Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sylviku_yariska Gliwice | 2004-12-31 14:51:43 No teraz sobie poczekam, aż mi się zapali check engine niestety, aż wada zostanie znowu wykryta.
Co do paliwa to tankuje na Shellu .. Vpower 95.. ale ostatnio mam wątpliwości co do tego paliwa... Drugi użytkownik mojego auta, zatankował na Statoilu i stwierdził, że niby normalnie chodził silnik. Ale dopóki ja to sama nie sprawdzę to nie uwierzę.. Więc zostało mi jeszcze pół baku do wykończenia ![]() Jak się wykończy to zrobię test na paliwie Statoil. Dziękuje Wam za odpowiedzi i życzę udanego.. bezwypadkowego i bezawaryjnego Nowego Roku 2005 ![]() Sylwia |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2005-01-03 12:59:01
|
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-01-03 13:10:08
Sylwia nie tankuj na Shellu - jak ja nalałam do swojej Corolli normalnej UN to myślałam, że do domu nie dojadę: ale się działo!! A znajomy raz zatankował do nowego Fiata Stilo Pb 98 i samochód co kilka km. zatrzymywał się - dowlókł się do serwisu i stwierdzono, że zamiast 98 oktanów benzyna miał 70... |
![]() Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2005-01-03 14:16:11 u nas na wsi warszawa paliwo na shellu jest bardzo dobre ![]() czujnik obrotów juz kiedyś ktoś sugerował na podobną sprawę. yarek moj rocznik 2000 tez ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2005-01-04 12:24:12
Dokładnie ![]() Trzęsawka pojawia się często gdy nie pracuje któryś z cylindrów, tj. nie ma w nim zapłonu. Pasowała by do tego utrata dynamiki/mocy silnika. Tu bym sprawdził. Sylwia - jak szukasz czegoś w Wawie to ja jeżdżę do Toyota Włochy. Jak na razie bez większych zażaleń. A Shella to bym się bał najmniej ![]() |
![]() sylviku_yariska Gliwice | 2005-01-04 13:39:54 Ostatnio na Turbo TVN dowiedzialam sie, ze teraz jak jest zimno to najlepiej nie rozgrzewać auta na postoju tylko jechac, ale nie przekraczac 2000 obrotow...
Jak tak zrobilam az do momentu, gdy kontrolka temp zgasla (ale to byla meka ![]() Czeka go kolejny test: spokojne rozgrzewanie i normalna dynamiczna jazda z hamowaniem silnikiem.. zobaczymy.. Co do paliwa Shella to juz sama nie wiem co mam myslec.. mam jeszcze 3 kreski. Nastepną zatankuje na Statoil. Jesli bedzie normalnie jezdzil to na zawsze pozegnam sie z Shellem. A może rzeczywiście Yarisy tak mają.. Maly silnik.. zimno na dworze.. nie radzi sobie yarisiątko ![]() ![]() Zobaczymy czy kontrolka silnika jeszcze mi sie zapali. Dzieki za liczne wypowiedzi ![]() |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-01-04 13:53:45 Hmmmm a ja czytałam w artykule (jest nawet na forum) ze należy zaczekać kilka/kilkanaście sekund aż do wszystkich zakamarków silnika dojdzie olej a potem ruszać - ja "z kopyta" to sie boje. |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-05 11:46:46
No nie... ![]() ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2005-01-05 14:59:46 Mamy jakiś problem ? ![]() Jeśli chodzi Ci o moją wypowiedź to piszę o analogicznej sytuacji z którą już kiedyś miałem do czynienia. Co prawda to nie był silnik SZ-FE toyoty, a X16XE opla. Podobne objawy które opisała nasza Koleżanka były efektem czasowego braku zapłonu w jednym cylindrów. Chcę pomóc komuś, a nie porobić sobie jaja z kolesiem czy innym "facetem od Yarisa". Oświećcie nas prostaczków jeśli łaska. |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-05 16:31:18
Czytaj dokładniej, oświecenie jest kilka postów wcześniej. ![]() |
![]() Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2005-01-06 11:13:49 dobra luzik .
jeden komentaz odnosnie ruszania odrazu na zimnym - bedzie ciezko ruszyc w zimie z zamraznieta szyba... ![]() |
serwisSJ Zgłobice | 2005-01-06 12:21:48 Technika bardzo dobra ![]() ![]() ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2005-01-06 12:44:32
Skromniacha. Przyznam, masz dużą wiedzę ale zero taktu. Jeśli już piszesz na forum i masz ogólny szacunek to kompetentnie wychowywaj, a nie udawaj szydercę. |
![]() sylviku_yariska Gliwice | 2005-01-19 18:15:35 Byłam w "pewnym" serwisie Toyoty w ktorym serwisuje moje autko.
Co powiecie na wyjaśnienie, że spadek obrotów wynika z tego, że na silniku się wentylator włącza? ![]() Czy uważacie, że dobry serwis nie znalazłby usterki auta bez zapalonej kontrolki silnika? Mi sie wydaje, ze znalazlby a nie czekal az sie zapali żólte swiatelko, zeby zczytac kod błędu. Na razie przejechalam jakies 1000 km i nie zapalila sie kontrolka ponownie Pozdro Sylwia |
CoOljaCk TOYOTA DRIVER wypierdowo duże | 2005-01-19 20:10:59 ja tez mialem ostatnio problem z check engine. ale wydaje mi sie ze to bylo paliwo. Tankowalłem na dosc starej stacji ORLENU w Płotach (woj. zachodniopomorskie). |
![]() sylviku_yariska Gliwice | 2005-01-22 17:56:47 Hej,
Może komuś się kiedyś przyda podanie przyczyny moich problemów z autem. ![]() Zapaliła się znowu kontrolka silnika na żółto. Byłam dzisiaj w serwisie Toyoty w Piasecznie. Zczytali kod błędu i okazało się, że jest jakiś problem z katalizatorem i wydechem. Dlatego spadają obroty. Oczywiście naprawę przeprowadzę w Zabrzu tam gdzie jest serwisowany i będzie taniej ![]() Samo wprowadzenie i zczytanie błędu na szczęście kosztowało mało, bo niecałe 30zł. (w Piasecznie) Pozdrawiam Sylwia |
![]() marcos yaris-ka warszawa | 2005-01-24 22:06:07 u mnie co chwile sie zapala ta lampka ![]() ![]() ![]() ![]() |