2106 czym mozna przykleic zamki do trojkatnych szyb?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czym mozna przykleic zamki do trojktnych szyb bo odpady przez nieumiejetne otwieranie przez moich znajomych probowalem juz wszyskiego super kleje i silikony szklarskie nie daja rady czyscilem powierzchnie dokladnie trzyma sie kilka dni i puszcza zastanawialem sie nad przewierceniem szyby aby chycic to na srubke ale boje sie czy peknie ! nie chce tez tego okienka trojkatnego zmykac na stale tzn zaspawywac czy cos bo w lato bywa bardzo przydatne teraz jednak jest zimno i jesli to okienko nie jest dobrze domkniete to podwiewa to nie jest problem problem to to ze auto jest praktycznie nie zammkniete wystarczy szybke pchnac i juz !! jesli ktos mia z tym cos wspolnego ewentualnie jak rozwiazac ten problem prosze o porady! pozdrawiam jesli ktos ma to kupie w dobrej cenie te szybki trojkatne z zamykaniem fabrycznie przymocowanym

[ wiadomość edytowana przez: bieszczadnik dnia 2004-12-29 12:45:19 ]

a klejem do szyb próbowałeś?
takim do wklejania szyb samochodowych... u mnie trzyma wszystko...

U mnie odapdło po paru miesiącacha było przyklejone jakimś specjalnym klejem do szyb ale teraz spróbuję po prostu chloroprenem
Paweł

A nie lepiej podjechać do fachmana ?! Na pewno taka usługa nie jest droga. I jest jakaś gwarancja, że nie odpadnie a jak odpadnie, to można reklamować!

Ja mam na Poxipolu i trzyma juz 5 lat.Tylko trzeba dobrze odtłuścic spirytusem albo benzyną ekstrakcyjną.
I najlepszy jest szary poxipol-ten przezroczysty wyglada lepiej ale nie ma tej wytrzymałosci.
No i trzeba kleic jak jest ciepło-na mrozie te kleje nie maja tej wytrzymałosci przy wiązaniu.

Mi też na Poxipolu już 2 lata trzyma.
Aha - na tym przeźroczystym.

[ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2004-12-30 10:41:24 ]

ale czy wam na poxipolu trzyma tak ze szyba non stop zamknieta i raczej nikt po klejeniu tego nie rusza? czy normalnie chycilo tak ze dobrze trzyma bo tam przy otweraniu i zamykaniu wystepuja najwieksze sily?

Zakleiłem całe okno
Po co ma być otwierane??

Bieszczadnik,tu ludzie piszą jak NAPRAWIAC a nie prowizorke robić.
Jak piszą ze na poxipolu trzyma to trzyma.
Gdybym miał zrobic tak zeby okienko sie nie otwierało to bym wbił gwożdzia w drzwi tak zeby okienko sie nie otwierało,a nie wydawał kase na klej.

Dokładnie. Ja zamykam i otwieram. Przy zamykaniu naprawdę mocno muszę dociągnąc, żeby zatrzasnąć ten mechanizm i trzyma bez zastrzeżeń, mucha nie siada (bo odpędzam). To naprawdę dobry klej! No i polski chyba... Qrna jesteśmy dobrzy w biznesie klejowym. Atlas klej OK. Teraz Polska. Oooole.

Marisznia,zmartwie Cie.
Poxipol jest made in Argentina.

Szkoda... To niech sobie zmienią końcówkę w nazwie na "-arg", a nie "-pol" . A może to firma polska, ale tylko zleca produkcję tam, no może Argentyna, to takie nowe Chiny

hej dzieki za porady! uzylem poxpolu i< odpukac trzy razy i wypluc przez lewe ramie >na razie trzyma pozdrawiam

witam klubowiczów !! mam pytanko do was czy ktos moze mi powiedzic czym przykleic w ladzie 2106 ta klameczke od trojkatnej szybki uchylnej z przodu? juz kleilem to cholerstwo 3 klejami i ciagle sie odleja tylko na jednym trzymalo najdluzej okolo miesiaca. pomozcie bo juz nie wiem czym to przykleic moze ktos ma jakis sprawdzony pomysl

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-06-11 16:54:35 ]
[ powód edycji: polaczono watki ]

Cytat:
2005-06-11 15:27:32, promil2106 pisze:
witam klubowiczów !! mam pytanko do was czy ktos moze mi powiedzic czym przykleic w ladzie 2106 ta klameczke od trojkatnej szybki uchylnej z przodu? juz kleilem to cholerstwo 3 klejami i ciagle sie odleja tylko na jednym trzymalo najdluzej okolo miesiaca. pomozcie bo juz nie wiem czym to przykleic moze ktos ma jakis sprawdzony pomysl

moze sprobój dostac troche kleju do szyb lub wykonac usluge w warsztacie ktory zajmuje sie wklejaniem szyb, mozliwe ze taki klej ci pomoze

Promil, ten temat był już poruszany parę wiesięcy temu, zapraszam tutaj

[ wiadomość edytowana przez: Huey dnia 2005-06-11 16:01:36 ]

oka wszystko fajnie ale tam ktos z was napisal ze przykleil na poxipolu i sie trzyma ,a to nie prawda bo przykleilem tym dzadostwem i niecaly miesiac sie trzymalo

przyklej poxipolem a ta blaszke co wystaje z drzwi na czym trzyma te zawleczke to stuknij troche mlotkiem zeby byl mniejszy opor u mnie dzila juz pol roku i nic sie nie odkleja!!!!

a ja to przykleiłem na poxyline i trzyma już chyba drugi rok choć przyznaję że raczej nie używam tych szybek do otwierania bo i po co jak można dużą otworzyć tym bardziej że mam elektryczne , tak więc trzyma niby super ale bardzo rzatko otwierane

a gdzie wogulem ozna kupic taki zamek do szybki od strony kierowcy we wrocławiu? ile on kosztuje bo u mnie takowego brakuje...

probowalem juz wszystkiego czyscilem powierzcznie i super exstra wynalazki..... trzynma kilka miesiecy i puszcza moze jest to wynikiem tego iz woze ludz o malych umiejetnosciach otwierania tych trojkatów
obecenie nie mam tych zamkow czyli auto faktycznie otwarte...
ale mam orginalne szybki z fabrycznie przyklejonymi zamkami ... tylko zre trzeba bedze tego nita wywalic a to mi sie nie bardzo podsoba nie wiem czy je zaloze...