MotoNews.pl

Urwana klamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, dziś przytrafiło mi się jak otwierałem z tyłu dzwi niechcący urwałem klamke od drzwi, jak to mozna naprawić. Dodam że klama lata luźno, pekło chyba coś w środu, centralny działa i te drzwi mogę otworzyć tylko od środka

Nie wiem jak klamka ale ja mialem to samo z zamkiem z przodu. tam z tylu jest taka blaszka ktora sie wsuwa jako taki klin. u mnie niesety na drzwiach za duzo szlachli jesti nie wchodzi do konca

Ja tak już prawie rok jeżdżę bez tylnej klamki, żona raz się dorwała i klamka została jej w ręce, od tamtej pory jeździ w schowku (klamka nie żona ). A drzwi otwieram od środka.

mozna to naprawic, od klamki idzie tak jakby taki plastikowy skobel naciskajacy na mechanizm zamka. trzeba rozkrecic drzwi wyjac ten urwany kawalek plastiku i skleic to jednoczesnie wkrecajac w niego jakas srube co by mocno trzymalo. Tez kiedys urwalem klamke, ale naprawilem. pozdrawiam

Witam jak kupowałem swoja essine to tylne drzwi były bez klamki.

Wiec tak rozbierasz tapicerke (z tylnich drzwi łatwiej sie ja sciaga ) i szukasz urwanej czesci klamki takiego plastikowego bolca ktory naciska na zamek. jak go znajdziesz to wykrecasz klamke trzymja ja 2 sruby i kleisz i czyms dodatkowo to wzmacniasz aby nie pekła przy otwieraniu i po sprawie. Jesli brakuje ci tej urwnej cześci to mozesz jechac na szrot i kupic cała klamke (ja tak musiałem zrobić) ceny wachaja sie miedzy 15 a 30 zł ja dałem 15 zł wiec mysle ze to uczciwa cena.