Lampka "z chłodnicą"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Klubowiczów
Od miesiaca świeci mi sie lampka sygnalizujaca ubytek w układzie chlodzenia. Zauważyłem niewielki ubytek więc uzupełniłem. Jednak ubytki zdażały się coraz częściej i były coraz większe. Okazało się że padła pompa wodna (126zł) korzystając z okazji że jest ona napinaczem paska rozrządu też został wymieniony (50zł). I co: ubytków juz nie ma, a lampka sie nadal świeci Prawda jest taka że juz sie zdążyłem się do tego widoku przyzwczaić ale dlaczego ona się ciągle świeci przecież powinna gasnąć zaraz po odpaleniu silnika.
Hepl

odkręć korek i obejrzyj czujnik w zbiorniczku wyrównawczym, poza tym było to już na forum - poczytaj

Pływak czujnika jest wadliwy i rozpada się ze starości.. Ja mam juz drugi, ale tak samo rozsypany.. Po pewnym czasie masa pływaka spada i przestaje utrzymywać się na powierzchni płynu potem rozpada sie całkiem.. Lepiej go wtedy wydłubać żeby ni zatkał układu..

Cytat:
2004-12-29 14:19:56, Thomi pisze:
Pływak czujnika jest wadliwy i rozpada się ze starości.. Ja mam juz drugi, ale tak samo rozsypany.. Po pewnym czasie masa pływaka spada i przestaje utrzymywać się na powierzchni płynu potem rozpada sie całkiem.. Lepiej go wtedy wydłubać żeby ni zatkał układu..

tez mam już drugi czujnik, niestety wytrzymał może miesiąc,ale co ty piszesz "Lepiej go wydłubać"

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=72321&c=72&f=9

dobry pomysł z tym pływakiem

Cytat:
2004-12-29 15:30:53, kielkac pisze:
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=72321&c=72&f=9

Wielkie dzięki
to wszystko tłumaczy (a w szczegójności ta fotka)

Arti-77 z mojego pływaka zostało już bardzo mało dla tego zwyczajnie go rozkruszyłem a wspominany pierścień który jest tak na prawdę magnesem zablokowałem za pomocą plastikowej „trytytki” Bałem się trochę o moją chłodnice.. a mam automacik więc kosztyyyy... Z poliuretanem pomysł jest dobry dal tego myślę że niebawem go wypróbuję.. Pozdrawaim!

No i pomogło
Pływak poprostu tonoł.
Zeskrobałem z niego tyle kamienia i wszelkiego świństawa ze szok.
Teraz swobodnie sobie pływa i styka pirscien (C) z przewodami (A) i (B) Kontrolka zgasła i nareszcie jest "ciemno" za kierownicą

Pozdrawiam