MotoNews.pl

Usuwanie kleju po bitumitach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam rozwiazania jak usunac klej pozostaly po usunieciu maty bitumicznej samo przylepnej (taki zółty klej) usuwam wygluszenia w kaszelku i sa tam zastosowane dwa rodzaje mat klejone na cieplo i klejone na kleju , z tymi pierwszymi sobie juz poradzilem niemoge sobie poradzis z tymi drugimi

moze ktos ma sposob na usuniecie tego kleju?

Może poprostu trzeba szpachelką zeskrobać... Niemam pomysłu,pogadam z chłopakami. Jak coś jeszce będę widział, dam znać.
pozdrawiam!

ja to juz przerabiałem. najpierw benzynką posmaruj wsyztsko, czyli maczasz pędzelek w benzynie i smarujesz to wszytsko, rozumiem ze z tylu na przegrodzie silnika. zostawiasz na 5 minut zeby wchlonelo i pozniej szmatka nasaczona benzynka, pozniej znowu pedzelkiem itp i pieknie schodzi :>

A w jakich miejscach są te na kleju? Może spróbuj szczotką drucianą ale taka lajtową z delikatnymi drucikami, co by blachy nie zedrzeć A jakimś rozpuszczalnikiem próbowałeś? I jeszcze możesz spróbować go mocno podgrzać i szpachtółką.

Może jakieś fotky twojego bobelka wstawisz?

[ wiadomość edytowana przez: royber dnia 2004-12-31 14:43:07 ]

też to przerabiałem ale ja wszystko traktowałem dużą ilością nitro i szmatami

szczotka na szlifierce katowej jest malo wydajna
lakier moge zdrapac bo kaszelek idzie do malowania

ten klej ochu*ennie ciezko zetrzec, tylko i wylacznie jakis rozpuchol czy jakies nitro i trzemy pol dnia, ja mialem taka baze jak wyszedlem potem z boba po wyczyszczeniu tylnej 'kanapy' ze nie pytaj

p.s. nie pal fajkóf przy czyszczeniu tego a tak na powaznie to troche czasu potrzesz szmatka nasaczona czyms bena albo rozpuszczalnikiem i zejdzie, na 2 osoby robilismy to 2 godzinki.

rozpuszczalnik ciężka i żmudna praca ale schodzi

Cytat:
2004-12-31 14:59:14, kania_ pisze:
szczotka na szlifierce katowej jest malo wydajna

proponuje piaskowanie

moglo byc to realne ale przedraza koszty i niechce mi sie czyscic wszystkiego z piachu

Nitrem a potem bedziesz radosny przez kilka godzinek

aceton daje lepiej
po lbie

opalarka lub zmywacz do farb i lakierow i naprzód