MotoNews.pl

Stożek do seicento LPG(terrani) POMOCY!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZesc.posiadam seicento rok 2003..pod tunningowny itd tylko że chciałbym do tego stozek zamontowac..nawet salon fiata powiedział mi ze by zamontowal ale nie mają specjalnej przejsciówy do gazu i by nawet odrazu ustawili (WOW pod wrazeniem no i trace gwarancje heh) wiec udałem sie do ulubionego sklepu tunnigowego i powiedzieli tak: nalezy od filtra powietrza tam gdzie jest podłaczenie gazu zainstalowac "power rura"(cos takiego chyba, robi sie ją na wymiary auta) do ktorej beda wszystkie podłaczenia gazu a wtedy do tej rury stozek....mowia ze nie pierwszy raz to robili ale w seicento nie próbowali jeszcze..mam takie pyatanie:
1. czy to napewno zadziała
2. gdyby było dobre, czy jak sie ureguluje wtedy gaz nie bedzie mi wiecej pali przez to że wiecej powietrza dochozi? nie zamierzam robic żadnych przy tym stozku dolotów..wiec bardzo malo pwietrza bedzie..chodzi mi tylko dzwiek...i czy wogle ono bedzie?
3. czy mi wybuch przy tym nie grozi?
4. wogle jest tego sens robic?fuckkk juz nie wiem )))))
Prosze o pomoc tych ktorzy naparwde sie znaja...dzieki...

Na pewno musisz zrobic dolot zimnego powierrza, bo bedzie klapa - stracisz na osiagach.

Dzwiek na bank sie poprawi.

Nie wiem jak zachowa sie z gazem, bo moze ponoć Ci gasnąć na wolnych obrotach.

Cytat:
2005-01-11 13:09:07, themian pisze:
Na pewno musisz zrobic dolot zimnego powierrza, bo bedzie klapa - stracisz na osiagach. Dzwiek na bank sie poprawi. Nie wiem jak zachowa sie z gazem, bo moze ponoć Ci gasnąć na wolnych obrotach.

Bo jestem w sprawach gazowych jeszcze amatorem i chciałem sie poprostu upewnic..ale czekaj jeszcze takie pytanie...bo mam instalacje terrani z salonu fiata i jak to zrobie sie nie przybujają czy coś tam..ze kombinowałem cos z gazem..?..

sądze zę sytuacja Cie przerasta. Jak czytam to dochodze do wniosku że stozek chcesz mieć aby fajnie buczało i żeby sie pod mac-donaldem pochwalić że go posiadasz. Zastanów sie czy warto. Za dobrze Ci jeździ? Za mało pali? Pamiętaj że TUNINk nie oznacza strzelania w dolot!

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-01-14 20:17:55, OLO pisze:
sądze zę sytuacja Cie przerasta. Jak czytam to dochodze do wniosku że stozek chcesz mieć aby fajnie buczało i żeby sie pod mac-donaldem pochwalić że go posiadasz. Zastanów sie czy warto. Za dobrze Ci jeździ? Za mało pali? Pamiętaj że TUNINk nie oznacza strzelania w dolot!

hehe dzieki za porade..to juz moje trzecie autko jakie mam i tuninguje a w sprawach seicento to jestem jeszcze amator...miałem wczeniej o wiele lepsze wozy ale na takich kurdupelkach to sie nie znam...wiec nie musiałes o jakis pierdolach pisac...bo auto juz mam zrobione na bardzo szybie(komputery i inne sprawy) tylko brakuje głosu spod machy bo tłumik najlepszy ultera juz mam...wiec nie udalo ci sie mnie zawstudzic,,hehehhe...jak nie wiesz o co chodzi to sie nie odzywaj....ale sie usmialem...)):):hehehe

Cytat:
2005-01-15 01:15:40, tix0 pisze:
hehe dzieki za porade..to juz moje trzecie autko jakie mam i tuninguje a w sprawach seicento to jestem jeszcze amator...miałem wczeniej o wiele lepsze wozy ale na takich kurdupelkach to sie nie znam...wiec nie musiałes o jakis pierdolach pisac...bo auto juz mam zrobione na bardzo szybie(komputery i inne sprawy) tylko brakuje głosu spod machy bo tłumik najlepszy ultera juz mam...wiec nie udalo ci sie mnie zawstudzic,,hehehhe...jak nie wiesz o co chodzi to sie nie odzywaj....ale sie usmialem...)):):hehehe

widze teraz dokąd na obiady jezdzisz..hehe...juz mam zamontowane to co trzeba..)))) i jeszcze lepiej chodzi...ale mimo tego dzieki za porade..hehehe...

No to cieszymy sie razem z Toba. Teraz jedz pod makdonalda, zaciagnij reczny, spal gume.... to takie fajne

Mam nadzieje, ze do zobaczenia kiedys na probie typu KJS