Co to za zbiorniczek??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to jest i do czego służy (ten zbiorniczek na środku zdjęcia)

W pewnym programi pisze ze to razem z rurkami do tego dochodzącymi, to jes jakiś pulsator powietrza, no ale do czego on służy??

Jak odpale auto to z niego wydobywa się dźwięk, takie jakby ciche wycie, a jak zdejmę pokrywkę to wyje jak jakaś syrena??

Jak prochę pojeżdżę to już nie wyje ??

Co to za skarbonka ja tygo ni mam.Co Ty masz za typ silnika??

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

Zielak!!! do spania bo pękam ze śmiechu

Mam identyczne cudo u siebie stwierdziłem ze te rurki stalowe od kolektora wydechowego to system recyrkulacji spalin a ta puszka to jakiś pochłaniacz oparów może sie i myle ale jak zimny też mi wyje jak syrena w środku jest kratka z gąbką jak ciepły jest cicho też mnie wkurza .

a to nie jest syrena od alarmu

nii wim co to za skarbonka.Irek zaro ida zaro poceka jeszcze tylko pocytam pare postowno i co to za typ silnika??
a co do syreny zawyje na walnym z nie jakiej essiny kolor:czerwony kamelon z siwymi wąsami mam takie cudo na dzialce

-----------------
Tazz, Wilk

To jest jakis filtr węglowy tyle wiem

Cytat:
2005-01-09 20:54:48, Irekcity pisze:
To jest jakis filtr węglowy tyle wiem

od kiedy essina sa na pare,Ja do swojego jeszczy wyngla nie wrzucalem.No i co to za motor OVH jakis czy ZETEC w co watpie ?

-----------------
Tazz, Wilk

Zielak jest to silnik 1.4 i CVH 72 KM nie wszystkie te silniki miały tą recyrkulację spalin i tą puszkę wydaje mi się że widziałem tow modelach od 92r wcześniej nie.

Cytat:
2005-01-09 21:00:38, darekbin pisze:
Zielak jest to silnik 1.4 i CVH 72 KM nie wszystkie te silniki miały tą recyrkulację spalin i tą puszkę wydaje mi się że widziałem tow modelach od 92r wcześniej nie.

TO jest CVH
Jakos waska ta glowica :|

-----------------
Tazz, Wilk

no to się uśmiałem

NO dobra a tak poważnie to faktycznie w środku jest taka meralowa kratka z gąbką.

Alarmu nie ma więc to nie to

Skarbonka to tez nie jest bo nie ma kturędy kasy wrzucać

Jest to filt weglowy ale montowany byl tez wczesniej Ja mam 91 rocznik. Tez jest

Cytat:
2005-01-09 21:00:38, darekbin pisze:

Potwierdzam, dokładnie taki mam silniczek

Ooo to i ja teraz wiem co za puszka siedzi u mnie przy prawym błotniku

My mamy wszystko identyk Master te same modele tylko twój jest z lekka bogatszy ma abs np.

Cytat:
2005-01-09 21:22:30, darekbin pisze:
My mamy wszystko identyk Master te same modele tylko twój jest z lekka bogatszy ma abs np.

No i Ty masz superowe aluski a ja nie mam, no ale to już nie jest w silniku

To nie jest żaden filtr węglowy ( filtr z wkładem węglowym znajduje się zupełnie gdzie indziej i służy do pochłaniania par paliwa....a to jest układ nie recyrkulacji spalin a układ tzw napowietrzania spalin zanim sonda lambda osiągnie swoją temperaturę pracy i przejmie kontrolę nad składem mieszanki.Mam taki układ w swoim 1,4i91r i jeśli kogoś interesuje dokładnie zasada działania tego układu chętnie wyjaśnie gdyz rozgryzłem to już dość dawno.
Pozdrawiam

Cytat:
2005-01-09 22:27:50, Henryk pisze:
To nie jest żaden filtr węglowy ( filtr z wkładem węglowym znajduje się zupełnie gdzie indziej i służy do pochłaniania par paliwa....a to jest układ nie recyrkulacji spalin a układ tzw napowietrzania spalin zanim sonda lambda osiągnie swoją temperaturę pracy i przejmie kontrolę nad składem mieszanki.Mam taki układ w swoim 1,4i91r i jeśli kogoś interesuje dokładnie zasada działania tego układu chętnie wyjaśnie gdyz rozgryzłem to już dość dawno. Pozdrawiam

Uff nareszcie to wyjaśniłeś bo jak zacząłem czytać ten wątek to traciłem wiarę w ludzi - czekałem, aż ktoś napiszę, że to filtr kwantowy do układu hiperprzestrzennego z ostrzegawczą syreną ....

A co powiesz Henryku na odpięcie wtyczki od elektrozaworka koło EDISa? ja kiedyś go odpiąłem na chwilę jak coś sprawdzałem, a potem .. zapomniałem wpiać i przez prawie 2 tygodnie tak jeździłem .. jakby mniej palił?(bo jak działa to przepustnica sięciut chyba uchyla) A jakiś zakręcony wtedy byłem bo nie zauważyłem, że buczenie ustało

Pozdr

No to wiemy że jest to coś związane z napowietrzaniem spalin a czy ktoś wie jak wyciszyć tą puszkę wkurza mnie to wycie.
Chasmo nie trać wiary w ludzi jesteśmy przyszłoscią tej planety he he he

A żeby ktoś nie pomyślał, że się "wymądrzam" Tutaj jest link to małego wyjaśnienia, jak jeszcze sam nie wiedziałem co to jest