MotoNews.pl

Miedziana uszczelka pod głowice- mam szybkie pytanie [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorki ale nie moge znalesc nic na ten temat na forum Bylem przed chwila w sklepie i pytalem sie o miedziana uszczelke pod glowice do 126. Gosciu troche szukal w kompie i powiedzial ze takiej znalesc nie moze ale znalazl jakas drozsza ( za 38zl by kosztowala u niego w sklepie) firma (dokladnie nie powiem) Bisztlex czy Bistlex. Ale ze jest ona miedziana to mi obiecac nie moze.

I mam pytanie jakiej firmy sa te miedziane uszczelki? moze cos podobnego w nazwie do tej co ja wymienilem bo kurcze ja sie w tym wogole nie orientuje a nie che zamowic bubla. Zalezy mi na czasie bo do 16 musze zlozyc zamowienie jak cos zebym mial na jutro bo w sobote robie naprawe mojego silniczka. Aha i co sadzicie o tej cenie?

Szukalem dluzszy czas odpowiedniego tematu zeby sie podczepic ale nie moge znalesc. Wiec jesli taki temat o uszczelce istnieje to przepraszam i prosze o podczepinie

Z tego co się orientuje to w sklepach nie ma miedzianych uszczelek. W większości sa to "samoróbki", przynajmniej ja taka mam.

miedzaine uszczelki - odezwij sie do uzytkownika blokus bodajze. powinien jeszcze cos miec.

allegro, hoga.......uszczelki chodzą w cenie 15-20/szt. Zamówiłem sobie z ciekawości i musze przyznać że całkiem nieźle zrobione.....

to i ja sie podczepie pod topic... nie wiecie jak sie mają miedziane usczelki w silnikach cieczą chłodzonych?? da sie założyć, aby ciecz chłodząca nie uciekała??

skoro kompresja nie ucieka, to czemu ciecz miałaby uciekać??

Cytat:
skoro kompresja nie ucieka, to czemu ciecz miałaby uciekać??

no miałem ten sam tok myslenia ale nie zawsze teoria idzie w parze z praktyką... jakbyście słyszeli że ktoś ma tak to prosze o info:] teraz pozostaje tylko znaleźć kogos kto mi to zrobi...

panowie odkopuje ten temat bo mi tytuł pasuje
niemoge znaleść nic na temat, czy głowica na miedzianej uszczelce siada jak na seryjnej?? czy trzeba ją dokręcać.tylko nie odpowiadajcie ,ze jak mi sie luzy skasują to bede wiedział
a więc:siada czy nie??

Siada, ale są to tylko tzw. "mikromiedziosiadnięcia"

A tak na poważnie to zawsze lepiej dokręcić po tych 500km.

jakiej grubości powinna być tata uszczelka ? Czy blacha 0,5 mm będzie ok ? Mam akurat taką , i nie wiem czy będzie dobra .

jaką sobie zrobisz, to taka będzie. w granicach rozsądku

0,3-0,6mm

Witam jesli chce ktos uszczelke to piszcie na gg1973616 pozdrwiam

Witam, czy ktoś w Poznaniu ma uszczelkę miedzianą pod głowicę do 650cm3 na teraz. Pilne!!!