Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zwkrz BMW Friend E34 525 IA touring K-ce | 2005-01-07 10:52:58 Cześć
przepływomierz albo silnik krokowy, ale najpierw czytać posty albo wyszukiwarka! http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=75212&c=0&f=29 |
![]() cjanek BMW Member BMW E-36 316i, Toyot ... w wolne dni mazury | 2005-01-07 12:25:27 Sonda lambda i jej czujniki. Jedż na kompa z dobrą obsługą.
Znam to z audopsji. Pozdro |
![]() MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-01-07 21:57:00
mylisz się. silnik krokowy reguluje obroty biegu jałowego i na zimnym i na ciepłym silniku, kiedy przepustnica jest zamknieta. urban masz gaz czy sama tylko benzynę? pozdrawiam |
urban20 Ostaszewo | 2005-01-07 23:39:54 Mam benzyne.
To chyba nie silnii krokowy tak mi sie wydaje bo mam tez ten problem jak juz jade nawet na 3 i 4 na piatce sie jeszcze chyba nie zdazylo. Jak jade np na trojce 50 po meiscie nagle mi zaczyna spadac wskazowka obrotow zwalnia wiadomo samochod i i zaraz spowrotem rosnie do tego momentu co byla i moc wraca do normy. Tak ze cxhyba silnik krokowy nie ale moze. A co do akumulatora to calkiem mozliwe bo mam warte ale ta mala nie ten duzy i ostatnio jak kojaze sobie jechalem bez orzewania i bez swiatel (zapomnialem o nich ![]() ![]() |
cardy BMW E36 Rabka | 2005-01-08 17:23:34 robilem testy -odłączylem silnik krokowy i jest on potrzebny na benzynie -zimny gasnie, cieply faluje, natomiast na lpg faluja obroty gdy jest wlaczony -odciolem przekaznikiem i obr. na LPG sa ok. Czasem zdarzy sie na lpg mam 2tys na skrzyz. i po chwili spadnie do 1tys badz chodzi na 1tys kilkanascie sek i gasie, przyzwyczailem sie do tych bolaczek, gdyz mechanicy by mnie oskubali, pozdrawiam
//jak do warsztatu to takiego co sie BMW zajmuje a nie z przypadku - drudzy strasznie sie motaja i zawsze wyjdziesz stratny |
![]() pawełO BMW Member bmw 730 jelenia gora | 2005-07-24 21:35:44 mój kolega ma następujacy problem z bmw 730 87 rok zagazowane
jak jest zime to wszystko jest ok ale po osiagnieciu normalnej temperatury auto na luzie zaczyna falowac az do zgasniecia a jezeli jedzie na luzie i zaczyna hamowac to odrazu gasnie musze dodac ze nie jest tak zawsze ale ostatnio ten problem sie nasilil zaczelo sie ok 6 mc wstecz od pojedynczych szarpniec (przerw silnuika) i to bylo coraz czestsze a teraz boi sie wjezdzac na miasto bo mu gasnie na benzynie tych objawow nie ma ja stawiam na sonde a co wy na to silnik krokowy ma ok |
![]() pawełO BMW Member bmw 730 jelenia gora | 2005-07-26 11:29:16 to jest nastepny przyklad na to ze nie oplavca sie szukac tematow w wyszukiwarce tylko zaczynac nowe bo nikomu juz nie bedzie sie chcialo w to zagladac ale to tak tylko na marginesie
kolega byl u elektronika ten odlaczyl aku na 5 minut wlaczyl znowu i jak narazoie wszystko jest dobrze |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-07-26 11:36:06
nie prawda, ja tutaj zajrzałem, przeczytałem gdybym mógł to bym pomógł. Podejrzewam, że nie tylko ja... pzdr |
![]() daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2005-07-26 23:32:59 Sprawdz przewody gumowe dochodzące do silniczka krokowego oraz rure idącą od przepływomierza do przepustnicy. Jeśli któryś z tych gumowych weżyków jest pękniety (poprostu ze starości) to będa takie obajwy jak mówisz, tak było u mnie. Musisz je ponaciskać i zobaczyć czy nie widać żadnych "rys", pęknieć |
12345Tomek warszawa | 2005-08-10 17:56:03 Sprawdz czujnik obrotow walu |
![]() biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-08-11 10:09:25 Daz, takie pęknięcia na gumowym przewodzie idącym od przepływomierza do przepustnicy mam (na samej "harmonijce") ale żadnych dziurek tam nie widzę. Słyszałem, że ten przewód jest strasznie drogi. Nie orientujesz się ile kosztuje nowy?
Przeraża mnie myśl, że wystarczy że którykolwiek kabelek się przetrze/pęknie i z autkiem już się dziwne rzeczy dzieją... ![]() |
![]() NIMNUL AUDI 100 S4 2.2T QUA ... Kraków | 2005-08-25 09:00:02 Skoro piszecie o skaczących obrotach w tym temacie to też sie dołącze . Właśnie zagazowałem moją becie - instalka landi renzo - od początku złożenia mam problemy ze stabilizacja wolnych obrotów , czyszczenie silnika krokowego trochę pomogło , powymieniane wszystkie filtry świece kable , zmienili mi mikser od gazu na węższy ( na początku był z dużym prześwitem i auto było ogólnie mólne i ciężko reagowało na naciśnięcie gazu ) i to spowodowało że ogólnie chodzi super wogóle nie czuć różnicy na gazie , zbiera sie tak samo jak na benzynie ale obroty nadal gonią szczególnie jak sie rozgrzeje falują w granicach 500 - 1300 , czasem sie potrafią ustabilizować . Jeśli ktoś z was na gazie miał lub ma takie objawy to napiszcie coś o tym bo wolał bym samemu sobie to zrobić niż żeby mi gaziarze rozgrzebali wszystko - szczelnośc przed przepływomierzem jest raczej OK , przy silniku krokowym raczej też , co jeszcze może mioeć na to wpływ może ten temat TPS-a ale zaznaczam że na benzynie przed zagazowaniem wszystko było z obrotami idealnie . [ wiadomość edytowana przez: NIMNUL dnia 2005-08-25 09:03:29 ] |
![]() mariusz_nie_827 Brodnica | 2005-08-25 09:12:48
Przesłoń dolot powietrza (tak o 30%, trzeba eksperymentować). Poprawia zachowanie się zagazowanego silnika o małej pojemności. pozdr. Mariusz |