Nawiew na boczne przednie szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy wy też macie kłopoty z parowaniem bocznych szyb na początku jazdy? Ja miałem i ostatnio wziąłem wsadziłem do tego trójkącika cienki śrubokręcik i wgiąłem klapkę odzielającą nawiew boczny od szyby w tej chwili wieje dwa razy mocniej

ciekawy zabiegmusze sprobowac, bo u mnie w zadnej pozycji regulatora nie wieje na boczne szyby, za to dobrze zwieje z tych nawiewow w drzwiach na pasazerow...
dodotkowo napisze ze z prawego nawiewu w drzwiach wieje mocniej niz z lewewgo...czy przyczyna sa liscie ktore cos zapchaly?

ja radzilem troche inaczej...poprostu zamykalem w ogole, albo przymykalem do polowy nawiewy na konsoli srodkowej co skutkowalo mocniejszym "wianiem" na boki i bylo niezle

u mnie nawet jak zamkne srodkowe to leci tylko z tych w drzwiach ale nie na szyby tylko na pasazerow...

przyczyna slabego nawiewu u mnie bylo to ze koreance poskapily srubek i zamocowali rure ktora jest w drzwiach tylko na zatrzaski (z tej siatki ktora biegnie na zewnatrz sa plastikowe nadlewy w ksztalcie preta na ktorych od srodka drzwi metalowymi
podkladkami umocowana jest rura ktora rozprowadza cieple powietrze) Z czasem te plastiki sie urywaja ( u mnie trzymal tylko jeden) i rura zaczyna odstawac , a cieple powietrze wybiera sobie
latwiejsza droge i dmucha do srodka drzwi.
Ja poradzilem sobie w ten sposob ze po zdjeciu tej plastikowej siateczki przykrecilem rure do tapicerki wkretami (akurat pasowaly
takie jakimi sa przykrecone wentylatory w zasilaczu atx) a sioateczke przykleilem klejem do szyb (klejem takze uszczelnilem calosc od srodka) - przy klejeniu trzeba uwazac zeby nie zabrudzic tapicerki z drzwi bo potem ciezko to doczyscic.

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2005-01-10 18:53:34 ]

ja w drzwiach silikonowałem i nic nie dało. W prawych dzwich lepiej wieje bo jest bliżej wentylatorka, zatykałem otwory do nawiewu drzwi aby na boczną szybę lepiej wiało alo to nic nie dało zawsze znalazło powietrze lepsze ujście ito wykorzystałem odginając ten platik