Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MarchewGSI Opel Astra GSI/BMW e ... Iława | 2005-01-10 21:55:28 Moze ktos wie jak najlepiej wymienic tzn czym najlepiej zastapic oryginalne zarowki tak zeby uzyskac inny kolor podswietlenia?
Co jest lepsze diody czy zarowki? Nie chodzi mi o sam licznik tylko o cala deske i przyciski na drzwiach. Czekam na rady... |
![]() Adrian_M Pełnoprawny Klubowicz Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-01-10 22:36:02 najlepiej to poszukać w archiwum.
temat wielokrotnie maglowany i na dodatek astra Pozdrawiam |
![]() jarekk2004 Vectra A 2.0i Starogard Gdański | 2005-01-11 11:25:43 fajne te czerowne kolorki ![]() Pozdrowienia |
![]() MarchewGSI Opel Astra GSI/BMW e ... Iława | 2005-01-11 12:37:46 Fajnie to wyglada! ![]() ![]() Ciekawe jak to bedzie wygladalo na niebiesko? |
![]() danszuwarek opel astra gdansk | 2005-01-11 22:28:55 Witam!
bo mi z kolei sie podoba takie podświetlenie zegarów jak jest w vw golf4,pastach itd!Chodzi mi o to niebieskie i czerwone podswietleni!!!!!!!jest SUPER!!!! |
![]() Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2005-01-14 00:08:29 Montowałe u kumpla diody (jasno i mocno świecące )niebieskie w miejsce żarówek i zeszlifowaliśmy je troszkę na końcach na szlifierce bo wtedy rospraszają światło. Efekt zajebisty ![]() ![]() |
![]() netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-01-14 12:26:52 Odnosnie diod, nie trzeba szlifowac, mozna kupic diody z wklesla koncowka, aja zajebisty efekt...
Odnosnie wskazowek, sa przezroczyste, malowane tylko od spodu (taki bialy pasek) ja ten pasek zamalowalem na czerwono markerem do plyt, i kolor jest srednioslaby, jezeli chce sie uzyskac lepszy efekt, trza po prostu zedrzec ta biala farbe i zastapic jja innym kolorem. Co do folii pod zegry, najlepsza moim daniem jest okladka do bindowania (polprzezroczysta) |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2005-01-14 13:38:11 no i wlasnie malowanie wskazowki od spodu to blad.... ![]() ja przy pomocy "permament marker'a" czerwonego pomalowalem cale wskazowki - ale nie od spodu (bo nie chcialo mi sie ich zdejmowac...) malowac trzeba dokladnie jednym pociagnieciem - i czekac az przeschnie kazda kolejna warstwa.... efekt jest moim zdaniem idealny - swiatlo sie rozprasza o biala warstwe - i daje wspanialy gleboki odcien czerwieni - wskazowka wyglada jakby swieciela delikatnie cala swojw objetoscia... mam normalny kolor deski z przyciemnianiem plus czerwone wskazowki - pieknie swieci w calym zakresie jasnosci... zaznaczam ze w porownaniu do np. astry z 1998 roku moja tablica swieci bardziej zolto niz bialo... nawet przy max. jasnosci... i calosc komponuje sie dobrze - nie mysle juz o zmianie podswietlenie calej tablicy... zreszta tyle juz tego jezdzi..... - w nocy mijajac rozne wynalazki widze kolorwoe choinki - diody na spryskiwaczach, neony na podloge i jasnoniebieskie podswietlenia tablicy.... osobiscie wole dyskretne w spokojnych kolorach. |
![]() MarchewGSI Opel Astra GSI/BMW e ... Iława | 2005-01-14 14:19:24 Moze i mozna kupic wklesle diogy ale jaki jest ich koszt? Te zeszlifowanie to calkiem dobry pomysl tylko ile zeszlifowac?
Piszecie ze po pomalowaniu wskazowek czy wymianie folii jest super efekt ale czy ktos moze przeslac jakies fotki? Napewno inny klubowicze chcieliby zobaczyc jaki mozna uzyskac efekt wykozystujac takie pomysly ![]() Ja coraz bardziej przekonuje sie do diod... Moze to jest bardziej pracochlonne ale sprobuje. Obiecuje oczywiscie zainteresowanym przeslac fotki jak to u mnie wyglada ![]() Mam nadzieje ze bedzie swiecic rownomiernie... Pozdroo |
![]() ssatel2 Opel Kadett E Gdańsk | 2005-01-14 16:10:44 A ja mam pytanie,co mozna zrobic w kadecie E,tam jest inaczej rozwiazane podwietlenie zegarow a mianowicie od boku,czy zmienial juz ktos ze zgromadzonych tutaj podswietlenie w w/w aucie?podejzewam ze jesli wstawi sie zaroweczki innego koloru to nie da to zadnego efektu,gdyz beda sie swiecily cale blaty,nie jak jest to zrobione w astrach ze swieca tylko cyfry i kontrolki...nie mowie tu juz o podswietleniu diodowym,wtedy to juz chyba wcale by sie nie swiecilo,jednak myslalem nad zrobieniem podswietlenia dioda,ale ultrafioletowa,moze wtedy swiecilyby sie tylko cyfry i wskazowki zegarow,mozna by je jescze porpawic farba fosforyzujaca... |
![]() netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-01-14 16:30:56 1 wklesla dioda, do auta 12v kosztujje od 1,5 do 2 PLN ![]() ![]() ![]() A co do podswietlenia deski diodami, trzeba uwazac, bo moze sie nie udac (w astrach brakuje 1 zarowki na srodku u gory predkosciomierza) i moga swiecic dosyc punktowo (nawet wklesle poniewaz sa blisko blatow i swiatlo moze nie miec gdzie sie rozejsc) zobaczcie u stelmiego, on robil diodami zegarki. Pozdro |
![]() MarchewGSI Opel Astra GSI/BMW e ... Iława | 2005-01-15 14:52:12 malutki22 mozesz przeslac fotki Twojej deski? Chcialbym to zobaczyc. |
![]() ssatel2 Opel Kadett E Gdańsk | 2005-01-15 16:15:18 wczoraj czytalem ten temacik zmobilizowalem sie do DOSWIETLENIA sowakow w moim kadeciku,tam byly one wogole beznadziejnie oswietlone,swiecila sie tylko gora a dol juz nie,dzisiaj dokupilem zaroweczki ... i podpialem sie pod przewod od oswietlenia popielniczki,zdjalem maskownice tych sowakow i wywiercilem otwor zeby wcisnac zaroweczke,potem gniazdo zarowki przykleilem na GLUEPEN i gdy zaroweczka si eprzepali to mozna ja wymienic jak kazde inne ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pawel71 Vectra B Caravan Stargard Szczeciński | 2005-01-16 16:35:17 Ja z kolei przy zmianie zegarów na białe (Vectra B) o czerwonym podświetleniu chciałem wymienić żarówki. Nie zrobiłem tego, kupiłem czerwony Marker, generalnie miał posłużyć do pomalowania wskazówek i nim też pomalowałem żarówki. Efekt -mi się podoba. Szybko i tanio......
Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() MarchewGSI Opel Astra GSI/BMW e ... Iława | 2005-01-16 22:19:36 Takie cos mi sie podoba... ![]() Efekt zajebisty i ten czerwony tez ladnie wyglada. |
![]() Pawel71 Vectra B Caravan Stargard Szczeciński | 2005-01-17 20:02:33 No i masz problem z głowy.....Jeżeli to Twoje zegarki????
Na czerwono - zajebioza!!!!!!!!!!! |
![]() MarchewGSI Opel Astra GSI/BMW e ... Iława | 2005-01-17 21:55:27 Niestety nie moje... ![]() znalazlem w sieci i takie mi sie podobaja. Moze uda mi sie zrobic cos takiego. |