MotoNews.pl

Do wlascicieli getza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
kupilem getza i dostałem oczywiscie w komplecie gaśnice, trójkąt i apteczke i wszystko by bylo ok gdyby nie fakt ze te zeczy są poprostu wzucone do bagażnika i na zakretach wszystko lata i sie tłucze. wiec mam pytanie gdzie zamontować gaśnice bo to ona najwiecej hałasu robi i dlaczego nie robi tego hyundai ( chyba ze to tylko u mnie taką lipe zapodali :/ )

Zgodnie z przepisami gaśnica powinna być w dostępnym miejscu... a ja mam ją w kole zapasowaym Tam przynajmniej nie lata i nie przeszkadza. Apteczka to mały problem, gdzieś tam ją upchałem (hmm, nawet w tej chwili nie pamiętam gdzie), no a trójkąt wala się po bagażniku i się rysuje
Gaśnicę można przykręcić pod nogami kierowcy albo pasażera (pod fotelem), ale bez wiercenia się nie obejdzie, a o estetyce czerwonej bańki pod nogami już nawet nie wspomnę

dzieki chyba tez ją wzuce do koła zapasowego.............łatwo dostepne miejsce

Witam!
Jak tata odbierał Getza to tez miał to tylko włozone do bagaznika!Moim zdaniem szanujace się ASO powinno przynajmniej dawać uchwyt do gasnicy, a najlepiej taka siateczke za którą sie trójkąt, gaśnica i apteczka zmieści!

to akurta nie tylko getz w accencie tak samo tylko ze ja mam na gasnicy taki niby uchwycik wygiety i jak sie ja polozy to przy normalniej jezdzie nie lata ani troche...

a tak juz troche offtopicowo w getzach tez pelne czy dojazdowka ?

hej u mnie jest dojazdówka - mam za to miejsce pod podloga bagaznika na firmowa wytlaczanke do ktorej mozna wrzucic trojkat i pare innych rzeczy - a gasnice mozna upchnac we wnece (sa po obu stronach bagaznika) - trzyma sie tam dobrze i nie wypada.

z zapasami jest tak:
1.1 - dojazd
1.3 - pelne

Cytat:
2005-01-11 20:56:48, eqs pisze:
to akurta nie tylko getz w accencie tak samo tylko ze ja mam na gasnicy taki niby uchwycik wygiety i jak sie ja polozy to przy normalniej jezdzie nie lata ani troche... a tak juz troche offtopicowo w getzach tez pelne czy dojazdowka ?

Niewiem ktorego masz accenta, ale ja kiedy kupilem swojego tez mialem ten problem, ale znalazlem ponizej schowka(strona pasazera z przodu) takie miejsce z otworem juz nagwintowanym chyba na gasnice lub na cos innego tego niewiem, ale gasnica podeszla super na lezaco. Poszukaj w tym miejscu moze tez znajdziesz ten sam otwor co ja i teraz niemam problemu z gasnica, sprawdzalem kilka razy czy moze sie nie poluzowalo czy nie przestawilo bo jest na jednej srubie przykrecone, ale siedzi stabilnie i nic sie temu nie dzieje, praktycznie jej nie widac a jest pod reka.
Pozdrawiam

Ja przy odbiorze swojego GETZ-a gaśnice miałem zamontowaną (uchwyt przykręcony do podłogi) pod przednim siedzeniem (kierowcy). Auto kupione w ASO Słupsk.

A ja na takie walajace sie po bagazniku ale czesto uzywane duperele polecam koszyk plastikowy skladany do kupienia w kazdym supermarkecie. Mam tam reczniki papierowe, apteczke, wode do picia etc. Gasnice mam pod fotelem, a inne rzeczy jak klemy i linka holownicza (na szczescie ani razu nie uzyte), trojkat, narzedzia, jakies plyny, zapasowe wycieraczki i wiele jeszcze innych mam w kole zapasowym. Az dziw ile w hultaju pony mozna zmiescic w kole zapasowym, toz to jak drugi bagaznik na zapasowe rzeczy.

Cytat:
2005-01-12 00:44:50, Mortek pisze:
Niewiem ktorego masz accenta,

Accent 2000 > koniec roku... ASO J.T. Ratajczyk Wroclaw

Cytat:
2005-01-11 21:11:24, sewerynek pisze:
z zapasami jest tak:
1.1 - dojazd
1.3 - pelne

i małe uzupełnienie ode mnie:

1.6 - pełne

A co do gaśnicy to do mojej też jest przyczepiony uchwyt, który można gdzieś przykręcić. I szczerze powiem, że podoba mi się to że nie była przymocowana pod siedzeniem - to miejsce wybitnie mi nie odpowiada, tak miałem w Palio i się nie sprawdzało. Gaśnica moim zdaniem szpeciła wnętrze, a do tego zbierała się pod nią wilgoć i ogólnie więcej było z tym kłopotów niż korzyści.
Pozdr!