MotoNews.pl

Awaria immobilizera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc
Bardzo potrzebuje Waszej POMOCY!! Od niedawna mam Essiego, a przytrafila mi sie taka niespodzianka.
Immobilizer odcial mi zaplon i nie mam pojecia dlaczego. Po wlozeniu kluczyka do stacyjki i przekreceniu do zaplonu dioda (ta przy zegarku) zaczela migac jak oszalala i nici z uruchomienia. Taka sytyacje mial tez poprzedni wlasciciel tego auta i jakims cudem poradzil sobie kombinujac z bezpiecznikami ale mi to sie nie udaje. Moze ktos z Was wie jak ten immobilizer odblokowac? albo jak reseruje sie tu komputer...o ile to cos da
Pomozcie!!! bo wizyta w serwisie to spory wydatek...

.. a światła .... radio .... czy działają normalnie .....

tak, wszystko dziala tylko najwazniejsze nie... nie da sie odpalic

... he ... mi jak padł pilot od alarmu to nie mogłam uruchomić silnika ale i światła też niee działały i radio nie grało ....... może masz gdzieś jakieś zwarcie albo cos gdzieś niee łączy ..... troche to dla mnie dziwne ....

nie mam pojecia co moze mu dolegac ale wg. poprzedniego wlasciciela to immobilizer sie jakims sposobem zacial
a moze wiesz jak w tym autku kompa zresetowac??

a próbowałeś uruchomić auto kluczykiem "matką"? bo ten codziennego użycia mógł się rozkodować poprzez położenie w polu magnetycznym, czy coś takiego.

widzisz...i tu tez jest problem bo mam tylko jeden kluczyk i niestety nie jest to "matka"

Brawa dla wszystkich poprzedników w wypowiedziach. Od dwóch miesięcy próbuję znaleźć odpowiedź na temat, który poruszamy. Immobiliser "zaskoczy" po około 20, 30-tym przekręceniu kluczyka w stacyjce. Usłyszyesz wreszcie upragniony odgłos pracy pompki podtłaczającej paliwo, a później rozrusznik. Temet z matką - kluczykiem przerabiałem może z 50 razy. Poszukaj w innych postach pod mirasEssiMkVII. Pozdrawiam serdecznie.

to chłopie gdzieżeś ty go kupił??? jak nie masz matki to dupa zbita.

autko mam z najpewniejszego zrodla bo wszystko "zostalo w rodzinie"... tylko kluczyk wsyslo
no ale nie o kluczyk mi chodzi, a sposob na odblokowanie immobilizera.
znacie jeszcze jakis procz tego co podal mirasEssiMkVII?? lece probowac...

Jak się uda to daj cynk
Masz newsa na priv.Miłego psucia stacyjki........

to niestety sie nie udalo... moze cos zle krece
macie jeszcze jakies pomysly??

Witam

moja historia jest dość obszerna więc rozwodził się nie będę....poprostu immobilajzer został odcięty całkowicie i od tego czasu o dziwo nie mam z nim problemów ;]]]]

pozdrawiam
adas05