Problemy z kluczykiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Pewnie moj problem nie jest odosobniony, dlatego prosze o wskazowke jak sobie z tym poradziliscie...

Kupilem Essiego (MKV, 3d) jakis miesiac temu juz z jednym kluczykiem, a do tego tak wytartym, ze juz prawie nie widac rowkow. Drzwi z centralnym zamkiem otwieraly sie dosc dobrze, ale z lewej strony co raz wiecej sily trzeba wkladac. Z prawej ok.
Stacyjka - trzeba wysunac kluczyk tak 5 mm i chwyta bez problemu, ale za to bak... masakra. Czasem 10 minut zeby otworzyc.
Na domiar zlego pekl mi dzisiaj ten plastik w kluczyku.

Czy mozna jakos dorobic nowy kluczyk, czy czeka mnie wymiana zamkow, korka pliwa i stacyjki?
Jesli mozna jakos dorobic, to gdzie to robicie, interesuje mnie okolica Krakowa - Nowego Sacza.

Oczywiście możesz dorobić kluczyk i to niemal w każdym punkcie gdzie tym się zajmują. Troszku to kosztuje (ok. 40 pln) ale jaka wygoda. Miałem podobne problemy i się skończyły. Co prawda mam kluczyk bez lampeczki ale co tam grunt że działa

Mysle ze czeka cię wymiana kompletu zamków, bo inaczej auto zaczna Ci otwierac srubokrętem , to wina nie tylko kluczyka i zapadek które sa juz mocno wyrobione sadzac po opisie i sam nowy kluczyk nie musi zdac egzaminu poprawy jakosci.
Pomecz sie ajak Cie mocno wkurzy to wymien komplet zamków.

Nowe około 400 zł
Używane na szrocie ale nie zjechane około 150 zł

mam to samo ale dorobienie kluczyka nic nie dalo. Tzn zamki to mi same z siebie chyba ciezko chodza ale sacyjka identycznie sie zachowuje.

witam
zgodnie z radą imovane trafiliśmy

..."W Krakowie przy ul. Mogilskiej vis a vis Polfy ( teraz Pliva) lub trochę wcześniej w parterowym domku - ciąg malutkich sklepików mieszka gosćiu - spec od zamków."
(żółta metalowa brama)

Sprawdzone kluczyk też mieliśmy wytarty dorobienie nowego 25 PLN, dorobienie zamka do kluczyka 50 PLN i do tego prawie od ręki

Moim zdaniem, jak masz już tak bardzo wytarty kluczyk, to ciężko będzie dorobić na jego podstawie nowy, bo poprostu tej podstawy już nie ma!!!

Ja naszczeście mam u siebie drugi kluczyk taką śmieszną zapasówkę, nie używaną, więc mam z czego dorabieć