MotoNews.pl

Pierścienie tłokowe do dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

poniewaz niebawem bede składał moje dohc po rożnorakich obróbkach do "kupy" chciałem sie Was tutaj zgromadzonych
poradzic jakie pierscienie zakupic :

czy oszczedzac i kupic polskie z Primy

czy dołożyc wiecej i kupic goetze

moze "mahle n0" o ktorych nic nie wiem oprócz tego za tak sie nazywaja

czy tez total hardcore i pierscionki dedykowane do lancii turbo (mam mozliwosc zakupu takich za około 350zł)

wypowiedzcie sie ktore byłoby wybrac najrozsadniej , albo lepiej ktore z nich maja najlepszy stosunek ceny do jakosci

aha, kolben schmidt odpada

pozdrawiam

Wujku Pomarańczowy Prima jest dobrą firmą i ja zakładałem je do DOHCów i chodziły bardzo spoko , myślę że jesli tylko motor będzie dobrze dotarty i chodził na dobrym oleju , to nie potrzebne Ci nie wiadomo jakie pierścionki , bo w sumie ...dobre... bo Polskie
Mahle ... też porządna firma... może ktoś się na ich temat wypowie.
Pozdrówka. Piotrek.

kup Pan te do turbo-nigdy nie wiadomo .
a tak serio bedąc na Twoim miejscu jak Ci starczy kasy na goetze to te myśle bedą optymalnym wyborem,
zresztą lepsze nowe Primy niż te stare

napisalem i znikło...

w kazdym razie pisalem, zebys kupił polskie i zainwestowal w najlepszy olej jaki dostaniesz...

kur... nie chce mi sie pisac drugi raz mojego wywodu

z czystym sumieniem polecam Primy. Tanie i dobre. Z montazem nie bylo najmniejszych problemow, wrecz mobntuje sie je latwiej niz goetze, bo pierscien olejowy sklada sie z pierscienia i sprezynki, a nie jak w goetze-sprezynki i dwoch polpierscieni. polecam

ja o primie tez slyszalem tylko dobre slowa..... do drogowego lekko dlubanego silnika nie trzeba nic wiecej....

Cytat:
2005-01-05 23:06:35, dejta pisze:
napisalem i znikło...
(...)
kur... nie chce mi sie pisac drugi raz mojego wywodu

Dlatego ja za kazdym razem jak napisze posta robie ctrl+a i ctrl+c przed wysłaniem i sprawdzam czy zaistniał . Dłuższe wywody backupuje co jakis czas na hdd nawet .

Mysle ze optymalny wybor to prima. Ja mam takie i jak na razie nie moge na nie narzekac Jak kupowalem to tez sie zastanawialem nad goetze ale stwierdzilem ze szkoda kasy, lepiej w cos innego zainwestowac. Wszycy znajomi prime bardzo chwala, wiec mysle ze mozna jej spokojnie zaufac.

mahle N0 bardzo dobre pierscienie
ale do wolnnossacego (twojego) polecalbym , prime (z chromowanym olejowym naprawde dobrze sie spisuje i to nawet w bardziej wysilonych jednostkach niz fabryczne

czy ktoss ei orinetuje ile kosztują pierscienie primy do DOHCka??

100 zloty komplet, zwykle nie chromowane.

Cytat:
czy ktoss ei orinetuje ile kosztują pierscienie primy do DOHCka??

Płaciłem za nie we Wrocku 120 zeta za komplet.
Mahle są niewiele droższe-około 160 zeta ale trzeba uważać przy osadzaniu tłoków na olejowy

a tłoki jakie są ? MAHLE? Ja bym nie kupował Primy, kurczątko lepiej raz a pożądnie niż dwa razy, albo trzy to rozbierać no i tylko pełen i dobry syntetyk, mam kilka sprawdzonych

A tak a pro -po konia, winklował ktoś z was kiedyś korbowody? bo tak czytam i czytam i nikt o tym nie pisze?

[ wiadomość edytowana przez: Gregor125 dnia 2005-01-31 00:13:48 ]