberk dnia 2005-01-28 16:06:43 ] |
![]() cruonline Opel Omega B MV6 (sk ... Katowice | 2005-02-04 10:51:53 W jaki sposób naliczyliście 4 głośniki na tylnej półce?
Ja mam fabryczny osprzęt BOSE w mv6 z 98r. i widze tylko 2 głosniki. Ten "centralny głośnik" to tylko atrapa albo jakaś finezyjna konstrukcja typu bass-reflex. Zresztą żaden szanujący się głośnik niskotonowy by się tam nie zmieścił nie wspominając o tym, że nie miałby czym "oddychać". Co do procesora dzwięku... chciałbym ![]() Ale skoro nie ma nigdzie możliwości programowania tego procesora to pewnie też go nie ma. Jaki byłby sens procesora dzwięku ze stałym ustawieniem parametrów? Prędzej może być jakiś prosty korektor brzmienia. Mam nadzieję, że się mylę. Na koniec słowo o CCR800. Jeżeli ktoś chce wymienić to radio na inne to niech to zrobi tylko dla "bajerów" typu mp3, cd-text itp. Jeżeli chodzi o parametry i brzmienie to CCR800 nie ma zbyt wiele konkurencji a już napewno nie wśród kolorowo-mrugających-animowanych wszystko-oddtwarzaczy. pozdrawiam, Piotr |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-02-04 11:25:44
Sprawa nazwy pewnie. Tak jak ja to rozumiem, to chodzi o dostosowanie opóźnień do aukustyki bryły auta. W szczególności do sedana i kombiaka są różne procesory, co by podpierało taką tezę. pozdr, Robert |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-03-04 21:16:48 ![]() CCR 800 , a ma to radyjko wyjscia liniowe (CINCH) co by dodatkowy wzmaniacz podłączyć ? ![]() P.S. nie chce mi sie wyjmować więc pytam z lenistwa ![]() |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-03-05 20:40:57
Nie ma CiNCH'ow. Moze w srode zapodam kilka fotek radia, jak wyglada z tylu, to zobaczysz. |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-03-05 23:06:50 dziś obejrzałem radyjko i rzeczywiście "dupa blada", trzeba będzie jakieś przejściówki z oryginalnej kostki zrobić na złącza pod przewody Cinch
a gdzie jest wzmacniacz systemu Bose w caravanie ? czy trzeba wyjąć ten "mini subwoofer" z lewego schowka w bagażniku i tam go szukać, czy wzmacniacz jest gdzie indziej? pytam bo subwoofer nie "pracuje" ![]() mam w książce autka wpisane trzy czterocyfrowe kody: 1- radio 2- CDC 3 -"DIEBST" ????????? do czego ten kod ?, co to jest ? mam NAVI [ wiadomość edytowana przez: mega_3 dnia 2005-03-06 00:16:12 ] |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-03-06 00:32:57
Z przeciwpołożnej, za zmieniarką. Kiedy zmieniłeś pojazd? po karawaniarsku pozdrawia, Robert |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-03-06 09:46:57
autko zmieniłem kilka dni temu i tak wyszukuję dziury w całym ![]() |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-03-06 17:54:42 wszystko jest na swoim miejscu (wzmacniacz jest) a ten "mini sub" milczy ![]() gra to jak by chciało a nie mogło ![]() chyba trzeba to "wymontować" i włozyć coś normalnego, bo coś nie bangla ten Bose. |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-03-07 00:03:52
W Stanach jest firma, która się specjalizuje w naprawach Bose ![]() A na ich stronie opinie w stylu: ta usługa oszczędziła mi wymiany kompletu głośników i okablowania w całym samochodzie. ![]() powodzenia, Robert |