MotoNews.pl

2106-"chromowanie" elementów ,a konkretnie lusterka prawego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! poniewaz zwiedzilem juz sporo sklepów o szrotów i nie znalazlem prawego chromowanego lusterka do lady 2106 tylko wszystkie czarne !! zastanawiam sie czy nowe czarne lusterko mozna by rozebrac i pokryc chromem ewentualnie okleic czyms lub pomalowac jesli wiecie czym to chetnie poczytam ? prosze o pomoc pozdrawiam

W sklepach z lakierami sprzedawany jest chrom w sprayu, daje to fajny efekt, kosztuje niedużo, można to z powodzeniem stosować do metali jak i do plastiku, ja mam tym pokryte: dodatkowego grilla z przodu i plastikowe kratki na halogenach

ten spraj o ktorym pisze Huey jest ok, ale musisz wpierw nauczyc sie nim malowac.
ja cwiczylem na duperelkach, cala puszka poszla. Ale potem jak prysnalem widelce od bicykla....
a popytaj/poszukaj w panorami firm np. GALWANIZERNI - moze jak nie chromem, to niklem.
jesli urzadza Cie jazda do UĆ - to znam takie miejsce. Za niklowanie pokrywy zaworow licza bodaj stowke.

Uć jest droga.
U mnie w 1/2awach , przy zakładach azotowych kosztuje 90 zł za godzine pracy galwanizera. (suszenie elementów nie liczy sie do czasu pracy)

pozdrawiam

Cytat:
2005-01-09 21:38:22, Huey pisze:
W sklepach z lakierami sprzedawany jest chrom w sprayu, daje to fajny efekt, kosztuje niedużo, można to z powodzeniem stosować do metali jak i do plastiku, ja mam tym pokryte: dodatkowego grilla z przodu i plastikowe kratki na halogenach

malowalem dzis tym specyfikiem no jest niezly ale jednak do chromu mu daleko . mimo to bagaznik pomalowany i schnie teraz szukam zakladu ktory pokryje mi chromem to lusterko juz trudno zaplace tylko ze wszystkie te firmy w Sosnowcu tylko cynkuja i nie wiem gdze to mozna zrobic .

Prosze o ewentualne adresy , kontakty z firmami które galwanizuja na terenie zaglebia

Cytat:
2005-01-14 16:57:44, bieszczadnik pisze:
malowalem dzis tym specyfikiem no jest niezly ale jednak do chromu mu daleko . mimo to bagaznik pomalowany i schnie teraz szukam zakladu ktory pokryje mi chromem to lusterko juz trudno zaplace tylko ze wszystkie te firmy w Sosnowcu tylko cynkuja i nie wiem gdze to mozna zrobic . Prosze o ewentualne adresy , kontakty z firmami które galwanizuja na terenie zaglebia

Kolego, nie kombinuj bo nie warto. Jedz na jakiś targ gdzie Ruscy czy Ukraińcy handlują, wypatrz Ładziankę z takim chromowanym lusterkiem, daj klientowi 20 zeta i sam odkręci od swego auta. Rok temu w Ustrzykach Ukrainiec z 5 zeta chciał mi je sprzedać tyle że nie dał rady odkręcić co śruba się wyrobiła.

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

Cytat:
2005-01-14 17:07:52, andrzej_krakow pisze:
Kolego, nie kombinuj bo nie warto. Jedz na jakiś targ gdzie Ruscy czy Ukraińcy handlują, wypatrz Ładziankę z takim chromowanym lusterkiem, daj klientowi 20 zeta i sam odkręci od swego auta. Rok temu w Ustrzykach Ukrainiec z 5 zeta chciał mi je sprzedać tyle że nie dał rady odkręcić co śruba się wyrobiła.

no na targu w Ustrzykach zalatwialem sprzegielko kiedys duzo taniej ale nie wiedzalem czy jakiejs tandety nie dostane i zrezygnowalem a tak poza tym mozna tam na tagu kupic wiele róznych ciekawych rzeczy