Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() michał16v Rekord E 16V Chełm | 2005-01-01 14:18:49 najczęsciej wykręca się żarówkę od kontrolki |
![]() michał16v Rekord E 16V Chełm | 2005-01-01 14:23:57 najczęsciej wykręca się żarówkę od kontrolki |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-01-01 15:35:40
A skąd wiesz że odłączona,nie świeci wcale nawet przy włączonym zapłonie.Może emulator masz założony. |
![]() ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2005-01-01 18:14:30
Ja mam emulator - kontrolka zapala się przed uruchomieniem silnika a po gaśnie. Ostatnio zapaliła się na moment w czasie jazdy ale już jest git . Stawiałbym na przepaloną żarówkę lub jej brak, a jeśli nie zapalają Ci się jeszcze dodatkowo kontrolki ładowania i ciśnienia oleju to może to być uszkodzona ścieżka w liczniku (są blisko siebie) Pozdrawiam |
Randal_ Zambroow | 2005-01-01 18:42:16 Te od oleju i ładowania sa wporządku. Jutro sprobuje zajrzeć w deske za tą kontrolką chcecku. |
Randal_ Zambroow | 2005-03-06 11:31:41 Mała prośba: Jakie sa kolory przewodów które trzeba ze sobą zewrzeć aby wywołać odczyt błędów?? chodzi mi o te w kostce 10-pinowej |
kielkac | 2005-03-07 20:01:19 schemat uproszczony...
![]() |
kielkac | 2005-03-08 10:28:38 a czy ktos moze ma pojecie, do ktorego pinu ECU podlaczony jest pin B zlacza ALDL? mam pomysla, zeby uproscic sobie odczyt bledow montujac w kabinie wylacznik zwierajacy do masy odpowiedzni pin ECU. ale ktory? ![]() |
![]() MozNa OPEL ASTRA Ostrowiec Św. | 2005-03-08 22:59:33 Nie koniecznie masz odlaczona kontrolke!Zalezy od instalacji gazowej!Jak masz w miare dobra instalacje to kompa od gazu masz wpietego w wiele roznych przewodow!Jeden y nich wlasnie jest do tego zeby ta kontrolka sie nie swiecila!Wiec .... |
Randal_ Zambroow | 2005-03-08 23:52:25 kielkac ja właśnie chce sobie uprościć odczyt w taki sposób jaki opisałeś! Procedure sprawdzania znam ale niestety u mnie nie ma zwykłego złącza tylko takie okrągłe!! I chciałbym dlatego się dowiedzieć jaki kabelek mam z tego gniazdka zewrzeć (o ile to jest ALDL ![]() ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-03-09 08:54:09 ja mam gaz 2.0 ecotec po uruchomieniu silnika kontrolka gaśnie ale jak strzelił mi czujnik położenia wałka rozrządu to sie świeciła . wnioskuje z tego że prawidłowo założona instalacja nie koliduje z kompem od beny tylko współgra . ps. w moim pierwszym aucie na gaz majstry żeby było łatwiej poprostu obcieli kabel obcęgami tak aby sie check nie świecił. a na benie po roku auto chodziło jak muł. co sie okazało do wymiany już była sonda i kat. . życze cierpliwości bo to podstawa i pozdrawiam . fomin |
kielkac | 2005-03-09 10:50:39 fomin, masz racje. to, ze jezdze na gazie nie przeszkadza komputerowi kontrolowac wszystkich czujnikow i kontrolka jeszcze mnie nie zawiodla jak sadze. raz wykazala mi problem z czujnikiem temperatury (naprawilem), raz z przeplywka (samo sie naprawilo ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-03-09 22:46:20 kielkac ok wiemy o czym mówimy z tym że problem pojawia sie jak trafi sie na h... do lania a nie gazownika, kolega maciej zamontował gaz w ustce a tam to można jedynie dupą fale rozbijać . prosze mnie żle nie zrozumieć !!!!!. znam ustke, sądząc po ilości mieszkańców i iloścoi omeg kiepsko tam z wiedzą na temat lpg w bestii, ponadto to miejscowość rybacka , a paliwo kupuje sie z kutra bo najtańsze czyli olej napędowy . tak więc jeszcze mniejsza szansa na ome w benzynie. powodzenia i do zobaczenia na zlociku |
Randal_ Zambroow | 2005-03-11 09:39:37 Czy ktoś mógłby poświęcić dosłownie chwilkę żeby sprawdzić u siebie kolorki tych przewodów?? byłbym bardzo wdzięczny ![]() |
![]() disel Gliwice | 2005-03-11 10:16:56
niewiem czy to bedzie takie proste ![]() na zlaczu diagnostycznym jest pokrywa ktora mostkuje dwa piny, przy zczytywaniu bledow pokrywa jest wyciagnieta wiec na pewno w jakis tam sposobjest to powiazane z odczytem bledow |