Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzyziu Katowice | 2005-01-04 21:10:45 a propos, jak to jest z tymi sondami, niemozliwoscia jest dostac taka w sklepie, proponuja mi uniwersalna, ale ta ma inny rozmiar glowki ( wkretu ) . Zmienial ktos ? |
![]() nsman Nissan Sunny Coupe GTI Kraków | 2005-01-05 22:32:30
![]() |
![]() maciolo Nissan Sunny Coupe 1 ... Opole | 2005-01-06 12:51:46 kuźwa zaraza padla na nasze auta ja mam dokladnie takie same objawy jak @stainless i to od kilku dni a zaczelo sie od wymiany filtra powietrza i regulacji na gazie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wkurzylem sie i ide grzebac w aucie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdro maciolo |
![]() irq Sunny B12 Coupe Katowice | 2005-01-06 15:21:23 ehe ![]() ![]() irq [ wiadomość edytowana przez: irq dnia 2005-01-06 15:22:41 ] |
Krzyziu Katowice | 2005-01-06 16:43:14 irq, widze ze ejstes z Katowic, gdzie Ty kupujesz czesci do swojego autka i gdzie na jakies serwisy ( oprocz 'wlasnego seriwsu') |
stainless Nissan Sunny SLX B12 ... Łódź | 2005-01-07 14:52:57 Panowie nie wiem o co tu chodzi - pojechalem do specow od gazu - wyregulowali go, przeczyscili takze reduktor za pomoca denaturatu. po tej operacji nic sie za bardzo nie zmienilo, jednak juz tego samego dnia nissanowi przeszly wszystkie dolegliwosci. Nic z tego nie rozumiem. Auto schodzi od 800 obrotow jak marzenie - przestalo gasnac, przestalo szarpac, nie ma juz plywajacych wolnych obrotow. Nic takiego wlasciwie nie zrobilem.
Mialem juz jechac podlaczyc sie do komputera na stacji diagnostycznej co by zobaczyli czy ktorys z czujnikow albo silniczek krokowy nie jest uwalony, ale puki co nie ma juz takiej potrzeby. Nie wiem co to za cholera - tylko czekam az sie znowu zrobi ![]() |
![]() irq Sunny B12 Coupe Katowice | 2005-01-09 12:05:01 Krzyziu: a co,kupiles juz to autko ? bo chyba czytalem tylkoze masz zamiar ![]() ![]() a co do podpinania pod kompa to wg moich informacji, jesli wogole jest taka mozliwosc, to jest to niezly bezsens placic za taka diagnostyke! wszystkie rzeczy kore potrafi zdiagnozowac komputer nissanka mozna odczytac bezpodrednio z kontrolek pod siedzeniem pasazera cyzli na komputerze (kody 2 migajacych diodek informuja o problemach) lub tez mozna zmontowac urzadzonko ktore u mnie sprawuje sie jak nalezy (choc zaadoptowalem pomysl z innego modelu nissana - 200sx), podpina sie je pod gniazdo obok bezpiczenikow i mamy tam tez 2 diodki i przelacznik trybow, tyle ze nie musimy zdejmowac siedzenia pasazera zeby cos potestowac ![]() Podam wiec moze garsc linkow zeby mozna bylo sobie samemu zawalczyc: Turbokillers - (link do opisu ecces Checkera); bardzo fajna stronka ktora traktuje o wyposazonych w taki sam silnik jak moj (ca18de) tylko z turbiną ![]() 1, 2, 3 - linki do 3 stron opisujacych kody wyswietlane przez migajace didoki jak ktos juz zmontuje to niech napisze, podam jeszcze schemat jak podlaczyc 4 kabelki pod gniazdo diagnostyczne (albo zdjecia wrzuce jak ja to mam zrobione) no to milego :> irq |
Krzyziu Katowice | 2005-01-12 18:34:32 Jestem z Podlesia, intensywnie sie szykuje do kupna tego samochodu, bo nie ma sladow korozji, uzywal go taki dziadek co chuchal i dmuchal ![]() ![]() jestem z Podlesia, bogucice znam, chodzilem niegdys do X LO a to calkiem niedaleko jest. |
stainless Nissan Sunny SLX B12 ... Łódź | 2005-01-17 18:28:32 Panowie, udalo mi sie rozwiazac problem. Wszystkie te problemy, o ktorych pisalem wczesniej, okazaly sie byc spowodowane przez pekniecie kopulki rozdzielacza. Wymienilem kopulke (25 PLN) i przy okazji palec rozdzielacza (19 PLN) oraz przewod zaplonowy prowadzacy do cewki (14 PLN) i tym oto symbolicznym kosztem rozwiazalem problem. Wszystkie objawy chorobowe ustapily, a pacjent wydaje sie byc zdrow ![]() |
Krzyziu Katowice | 2005-01-20 19:38:59 mnie rowniez udalo sie rozwiazac problem. Do regulacji i czyszczenia byly membrany w gazniku. Nie znam sie na tym dokladnie, calosc kosztowala mnie 120 zl..teraz pozostalem z dodatkowa sonda lambda, jak cos to jest do sprzedania ![]() P.S. kupuje nissana, wkrotce sie podziele zdjeciami Pozdrawiam |