| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-12-29 14:03:29 Jade prawym pasem Powazkowska w strone Bielan, 5 os. w samochodzie, ok 70 km/h, ciemno, godz 19, pada deszcz...
Jest tam taki dosc dlugi zakret w prawo - na wysokosci cmentarza... wyjezdzam z tego zakretu, slysze pisk opon i jeeeebut, samochody ktore byly jakies 10-15 m przedemna nagle stoja... Oczywiscie pierwsza reakcja, hamulec, kola wpadaja w poslizg, odpuszczenie hebla ale i tak za malo miejsca zeby wychamowac... Szybki look w lewe lusterko, na szczescie pusto, blyskawiczna kontra w lewo (normalnie test losia) jestem na lewym pasie ale zaczyna mnie obracac w prawo, znowu kontra i gaz... uff, jedziemy w miare prosto lewym pasem, predkosc okolo 60 doslownei na centymetry od tych ktorym sie nie udalo... Z jednej strony jestem na siebie cholernie wsciekly ze doprowadzilem do takiej sytuacji... a z drugiej dumny ze zachowalem zimna krew i ze nie bylem 4 w tym karambolu... (tym bardziej ze jakies 5 lat temu, w identyczny sposob rozwalilem fure w chorwacji... tam nie bylo gdzie uciekac w lewo) A bylo to w poniedzialek, wracalismy ze swiat od tesciow (300 km od Wawki) i prawie pod samym domem taka szopka. Mial bym piekne zakonczenie roczku... |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2004-12-29 14:43:29 jak widzisz człowiek uczy się na błedach, chwała za szybkość reakcji |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-12-29 14:53:15 Debesciak jestes |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-12-29 15:12:24 Równierz gratuluje zimnej krwi i szybkiej reakcji.
A tak apropo to takie zachowania trzeba sobie wyćwiczyc... szkoda że w tym roku tak cienko ze śniegiem, bo chetnie bym potrenował na stegnach... Pozowdzenia wszystkim i ostrożnej jazdy w dni przy selwestrowe |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-12-29 15:24:41 gratuluje dobrego refleksu |
Pilot GAZOESPERO Gdańsk | 2005-01-04 22:17:16 Ważne że nic sie niestało i wyszedłeś z tego cało |