MotoNews.pl

Likwidacja ASO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Nie wiem czy dobrze wybralem dzial ale pisze tu bo w koncu zwiazane z technika naszych hultajow.

Dzisiaj bylem w salonie z ASO aby zrobic przeglad co 15000km i okazalo sie ze ZOSTALO ZLIKWIDOWANE a co gorsza jeszcze inne w poblizu . Z tego co sie dowiedzialem od gosci ktorzy teraz tam urzeduja - zlikwidowano od nowego roku ok. 10 salonow z ASO Hyundaia. Pytanie DLACZEGO - podobno nie spelniali jakis norm HMP. W tej chwili do ASO mam ok 30km a autoryzowany warsztat nie wiem gdzie jest (z tego co wiem gdzies tu jest i robi naprawy dla Hyundaia). Sprawdzcie czy i u was nie zamkneli salonow z ASO.

Smutne pozdrowienia dla ekipy.

[ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-01-08 21:52:38 ]

Z tego co się orientuję, to dopiero początek zmian, w tym roku jeszcze wiele się zmieni , jedni znikną inni powstaną.... . To się wiąże ze zmianą polityki HMC w stosunku do naszego rynku. Mam nadzieję, że to wyjdzie na lepsze. HMP zwiększyło wymagania co do dealerów i nie każdy jest w stanie sprostać im, zostaną najbardzej agresywni i z największym zapleczem finanswym. Ma to mieć wpływ na obsługę potencjalnego klienta... . Oby tak było

nie jest zle
masz do wyboru co najmniej dwa porzadne serwisy
ale chyba juz nie maja autoryzacji
Misiek na ul.Siennej
i Wroclawski na ul. Modrzejewskiej

obydwa godne polecenia
ale Misiek moim zdaniem znacznie lepszy
ja tam serwisuje mojego poniaka i jestem bardzo zadowolony

Ale faktycznie widze ze zrobili czystki wsrod salonow i ASO
nie wiem czy to wyjdzie na dobre czas pokaze

a tych partaczy z Pszczyny (Witpol) i Zabrza (Bednarczyk) zostawili
bardzo dziwna polityka
ale coz HMP ma swoja polityke i tam pewnie tez sa uklady

wlasciciel ASO z Pszcyny jezdzil swego czasu Mercem CLK i BMW 740 to troche dziwne jak na dilera Hyundaia

noras: "nie jest zle
masz do wyboru co najmniej dwa porzadne serwisy
ale chyba juz nie maja autoryzacji
Misiek na ul.Siennej
i Wroclawski na ul. Modrzejewskiej"

Podobno zostal tez gdzies w Mikolowie i ten raczej bedzie dla mnie najlepszy no chyba ze ma bardzo zla opinie to poszukam innego.

u mnie jak narazie przenieśli tylko salon w inne miejsce

Misiek na Siennej --> ZALETY: sewis bardzo dobry i profesjonalny,potrafia wyczaic usterki o ktorych wroclawski nawet nie wie pewnie na swoj dlugoletni staz, WADY: w przypadku auta nowego gdy cos sie zepsuje i jest na gwarancji ciezko wydusic od nich wymiane czesci podobno dlatego ze misiek nie chce zamrazac swojej kasy w czesciach i potem czekac na zwrot z Hyundaia, i zawsze jak jeszcze cos sie dzialo to jak bylo cos do wymiany gwarancyjnej to wysylali mnie do serwisu na Rozdzienskiego jak jeszcze istnial

Wroclawski: mniejszy profesjonalizm ale przynajmniej tez jako tako wymienia czesci na gwarancji

Toms napisał:

Misiek na Siennej --> ZALETY: sewis bardzo dobry i profesjonalny,potrafia wyczaic usterki o ktorych wroclawski nawet nie wie pewnie na swoj dlugoletni staz, WADY: w przypadku auta nowego gdy cos sie zepsuje i jest na gwarancji ciezko wydusic od nich wymiane czesci podobno dlatego ze misiek nie chce zamrazac swojej kasy w czesciach i potem czekac na zwrot z Hyundaia, i zawsze jak jeszcze cos sie dzialo to jak bylo cos do wymiany gwarancyjnej to wysylali mnie do serwisu na Rozdzienskiego jak jeszcze istnial

Wroclawski: mniejszy profesjonalizm ale przynajmniej tez jako tako wymienia czesci na gwarancji

problem w tym ze oboje (tzn Misiek i Wroclawski) stracili autoryzacje HMP przynajmniej tak wynika ze strony internetowej
www.hyundai.pl

wiec teraz beda serwisowac raczej tylko pogwarancyjne auta

Misiek jest o tyle dobry ze daje gwarancje na to co zrobil
jak siadl mi mechanizm roznicowy po jego naprawie to wymienil bez slowa - zawsze uprzejmie i bez problemu

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-01-09 17:56:43 ]

Cytat:
2005-01-08 23:42:49, Cobra_JM pisze:
Podobno zostal tez gdzies w Mikolowie i ten raczej bedzie dla mnie najlepszy no chyba ze ma bardzo zla opinie to poszukam innego.

W Mikołowie ASO Hyundaia jest razem z Subaru. Kupowałem u nich parę cześci i było ok.

Tu masz do nich tel. 2262616

właśnie przejrzałem stronę główną Hyundaia i wśród dealerów i ASO nie ma tego gościa z Cz-wy co mnie obsługuje jutro się do niego wybieram to musze podpytac go co i jak

Chyba wybiore tego MISKA tylko pytanie czy ta Sienna jest w Katowicach czy w Mysłowicach ??? bo raz zachwala kolega z Katowic a raz z Mysłowic ? Na stronie HMP pisze ze ostal sie jeszcze w Bytomiu ale tez nie wiem jak tam z jakoscia obslugi

[ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-01-09 20:52:37 ]

Witam!
MISIEK jest w Katowicach za salonem HONDY za Pętlą brynowską /tramwajową/.
Oczywiście można w ciemno polecić ten warsztat - od początku zajmował się HYUNDAI'em i ma w tej kwestii spore doświadczenie, co do Wrocławskiego to też nie narzekałem ale w czasach gdy Misiek robił Hultaje Wrocławski zajmował się Skodą.
Serwis i salon ASO jest jeszcze w Dąbrowie Górniczej, ale to oczywiście jest już za granicą /wiadomo - Zagłębie/ i wyjazd do tej Krainy latających scyzoryków jest na własną odpowiedzialność.
W Mikołowie faktycznie ASO jest z tym że rozdzielone z Salonem - salon jest na wyjeździe w kierunku Gliwic, a ASO z drugiej strony mikołowa obok salonu i ASO BMW. Inne ASO jest w Pszczynie - ta sama firma która miała serwis na przeciw IKEA - Brat tam jeździ serwisować swojego Hultaja i jest bardzo zadowolony bo ceny usług są niższe od cen serwisów z naszego regionu.

Piotrek

Ja ostatnio dostalem kalendarz z ktorego wynika ze hultaja ma we wroclawiu fraczak > czyli facet co ma albo mial jeszcze niedawno Mercedesa...

Wiec z ciekowsci sie tam przejade. We wroclaiwu nie polecam J.T Ratajczyka... serwis to jakis garaz a facet za biurkiem ciezki do dogadania jest... :/