| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
marek185a espero £ód¼ | 2005-01-10 15:09:33 Panowie jak zlac p³yn z ch³odnicy aby wymieniæ i przepukaæ uk³ad. |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2005-01-10 15:18:14 czemu jestes taki leniwy wystarczy na do;e nacisnac czerwony napis SZUKAJ a potem wpisac plyn w chlodnicy i wyskakuje ci 12 tematow razem z twoim sprobuj najwiecej na ten tema jest chyba >>TU<< jesli cie to nie zadowoli to i tak wiecej porad nie uzyskasz |
HAMAS ESPERO 1,8 CD LPG KRAKOW NOWA HUTA | 2005-02-05 16:37:12 mam pytanko -czy po wymianie p³ynu trzeba odpowietrzyæ uk³ad? je¶li tak to gdzie s± odpowietrzniki?. |
Van-Dall Daewoo Espero 1.5 GL ... Kraków | 2005-02-05 16:45:35 Nic nie trzeba. Kup sobie koncentrat! Moim zdaniem jest lepszy na zimê no ale zima ju¿ siê koñczy! |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-02-06 21:29:47
A czy to nie grozi poparzeniem przypadkiem? Zawsze spuszczalem na zimno, albo na letnio Nigdy takiego wrzatku |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-02-06 21:36:46
No to tak jakby¶ obla³ siê dopiero co zalan± wrz±tkiem herbat±
Raczej nie polecam, no chyba ,¿e kto¶ lubi takie perwersje |
dextran Wroc³aw | 2005-02-07 19:40:41 Faktycznie chyba nie mialem racji w zadnym wypadku ale odnioslem to do mojej bylej Corsy, tak tak wlasnie bylo (8 V) |
![]() miras Espero 1,5 GLX Pruszków | 2006-03-07 23:49:04 Witam
Dawno nic nie pisa³em ale czytam regularnie. Mam problem i nie mogê sobie z nim poradziæ a kasy na mechanika szkoda, bo chyba muszê wymieniæ ch³odnicê, ale w czym rzecz. Rozszczelni³ mi siê zbiorniczek wyrównawczy p³ynu ch. Kupi³em nowy, wymieni³em p³yn i odpowietrzy³am - zgodnie ze znalezionymi na forum radami. My¶lalem, ¿e jest po problemie ale otó¿ nie. Jak samochód jest zimny i go przegazujê, to podnosi mi siê poziom p³ynu w zbiorniczku - je¶li nie przestajê gazowaæ to siê wylewa. Po otwarciu termostatu poziom p³ynu stabilizuje siê na spawie zgiorniczka, czyli ok. Po chwili po przegazowaniu i stabilizacji poziom znów sie podnosi. Podobno jest to objaw zaowietrzonego uk³adu. Gdzie ta cholera mo¿e zasysaæ powietrze i czy wogóle mo¿e>> Dodam, ¿e w najwy¿szym punkcie ch³odnicy mam maleñki wyciek (taki glut) ale to mam od zawsze a wcze¶niej nie podnosi³ mi siê p³yn. Urad¼cie co¶ bo ju¿ odkladam kasê na ch³odnicê. Miras |