MotoNews.pl

Ubezpieczenia... agropolisa czy ktoś słyszał???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich. Mam pytanie czy ktoś z Was lub waszych znajomych był lub jest ubezpieczony w agropolisie...!? Ja jestem w tym roku ubezpieczony w pzu ale niestety nie dostane pakietu na następny rok ze wzgledu na to,że auto jest sprowadzone(zmieniły się przepisy) i oprócz tego miałem zgłoszoną szkodę... Warta też nie daje pakietów na sprowadzone samochody i została mi tylko agropolisa, ewentualnie polonia lub norida. Napiszcie,czy ktoś miał kiedyś wypłate odszkodowania za jakąś kolizję z którejś z tych firm a jeśli tak to jak wyceniają... [w miarę czy tak,że trzeba auto naprawiać na szrocie... )-: ] z góry dzięki za pomoc!

Tego Ubezpieczyciela ktorego wymieniłes nie znam.Ja ubezpieczyłem dość tanio ( 1600 zł za rok OC.AC.NW) w Samopomocy.
W PZU samo OC --2100 zł
Warta 100 zł taniej.

Witam
Ja mam OC wykupione w Agropolisie, a AC w Nordei narazie nie mam z nimi żadnych problemów na szczęście ! Jeszcze nie korzystałem z ich usług i nie zamierzam. Myśle ze w razie jakich kolwiek szkód nie będą robic żadnych problemów nie to co PZU – ich nie polecam !! Nie dość że chcą za ubezpieczenie nie wiadomo ile, u mnie wyliczyli ok. 5 tyś. to i wypłacać za bardzo nie chcą !!!

Witam
macie inne doświadczenia niż ja
Jeżeli szkodę to tylko w taki molochu jak PZU
1. Nikt nie traaktuje Cię jak przkręta, bo przychodzi tam tysiące takich samych osób
2. Nikt nie wnika i nie szuka czy na pewno nie złamałem przepisów, bo nikt nie ma czasu
3. Nikt nie ryzykuje polemiki z rzeczoznawcą, bo na to też szkoda czasu, a w masie spraw zginie, że jednemu popuścił

Miałem ubezpieczone w TU PBK (teraz Hestia) likwidacja szkody (szkódki) koszmar. Dla małej firmy 1 szkoda dziennie w oddziale i cała analiza.
Moje zdanie lepiej coś pokombinować z PZU i dać więcej niż z małymi.
Polecam poszukać agenta (a nie w oddziale) okazuje się że u agenta można nawet ubezpieczenie na 2 tygodnie kupić (niezgodne z ustawą) - ale w takim PZU to nikt się nie zastanowi - a ryzyko agenta.
Zapytaj agenta, a znajdzie Ci pakiet, w ostatecznosci weź AC w PZU.
Kamil

Ja takze mam w PZU ..już 3 zkolei roczek i jest super.
TO prawda,że jak strzelisz jak ja w kosz na śmieci bo jakich
gostek cofał to nie robią dochodzenie z Interpolem i SB, KGB i
STASI tylko czytają i mając tysiące podobnych spraw
rozumieją...kasa w ręku po 4 dniach i rzeczoznawca sam mi
doradzil gdzie kupić części i naprawiać...o dziwo, żaden z
podanych przez PZU zakładów.